استقبال فرابورس ایران از حضور استارتاپ ها در فاینکس 2019
به گزارش بورس نیوز، امیر هامونی درباره برگزاری سابقه حضور استارتاپهای فینتک در نمایشگاه فاینکس ۲۰۱۹ اظهار کرد: فیناستارز سه سال است که به طور همزمان با نمایشگاه بورس، بانک و بیمه با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار میشود. امسال نیز رویداد فیناستارزپلاس را برگزار میکنیم تا شاهد حضور استارتاپهای حوزه فینتک که بازار پول، بازار سرمایه و بازار بیمه را شامل میشود، باشیم.
مدیرعامل فرابورس تاکید کرد: فرابورس ایران از حضور استارتاپها در فاینکس ۲۰۱۹ در خصوص نحوه حضور استارتاپهای فینتک در این نمایشگاه استقبال میکند. فراخوان حضور این استارتاپها از دو هفته قبل از پایان سال ۹۷ انجام شده و تا پایان فروردینماه ۹۸ نیز ادامه دارد.
هامونی افزود: مشخص کردن حوزههای فعالیت میتواند به حضور موثرتر فینتکها در این نمایشگاه کمک کند؛ به همین دلیل این زمینهها را برای استارتاپهایی که میخواهند در فیناستارزپلاس حضور داشته باشند معرفی کردهایم.
مدیرعامل فرابورس در تشریح زمینههای حضور استارتاپها در فاینکس ۲۰۱۹ ادامه داد: مهمترین حوزه فعالیت در بحثهای رگتک است که همان Regulatory Technology است؛ این مسئله حوزه بسیار خاصی در فینتک است و میتواند مخاطب و سرمایهگذار خاص خود را داشته باشد. حوزه بعدی اینشورتک یا تکنولوژیهای مالی بیمهای است که فینتکهایی در حوزه بیمه را شامل میشود.
وی بیان کرد: رفع چالشهای بازارهای پولی و مالی با تکیه بر ابزارهای نوین درباره حوزه دیگر حضور فعالیتهای استارتاپی در فیناستارزپلاس ضروری است. یکی از زمینههای مهم و قابل توجه، استارتاپهای حوزه بلاکچین هستند که البته این حوزه ادعایی برای رفع چالشهای بازار سرمایه، بازار پول یا بازار بیمه دارد و میتواند جذابیتهای خاص خود را برای مخاطبان و سرمایهگذاران داشته باشد.
هامونی به موضوع احراز هویت الکترونیکی در شرایط فعلی در جهان اشاره و افزود: یکی از چالشهای مهم بینالمللی چالش KYC یا همان احراز هویت الکترونیکی است که در این حوزه نیز زمینه حضور استارتاپهایی که در حوزه امنیت و بحثهای KYC و احراز هویت کار میکنند فراهم شده است. همچنین استارتآپهای فعال در حوزه امنیت دیتا و امنیت سایبری نیز میتوانند در فیناستارزپلاس شرکت کنند.
مدیرعامل فرابورس ایران حوزه دیگر را حل چالشهای بازار پول با حضور ارزهای دیجیتال یا cryptocurrency عنوان کرد. اکنون در اغلب کشورها تلاش برای شناسایی ظرفیتهای موجود در ارزهای دیجیتال وجود دارد و ما نیز نیازمند شناسایی این ظرفیتها برای بهبود فرآیندهای پولی خود هستیم. ضمن اینکه نباید از سایر کشورها عقب بمانیم. از این رو حوزه دیگر برای حضور استارتاپها بحث ارزهای دیجیتال است و پیشنهادهایی نیز در این زمینه به دست ما رسیده است.
هامونی با اشاره به اهمیت توجه به قوانین شرعی و فقهی در ابزارسازی در بورس گفت: حوزه بعدی شریعه تک یا همان تکنولوژیهای مبتنی بر شریعت است که میتواند مصوبات کمیته فقهی سازمان بورس را دنبال کند.
مدیرعامل فرابورس ایران حوزه حسابداری را یکی دیگر از حوزههای جذاب سرمایهگذاری شرکتها دانست و خاطرنشان کرد: فینتکهایی در حوزه حسابداری و حسابرسی فعالیت میکنند میتوانند در این رویداد حضور داشته باشند؛ چراکه این حوزهها میتوانند برای بازار سرمایه از جذابیت بالایی برخوردار باشد و سرمایهگذاران و شرکتها را به خود جذب کنند.
وی با تاکید بر اهمیت شکلگیری شرکتهای مشاوره سرمایهگذاری در کنار سرمایهگذاران بازار سرمایه، یادآور شد: استارتاپهایی که در حوزه مشاوره سرمایهگذاری فعالیت میکنند میتوانند حضور موثری در این رویداد داشته باشند؛ زیرا این نوع فینتکها به سرمایهگذاران گزینه انتخاب میدهند و همچنین به که کسانی معاملات الگوریتمی انجام میدهند کمک میکنند. علاوه بر این استارتاپهای فعال در حوزه صندوقهای سرمایهگذاری و fund administration نیز میتوانند ثبتنام کنند.
امیر هامونی با تاکید بر ضرورت حفظ سلامت معاملات افزود: حوزه سامانههای معاملاتی، سامانههای قبل و پس از معاملات و سامانههای نظارت بر معاملات که بحث کشف تقلب در صورتهای مالی و ... در آن مطرح است نیز میتواند زمینه مناسبی برای حضور استارتاپها باشد.
مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به تبدیل برخی استارتاپهای شرکتکننده در فیناستارز سالهای گذشته به استارتاپهای موفق که مورد توجه شرکتها و سرمایهگذاران قرار گرفتهاند، گفت: در حوزههایی همچون رگ تک و اینشورتک همواره یکی از مهمترین سرمایهگذاران، ارکان اجرایی بازار سرمایه بودهاند و اکنون نیز چنانچه استارتاپ قابل قبولی در این حوزه معرفی شود حاضر به سرمایهگذاری هستند.
وی با بیان نمونههایی از این داستانهای موفقیت یا success stories در سالهای گذشته افزود: چند اپلیکیشن بیمهای که اکنون معروف شدهاند از ابتدا از طریق فیناستارز فرابورس ایران معرفی شدند و توانستند با جذب سرمایهگذار رشد کرده و به اینجا برسند و اکنون به عنوان داستانهای موفقیت فیناستارز از آنها یاد شود.
هامونی نمونه دیگر استارتهای موفق سالهای گذشته را ایجاد سامانههای مربوط به مجامع الکترونیکی عنوان کرد و خاطرنشان کرد: این سامانهها ابتدا توسط استارتاپهای فینتک در فیناستارز معرفی شدند؛ البته امسال بورس و فرابورس نیز در این زمینه برنامههایی خواهند داشت.
وی در تشریح فعالیت این سامانهها گفت: این سامانهها با عنوان EAGM که همان مجامع الکترونیکی سالانه شرکتهاست به افرادی که به هر دلیلی به مجمع فیزیکی دسترسی ندارند امکان میدهد به صورت الکترونیکی وارد مجمع شوند و از حق رأی خود استفاده کنند. البته این مجامع میتواند در کنار مجامع فیزیکی فعالیت کند چون این مجامع نمیتواند جمع و جایگزین شود و همواره ضرورت تشکیل هیئت رئیسه وجود دارد که شامل سهامداران عمده شرکتهاست.
مدیرعامل فرابورس ایران با بیان اینکه در فیناستارزپلاس حوزههای جدیدی را معرفی کردهایم و تنوع بیشتری در استارتاپهایی که امکان حضور دارند، خواهیم داشت، گفت: در فیناستارز طی سالهای گذشته بیشتر استارتاپها در حوزه مباحث پولی و بیمهای شرکت داشتند و خلأ یا حضور کمتر برخی استارتاپها از جمله استارتاپهای فضای بازار سرمایه را داشتیم؛ اما امسال با ثبتنامی که استارتاپها در حوزههای مختلف بازار سرمایه انجام دادهاند، میتوانیم شاهد حضور پررنگتر و فعالتر آنها در فیناستارزپلاس باشیم.