بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۰۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۲
مدیرعامل شرکت بورس تهران مطرح کرد:

دارندگان اطلاعات نهانی اجازه فروش تعهدی ندارند

مدیرعامل شرکت بورس تهران گفت: تاکنون در بازار سرمایه ایران از محل افزایش قیمت دارایی‌های مالی سرمایه‌گذاران منتفع می‌شدند و حال با سازوکار فروش تعهدی علاوه بر پوشش ریسک، امکان انتفاع و سودآوری از محل ریزش قیمت سهام و دارایی مالی موردنظر نیز که تحت این سازوکار است، وجود دارد.
کد خبر : ۲۱۰۸۰۷
نویسنده :
مینا علیزاده

انتفاع و سودآوری از ریزش قیمت سهام با فروش تعهدی

به گزارش بورس نیوز، علی صحرایی، مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران در آئین رونمایی از سازوکار فروش تعهدی گفت: در راستای سلسله ابزار‌های نوین بازار سرمایه سازوکار فروش تعهدی راه‌اندازی شد، سال گذشته آتی سبد سهام با کارکرد شاخص و سال قبل از آن اختیار معاملات رونمایی شده بود و حال با این سازوکار جدید معاملاتی باید گفت جعبه ابزار کلاسیک بازار سرمایه تکمیل شد.

وی افزود: در اغلب بورس‌های دنیا فروش تعهدی با عنوان فروش استقراضی نام برده می‌شود. در بورس چین «شنزن» ۸۰۰ نماد از ۲۰۰۰ نماد مورد معامله در این بورس تحت سازوکار فروش استقراضی هستند و در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۶ درصد از معاملات بورس شنزن از طریق سازوکار فروش استقراضی انجام شد. همچنین، در بورس ژاپن نیز در ژانویه ۲۰۲۰ حدود ۵ درصد از معاملات از طریق این سازوکار رقم خورد.

مدیرعامل شرکت بورس تهران ادامه داد: تاکنون در بازار سرمایه ایران از محل افزایش قیمت دارایی‌های مالی سرمایه‌گذاران منتفع می‌شدند و حال با سازوکار فروش تعهدی علاوه بر پوشش ریسک، امکان انتقاع و سودآوری از محل ریزش قیمت سهام و دارایی مالی موردنظر نیز که تحت این سازوکار است، وجود دارد.

صحرایی درخصوص کارکرد اصلی این ابزار بیان کرد: استفاده از سود در کاهش قیمت‌ها و نیز ابزار پوشش ریسک دو مولفه اصلی این ابزار بوده که این موضوع به نگاه مالک سهام بر می‌گردد.

وی خاطرنشان کرد: فروش تعهدی امروز با ۵ نماد در بورس تهران و ۳ نماد در فرابورس ایران آغاز به کار می‌کند. طرف‌های عرضه و تقاضای بازار به یکدیگر نزدیک شده و از این طریق قیمت‌هایی که وجود دارد با پشتوانه بیشتری تصویب شود. در این فرآیند تلاش می‌کنیم تا با کمک به پویاتر شدن بازار سرمایه در راستای تامین منابع برای اقتصاد ملی گام برداریم.

مدیرعامل شرکت بورس تهران توضیح داد: البته فروش سهام تعهدی به میزان نیم درصد از سقف قیمت مجاز در لحظه فروش انجام می‌شود و در حالیکه شاخص کل بازار بیش از دو درصد افت کند، یا شاخص هم‌وزن بیش از ۱.۵ درصد افت کند و یا نماد مورد معامله ۳ درصد افت کند، فروش تعهدی متوقف می‌شود.

صحرایی گفت: در ابزار فروش تعهدی هم محدودیت حجم وجود دارد که تا ۵ درصد سهام شناور شرکت‌هاست و هم محدودیت قیمت وجود دارد و نیز کسانی که ممنوعیت متقاضی شدن دارند، مانند سهام‌داران عمده‌ای که ۵ درصد سهام یک شرکت را دارند و یا اعضای هیأت مدیره شرکت‌ها به عنوان دارنده اطلاعات نهانی اجازه فروش تعهدی ندارند و تنها کسانی به عنوان متقاضی در موقعیت فروش تعهدی قرار می‌گیرند که به وکالت از مالک سهام باشند و حجم آن نیز تا ۵ درصد از سهام شناور خواهد بود.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
مدیرعامل بورس تهران در گفت‌وگو با بورس نیوز تشریح کرد:
پاسخ به ۳ سوال کلیدی سهامداران
کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس‌نیوز مطرح کرد:
فروش استقراضی، فرآیندی پر ریسک
ارسال نظر
نظرات بینندگان
فرهاد
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۵
از دید بنده این کار مشابه قمار هستش و به راحتی افراد سود جو و کسانی که دارای اطلاعات نهانی از شرکت ها هستن با کدهای حقیقی اشخاص وابسته حرکت نماد را در جهاتی که میل دارند هدایت میکنند.چون ما در جامعه اسلامی زندگی میکنیم و باید جوانب شرعی معاملات را در نظر گرفت از نظر بنده این نوع معامله قمار گونه و حرام است.