به گزارش بورس نیوز، پازل جریان نقدینگی و انتظار تحقق تجدید ارزیابی دارائیهای شرکتها و امیدواری به سودآوری بهتر در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ (مخصوصا در شرکتهای صادرات محور که نرخ تسعیر ارز بالائی دارند) ناشی از تغییرات نرخ ارز بازار سرمایه را جذابتر از قبل کرده است.
رشد ارزش دارائیهای شرکتها و ارزش جایگیزینی بالاتر موجب ترغیب سرمایهگذاران در بازار سرمایه و سرمایهگذاری در این بازار بهمنظور حفظ ارزش دارائیها و بازدهی به مراتب بهتر از سایر بازارهای موازی کرده است.
شاخص کل بازار سرمایه که در ابتدای سال حدود ۱۷۹ هزار واحد بود در حال حاضر در نقطه ۳۷۷ هزار واحد قرار گرفته است که رشد بیش از ۱۱۰ درصد از ابتدای سالجاری داشته است.
عمده دلیل استقبال سرمایه گذاران از بازار سرمایه را میتوان به این فاکتورها دانست.
۱-فقدان جذابیت در بازارهای موازی و انتظار عدم رشد در آن بازارها متناسب با بازار سرمایه
۲- محاسبات سرمایه گذاران آشنا با بازار سرمایه از نگاه ارزش جایگزینی و حفظ ارزش دارائیها با در نظر گرفتن بازدهی مناسب
۳-نقد شوندگی بسیار سریع در بازار سرمایه
۴- استفاده از تجارب کشورهای موفق که دارای بازار سرمایه قوی میباشند و همواره بخشی از پس انداز خود را در بازار سرمایه، سرمایه گذاری مینمایند
۵-انتظار از عرضههای اولیه جذاب شرکتهای بزرگ در بازار سرمایه
۶-سیاست ثبات سود بانکی و یا کاهش احتمالی آن
۷- معاف بودن سود سهام از مالیات
۸_ سوداوری خوب و غیر قابل تصور شرکتهای بورسی علیرغم وجود مشکلات تحریم
از سوی دیگر، همانگونه که انتظار میرفت در نیمه دوم سال، شاخص کل با حرکت و رشد نمادهای شاخص ساز و شرکتهای بنیادی ادامه مسیر داد و در حال حاضر در قله ۳۷۷ هزار واحدی قرار گرفته که بازدهی بسیار مطلوبی در سال جاری عاید سهامداران کرده است.
در خصوص پیشبینی این که رشد شاخص تا کجا ادامه خواهد یافت، نمیتوان عدد و رقم دقیقی را بیان کرد بلکه ادامه مسیر بستگی به شرایط اقتصادی و انتظارات سهامداران و تغییرات در برآورد آنها در خصوص ریسک و بازده خواهد داشت.
سهامداران حرفهای و با دانش با در نظر گرفتن ریسکهای سیستماتیک و غیر سیستماتیک تصمیم گیری مینمایند.