به گزارش بورسنیوز، مهدی افضلیان در بررسی روند گزارشهای عملکردی شرکتهای بورسی اظهار کرد: گزارشهای سه ماه اخیر یعنی مهر، آبان و آذر از کیفیت مناسبی برخوردار بودند؛ البته با کاهش نرخ محسوسی هم در این مدت مواجه نبودیم.
وی اضافه کرد: طی این دوره از نظر فروش تقریبا شرکتها به اندازه میانگینهای گذشته خود، تولید و فروش مناسبی داشتند و براین اساس با رکود مواجه نشدند. در واقع، مبلغ فروش شرکتها که حاصل ضرب مقدار در نرخ فروش است، برای هر محصول نسبت به ماههای قبل از روند مناسبی برخوردار بود.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص نوسانات نرخ دلار گفت: در این شرایط با توجه به نوسانات نرخ دلار و افزایش اندک نرخ کالاهای عرضه شده در بورس کالا، برای شرکتهای بزرگتر بازار که بخشی از محصولاتشان را در بورس کالا میفروشند، شاهد شرایط بهتری بودیم.
وی افزود: علت ثبات شاخص کل در محدوده ۳۳۰ هزار واحدی به دلیل مقاومت شاخص کل به این محدوده و کسب انرژی مجدد برای حرکت دوباره بود. در این شرایط، سرمایهگذاران خُرد بازار عمدتا صبر کردند تا این محدوده تعیین تکلیف شود تا بعد از آن اگر نقدینگی داشته باشند، وارد بازار کنند یا نقدینگی که در صندوقهای قابل معامله با درآمد ثابت دارند را خارج کرده و دوباره وارد بازار سهام شود.
حرکت نقدینگی پارک شده به سمت بورس
این تحلیلگر مالی ادامه داد: به همین دلیل ارزش معاملات در محدودههای ۳۳۰ هزار واحد بین ۱۰۰۰ میلیارد تومان تا ۱۳۰۰ میلیارد تومان بوده و مدتی ادامه داشت؛ ولی بعد از آن زمان که شاخص موفق به شکست شد، تقریبا ارزش معاملات بازار به سمت میانگین ۲۰۰۰ واحد رسید؛ این موضوع نشان میدهد جریان نقدینگی که پارک شده بود، کم کم به سمت بازار سرمایه حرکت کند؛ به طوری که میانگین ارزش معاملات به ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ میلیارد تومان برسد.
افضلیان افزود: ارزش معاملات کنونی بورس چیزی حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ میلیارد تومان است که نشان میدهد با ثبات نسبی در وضعیت کنونی بازار سرمایه رو به رو هستیم.
تغییر نگاه سرمایهگذاران به بورس
این تحلیلگر مالی بیان کرد: به مرور زمان مردم متوجه شدند که بازاری هم به نام بازارسرمایه وجود دارد که در کنار بازارهای دیگر میتوانند فعالیت کند؛ این روند با توجه به فرهنگسازیهایی که از سمت کارگزاریها، شرکت اطلاعرسانی و خدمات بورس اتفاق افتاده است، کمکم به خودش رنگ گرفته است به طوری که این انتظار وجود دارد اگر همین ساز و کارها ادامه پیدا کند، ما میتوانیم کمتر از یک سال دیگر تعداد افرادی که کد بورسی گرفته و عرضه اولیه میخرند، شاید تا یک میلیون و پانصد هزار کد معاملاتی افزایش پیدا کند.
افضلیان افزود: در حال حاضر حدود ۹۰۰ هزار کد، عرضه اولیه خریداری میکنند. هرچقدر این اقبال عمومی به بازار سرمایه بیشتر شود، به همان شکل نگاه به بازار سرمایه به جنس سرمایهگذاری بهتر شده و همین موضوع میتواند شک و تردیدی که نسبت به رشد بازار وجود دارد را به مرور زمان کمتر کند.
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه، وی در خصوص اثر رفتاری سرمایهگذاران گفت: چند سال پیش سرمایهگذاران اظهار میکردند که عده محدودی از فعال بازار وجود دارند که بر اساس تفکراتشان بازار را جهت میدهند، ولی، چون اکنون کدهای معاملاتی فعال و اقبال عمومی به بازار سرمایه بیشتر شده است، میتوان گفت اثر رفتاری سرمایهگذاران در رشد و ریزش شاخص کل کمتر شده است.
لطفا پیگیری نمایید.....