به گزارش بورسنیوز، با وجود فرونشستن پروپاگاندای براه افتاده در شبکه های اجتماعی و ملحق شدن یک خبرگزاری رسمی به این جریان مشکوک ، برخی منابع خبری غیر رسمی از استعفای امیرهامونی مدیرعامل فرابورس ایران حکایت دارد. بنابر برخی منابع صبح امروز هامونی استعفای خود را تقدیم هیات مدیره خود کرده است.هر چند هیچ منبع رسمی تاکنون این موضوع را تایید نکرده است.
این تصمیم از مدیرجوان و جسور فرابورس در صورت تایید رسمی شاید کمی عجولانه تفسیر شود اما عدم حمایت همه جانبه و البته موثر آقای رئیس ملاصدرا از هامونی، می تواند بدعت نامیمونی را در بازارسرمایه رقم زند.
می توان حدس زد قدر مسلم این استعفا در صورت واقعیت ناشی از فشارهای رسانهای و راهاندازی جو مسموم در شبکه های اجتماعی برای اجرای قوانین جدید در بازار پایه به ویژه در تابلوی معاملات «ج» با هدف دفع ابر حبابهای ایجاد شده در این بازار بوده است.
پس از نشست خبری وی در روز گذشته که برای پاسخ به ابهامها از اجرای قوانین جدید در بازارپایه برگزار شد، فضای مسموم و غیرقانونی برای جمع آوری امضا و استعفای وی در یکی از خبرگزاری ها براه افتاد که کم سابقه و مشکوک بود.
بی تردید افکار عمومی و ذهن تاریخی بازار سرمایه ایران ، رشد قیمت سهام شرکت هایی همچون «قشرین»، «وجامی»، «شرنگی»، «آبشیرین» ، «شپلی»، «کرمان»، «سباقر» و شرکتهای تعطیل شده یا فاقد جریان نقد عملیاتی موثر در رشد سودآوری با افزایش قیمت سهام چند صد برابری عجیب را فراموش نخواهند کرد.
اما نباید فراموش کرد که اجرای قوانین جدید در این بازار می تواند به واقعی شدن این بازار و از بین بردن حباب در آن کمک شایانی نماید.
فقط به دو مورد کوتاه از عجایب روزگار در بازارپایه نگاهی بیاندازیم؛ «بیابانهایی که در بورس معامله میشوند».
شاید تنها جایی که مدافعان طبیعت میتوانند در بیابانهای کشور سرمایهگذاری کنند، بازار پایه فرابورس بوده به طوری که سهام شرکتهای پتروشیمیهای فسا، داراب و... در حالی در این بازار در حال معامله هستند که تنها داراییهای این شرکتها بخشی از بیابانهای استان فارس و مقادیری پول نقد در بانک است.
یا در مورد دیگر نیز میتوان به «ورشکستگی از جنس انحصار بر بار این کامیونساز بازارپایهای» که در متن آن باید به آمار خیره کنند شرکت سایپادیزل اشاره داشت که در مردادماه حتی یک دستگاه کامیون هم تولید نکرده است.
نمونههای دیگر عجایب این بازار که زمینهای غصبی و اجارهای دارند تا روی هیچ سرمایهگذاری میکنند نیز بسیار است.
وقت آن است که شفافیت به تمام بازارسرمایه تزریق شود.
من یه سوال دارم از خدمتتون.
چطور مرجعی برای رسیدگی وجود نداره که باید سهام بیابان قابل خرید و فروشه؟
چطور شرکتی که ورشکسته ست و یا اصلا فعال نیست و یا هر مشکل دیگه ای داره اصلا میتونه سهم عرضه کنه؟
شما در تاریح26خرداد در مصاحبه ای فرمودین
تغیراتی در بازار پایه اتفاق نمی افتد مگر با رضایت سهامداران
جناب اقای محمدی چی شد به قولی که داده بودی وفادار نماندی
نه به اون شوری که نوسان باز بزارند ونه به این بی نمکی که نوسان دو یا سه درصد باشه
دوم اینکه ما همه در یک کشتی نشستیم قرار نیست وقتی یک ذزد تو کشتی نشسته کشتی رو سوراخ کنینم
شاید ما از دزد دیرتر غرق شویم ولی ما هم غرق خواهیم شد
از کجا معلوم وقتی خودشون تو بازار پایه سهم جمع کردن سراغ بازار اصلی نیایند
ایا با این قوانین سلیقه ای سرمایه گذار حدید وارد این بازارخواهدشد واقعا میشه برای حل مسئله صورت مسئله رو پاک کرد
نمیشه به کسانی که فعال در بورس هستند گفت سفته باز
یعنی خود این اقایان این همه ثروت رو از کجا اوردن
سن بعضی از همینها که به دیگران انک سفته بازمیزنند رو نگاه کن این همه ثروت رو چگونه بدست اوردن اگر بخواهیم در این رشته بحث کنیم باید ماها مطلب بزنیم
نقدیمگی خوب داشت در بازار میامد که با این قانون ان را فراری خواهد داد
من با مطالعه نصف سرمایمو در بازار پایه گذاشتم و نصفی در بورس و فرابورس و اونم چند نماد متفاوت که کمترین ضرر کنم.
شما گویا در بورس سهام دارید، تصور کنید یکدفعه فردا بگن قراره ده روز کاری دیگه دامنه نوسانی بورس بشه ۲ درصد. این ده روز اصلا نمیتونی خروج کنی و بعد ده روز سرمایه تون نصف میشه. شما نیتتون از ورود سهام داری بوده. الان با نوسان مثبت و منفی میبایست یکسال صبر کنید که به پول اصلی تون برسید. خودتون رو جای اون سهامدارهای بازار پایه بزارید. به نوسانگیرها کاری نداریم. قانون عجولانه اجرا شد. باید پلکانی و در طی یکسال میبود. اونوقت به قیمت واقعی اش میرسید. همین. موفق باشید
سهامدار هم روی این حرف, اومده سرمایه گذاری کرده, مثلا رو سهم های رنگ زرد. حالا این مدیر جسور شما یک دفعه هفته پیش, کل این ماجرا رو گذاشته کنار و این قوانین رو داره اجرا میکنه. گیرم قوانین عالی,داره شفاف سازی میکنه. خب نحوه اجرای این قوانین, یعنی چی مثلا؟!
مدیر به جای جسور بودن. شجاعت معذرت خواهی و جبران اشتباه داشته باشه.
لطفا با فکر مطالبتون رو بنویسید
بنده سهام دار بازار پایه هستم، قبول دارم که سهم های این بازار خیلی غیر منطقی معامله میشن و تغییرات در این بازار لازم بود، ولی باید توجه کنید که اعتراض بنده و خیلی های دیگه به این قانون نیست بلکه به نحوه اجرای این قانون هست، اصلا هر کاری می خوان بکنن و دامنه نوسان رو هر چی می خوان بزارن مهم نیست ولی چرا زیر حرف خودشون زدن، دوستان فرابورس اعلام کرده بودن به تدریج می خوان این رو اجرا کنن و اول از بازار ج این کارو شروع می کنن و من و خیلی های دیگه با توجه به فرصتی که تا اجرای این قانون از طرف مدیران فرابورس اعلام شده بود در حال فروش سهام های خودمون تو روال عادی معامله و به دور از هر هیجانی بودیم ولی الان جناب رئیس میگه سناریو عوض شده و دیدن عادلانه نیست اول تابلوی ج رو اجرا کنن!!! من موندم این مجریان عدالت چرا یه شبه تصمیم می گیرن؟ چرا حرف خوشون رو عوض کردن؟ چرا بعد ابلاغ بازار رو نبستن و گذاشتن چند روز سهم ها منفی 10 بخوره، اگه این کارا عمدی نیست پس چیه؟!! الان تکلیف ما که تو گرداب بی تدبیری نحوه اجرای این قانون گیر افتادیم و هیچ چاره ای نداریم چیه؟!!!
در ضمن یه خبرگزاری یه کار خوب کرده و اجازه داده صدای مردم هر چند به صورت مجازی و محدود به مسئولین برسه شما چرا جبهه می گیرین، خوشتون میاد ملت بیان خیابون جلوی این سازمان و اون سازمان تجمع کنن!!!
مطمئن باشید کسی مثل من که پول هنگفتی در این بازار سرمایه گذاری کرده ام اگر از قوانین بازار پایه ضرر کنم پول خود را به بازار اصلی منتقل نمی کنم بلکه کلا از بورس خارج می شوم
راهکار منصفانه این بوده که خشک و تر رو از هم سوا می کردند، یعنی شرکت های زیان ده مثل نمونه هایی که در این گزارش مطرح شده رو اعلام می کردند به صورت کاملا شفاف تا مردم در دامشون گرفتار نشن
و شرکت های سودمند ولو در بازار پایه بتونن مسیرشون رو ادامه بدن/
این که دیگه کاری شاقی نبوده! یعنی در این حد هم درک و درایت ندارند این مدیران؟!
چرا بازار پایه ابتدا بسته نشد سپس قانون تغییر کند تا به این روش سهامداران طی سه روز 30 درصد ضرر نکنند.
تنها عده بسیار محدودی در این بازار سودهای نجومی برده اند و اکثریت سهامداران خرد که به تازگی سهامی را از این بازار خریداری کرده اند به یکباره با ضرر بیشتر از 30 درصد مواجه شدند.
حق الناس خوردن ندارد.
یه مثال براتون میزنم شما برا کار به یجا مراجعه میکنید و بهتون میگن ساعت کاریتون از ساعت ۷صبح تا ۹ صبح هست حقوقتونم ۵۰۰ هزار تومن قرارداد و بیمه هم بعد از سه ماه.ازتون یه سفته ۱۰۰ میلیون تومنی هم میگیرن.بعد از یه مدت میگن ساعت کاریتون از ۷ تا ۹صبح تبدیل شده به ۷ صبح تا ۹ شب حقوقم همون ۵۰۰ تومن.اگه هم معترضین سفته رو به اجرا میزاریم.حالا این وسط شما چکار میکنین؟
الانم حرف همه اینه که قوانینی که میخواستن اجرا کنن یه چیز دیگه بود و همه میگفتن قوانین بدی هم نیست ولی یه دفعه قوانین عوض شد و اعمال .قبلشم نورچشمیها خبردار شدن و خروج زدن.
امثال ما دیگه به کسی اعتماد نداره
در انتخابات هم رای نمیدیم چون عمده افراد دروغگو شدن و دزد و پست و دنیاپرست
متاسفانه تغییر قوانین به ناشیانه ترین وضع ممکن در حال انجام است .
تمام اهالی بازار بورس به معامله ی بیابانهای داراب و فساو جهرم اشکال دارند .
اما سوال اینست که چرا برای شرکتهای ورشکسته ۱۰ درصد نوسان از ابتدا گذاشته شد .و چرا شرکتهای سود ده بازار اصلی نوسان ۵ درصد دارند ؟
سوء تفاهم از همینجا شروع می شود .
بعد با بسته شدن سهمها در اثر رشد و بی تفاوتی مسئولان بورس در هنگام نزول سهم سوء تفاهم ادامه پیدا میکند .
بعد سازمانی برای انواع شفاف سازی ها ابایی از بستن طولانی مدت سهم ندارد اجازه می دهد که با انتشار قوانین پیچیده ی جدید سهام بازار پایه با قوانین قبلی معامله بشوند .
وقتی برای تغییر چنین با اهمیتی سهمها بلافاصله بسته نمی شوند و
مردم متضرر می شوند سوء تفاهم به اوج میرسد .
در ضمن پیچیدگی قوانین شائبه ی بیسوادی قانونگذار را ایجاد می کند .
مچینگ طولانی نیم ساعته متعدد که جولانگاه و تفریحگاه یک عده کارگزار برای بازی با اعصاب مردم شده تثبیت و تقویت می شود .
برای کشاندن پول به بازار اصلی تنها راه ، راه سلبی نیست .از راه افزایش نوسان بازار اصلی ، سهولت معاملات از جمله حذف قیمت پایانی و حجم مبنا در شرکتهای بزرگ سود ده و کم کردن کارمزد هم میتوان پول را به بازار اصلی کشاند اما متاسفانه حقوق مردم و سهولت معاملات هیچ جایگاهی ندارد و نگرش سلبی است .
اگر میخواستند دامنه نوسان را کم کنند ماهی یک درصد کم می کردند و میرساندند به سه درصد اینهمه پیچیدگی و اختیارات به ناظر و بازارگردان دادن قطعا عامل فساد است .
با عرض سلام و ادب و احترام
ابتدا به ساکن خدمت عزیزان عرض کنم شغل دوم اینجانب بورس است و ثانیا در بازار پایه هم سهامدار خیلی ناچیز است اما این مانع از شکایت بنده و دادخواست حقوقی به مراجع ذیصلاح نخواهد بود سه نکته را به مدیر محترم بورس عرض مینمایم. 1.طبق ماده 7 قانون بازار اوراق بهادار براي هيت مديره تصويب اين چنين بازاري و گزاردن شركتها بدون رضايت سهامداران ذینفع متصور نيست2.طبق ماده 2 همان قانون هر قوانيني بايد زير نظر شورا كه دادستان محترم هم از اعضا ان است تصويب گردد3.رعايت نكردن ماده 32 همان قانون ...لازم به تذکر است حتما پیگیر خسارات وارده و احقاق حق خود که انشالله یکی از شکایات بنده تا چهارشنبه خدمت حضرات خواهد رسید خواهم بود.
وفقکم الله لکل خیر
كارشناس و مشاور حقوقي