دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در گفتگو با بورس نیوز تاکید کرد:
سیمانی ها در حال تشکیل ستاد بحران/ رونق سدسازی، فرصتی پیش روی صنعت سیمان
تمرکز بیشتر بر سدسازی در کشور، می تواند فرصتی پیش روی سیمانی ها باشد که امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
به گزارش بورس نیوز، انتظار می رود سیل اخیر که در چندین منطقه از کشور خسارت هایی بر جای گذاشت، مصرف سیمان داخلی را افزایش دهد. طبق خبرها بیش از ۲۵ هزار واحد مسکونی در حوادث چند هفته گذشته تخریب شده و ۶۰ هزار واحد نیز نیازمند بازسازی هستند. بنیاد مستضعفان سیمان رایگان در اختیار مناطق سیل زده قرار خواهد داد. ظاهرا بنیاد مستضعفان سیمان را از شرکت های زیرمجموعه خود تامین خواهد کرد.
علاوه بر این، این روزها سدسازی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. اگر چه دولت دهم رکورددار احداث سد در کشور بود و ۳۹ سد احداث کرد؛ ولی به دلیل انتقادهایی که توسط فعالان اجتماعی و محیط زیست به سدسازی مطرح شد، این صنعت در دولت یازدهم و دوازدهم مهجور واقع شد و تعداد سدهای به بهره برداری رسیده در دولت یازدهم و دوازدهم افت چشمگیری داشته است.
انتقادات و واکنش های منفی نسبت به سدسازی، به این دلیل بوده که اثرات جانبی سدها را بدون توجه به لزوم سدسازی در نظر گرفته اند. از ورود فعالان اجتماعی به عنوان نمایندگان ذینفعان اصلی پروژههای سدسازی باید استقبال کرد؛ ولی باید مدیریت جامعه به عنوان ذینفعان اصلی پروژههای سدسازی مورد توجه بیشتر قرار گیرد. اکثر کشورهایی که وضعیت سرانه آب شیرین تجدیدپذیر سالانه آنها به مراتب بهتر از ایران است و مشکل کمبود آب شیرین ندارند، تعداد سد و حجم مخازن سد بیشتری از ایران ساختهاند. رونق دوباره سدسازی، اتفاق مثبت دیگری است که می تواند مصرف سیمان را تحت تاثیر قرار دهد.
همچنین گفته می شود افزایش نرخ مصوب سیمان تا پایان فروردین ماه نهایی خواهد شد و سیمانی ها شانس دیگری هم برای رشد دارند.
عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در گفتگو با بورس نیوز در خصوص تاثیر سیل اخیر بر مصرف سیمان داخلی بیان کرد: سیل اخیر، اتفاق ناگواری بود و امیدواریم دیگر هرگز شاهد چنین حوادثی در کشور نباشیم. اما متاسفانه در این حادثه، خسارت هایی به جا ماند و بازسازی مناطق آسیب دیده، مصرف سیمان داخلی را افزایش خواهد داد.
وی افزود: احداث هر متر مربع مسکونی تقریبا ۱۵۰ کیلوگرم تقاضای سیمان ایجاد خواهد کرد. با توجه به اخبار منتشر شده و تعداد واحدهای آسیب دیده، به نظر می رسد بازسازی ساختمان ها نیازمند حدود ۳۷۵ هزار تن سیمان خواهد بود. بنیاد مستضعفان قرار است کمک هایی کرده و جهت بازسازی، سیمان رایگان در اختیار این مناطق قرار دهد. (کما اینکه در زلزله کرمانشاه هم بنیاد مستضعفان از طریق شرکت های زیرمجموعه، بخشی از سیمان را رایگان تامین کرد) انجمن صنفی صنعت سیمان در حال تشکیل ستاد بحران است تا از این طریق بتوان تامین سیمان مورد نیاز برای بازسازی مناطق سیل زده را به نحوی ساماندهی کرد که هم با کمک بنیاد مستضعفان بتوان از سیل زدگان حمایت کرد و از بار مشکلات مردم کاست و هم هزینه ناشی از تامین سیمان مناطق سیل زده را بین کل صنعت سیمان تقسیم کرد. سیل موجب افزایش قیمت سیمان نخواهد شد و حتما تمهیداتی برای مناطق سیل زده اندیشیده خواهد شد تا مردم از این بابت دچار مشکلی نشوند.
این فعال صنعت سیمان تاکید کرد: سیل اخیر نشان داد به صنعت سدسازی باید نگاه کارشناسانه تر و عمیق تری داشت. تمرکز بیشتر بر سدسازی در کشور، می تواند فرصتی پیش روی سیمانی ها باشد که امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
اخبار مرتبط
مدیر بازرگانی هلدینگ سیمان غدیر:
راه نجات صنعت سیمان، صادرات است
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس
بازدید اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از مناطق سیل زده
مدیر بازرگانی هلدینگ سیمان غدیر:
راه نجات صنعت سیمان، صادرات است
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس
بازدید اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از مناطق سیل زده
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه