مشارکت در انتخابات و رأی برای انتخاب قالیباف
به گزارش واحد سنجش و راه حلهای رفتاری در بازار (آبسیم) بورس نیوز، از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون، تجربه سیوهفت انتخابات در طول نظام جمهوری اسلامی بدست آمده که یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز طی جمعه هفته گذشته برگزار و نتایج آن نیز اعلام شد.
بر اساس آمارهای منتشر شده، در یازدهمین دوره انتخابات مجلس، حدود ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار نفر واجد شرایط رأی در کشور وجود داشت که سهم تهرانیها تقریبا حدود ۷ میلیون و ۱۷۳ هزار نفر بود.
بر پایه این گزارش، نکته جالب توجه آنجاست که میزان مشارکت تهرانیها در انتخابات مجلس کمتر از دوره قبلی گزارش شده است.
مطابق با اطلاعات دریافتی از ایرنا، شمار واجدین شرایط رای در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس ۷ میلیون و ۱۷۳ هزار نفر بوده که با توجه به حضور یک میلیون و ۸۴۰ هزار نفری، میزان مشارکت مردم تهران در انتخابات مجلس حدود ۲۵.۷ درصد ثبت شده و این در حالی است که در انتخابات دوره گذشته مجلس، از ۸ میلیون و ۴۷۵ هزار نفر واجد شرایط، ۳ میلیون و ۲۴۴ هزار نفر رأی داده که این آمار گواه بر آن بوده که میزان حضور مردمی در آن دوره انتخابات مشارکت ۳۸.۳درصدی را به ثبت رسانده بود.
وقتی کرج، البرز شد
شایان ذکر است که یکی از دلایل بالا بودن واجدین شرایط در هشتمین دوره انتخابات مجلس این است که در آن زمان، کرج جزو استان تهران محسوب میشد و علاوه بر آن، حداقل سن برای رأی دادن، ۱۵ سال درنظر گرفته شده بود که در دوره بعد مجددا به ۱۸ سال تغییر یافت.
بر مبنای اطلاعات و آمارهای در دسترس، محمدباقر قالیباف بیش از یک میلیون و ۲۵۶ هزار رأی کسب کرد که نسبت به کل واجدین شرایط (۷ میلیون ۱۷۳ هزار نفر)، ۱۷.۶ درصد از کل آراء را از آن خود کرد.
بر همین اساس باید اشاره شود که در دوره گذشته که ۸ میلیون و ۴۷۵ هزار نفر واجد شرایط رأی دادن بودند، نفر نخست حوزه انتخابی تهران، محمدرضا عارف توانست با کسب نزدیک به یک میلیون و ۶۰۹ هزار رأی، ۱۹ درصد کل آرای ممکن را به نام خود ثبت کند.
همانطور که در جدول ذیل مشاهده میکنید، بررسی آمار چهار دوره اخیر انتخابات مجلس نشان میدهد که نفر اول انتخاب شده در حوزه تهران در دوره نهم، بیشترین رأی را نسبت به کل واجدین، داشته است.
به عبارتی، بیشترین مقبولیت در بین واجدین شرایط رأی دادن، مربوط به غلامعلی حداد عادل در نهمین دوره انتخابات مجلس بود که توانست ۲۱درصد از کل آرای ممکن را کسب کند.
در تصویر ذیل آمار و اطلاعات کل نمایندگان منتخب مردم تهران در چهار دوره اخیر را ملاحظه میفرمایید.
نگاهی به منابع:
چند نفر در تهران واجد شرایط رای دادن هستند؟
واکنش استانداری به آمار ۲۱.۵ درصدی مشارکت مردم تهران
آمارهای وزارت کشور
میزان مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی (۱۳۹۰–۱۳۹۱)
میزان مشارکت در انتخابات به تفکیک استان