"بکهنوج" و حبابی که شاید تا سالها از یاد نرود
به گزارش واحد سنجش و راهحلهای رفتاری در بازار (آبسیم) بورسنیوز، در حالی که به تازگی مقالهای تحت عنوان "افزایش حباب گونه قیمت سهام نیروگاهها در سایه ضعف شدید نظارت سازمان بورس و جولان سفته بازان" شرایط وخیم صورتهای مالی نیروگاه کهنوج و سفتهبازی موجود در این سهم را به تصویر کشیده بود، حالا در جدیدترین گزارش منتشر شده حسابرسی شده این شرکت شاهد تحمیل زیانی ۲.۸۲۱ ریالی به ازای هر سهم از سوی حسابرس این شرکت هستیم.
علیرغم آنکه صورتهای مالی سالانه حسابرسی نشده شرکت تولید برق ماه تاب کهنوج و تحقق زیانی ۱.۲۹۹ ریالی به ازای هر سهم در سال مالی ۱۳۹۸، را نشان میداد، گزارش حسابرسی شده این شرکت خبر از افزایش زیان ناچیز بیش از ۱۱۵ درصدی میدهد.
درست در زمانی که گزارش حسابرسی نشده این شرکت و تحقق زیان ۱.۲۹۹ ریالی به ازای هر سهم، بسیاری از فعالان بازار سرمایه در انتظار کاهش قیمت سهام این شرکت در بورس بودند، تشکیل صفوف پیاپی خرید در این نماد، منجر به رشد بیش از ۵۰ درصدی قیمت سهام این شرکت شد و شاید حالا باید دید که دوستان همیشه در صحنه با تحقق زیان ۲.۸۲۱ ریالی این سهم آماده ثبت چه رکوردهایی هستند؟
بد نیست نگاهی هم به کیفیت گزارشدهی این شرکت بیاندازیم تا ضعف نهادهای نظارتی هم بیش از پیش آشکار شود:
نمایه ۱: انتشار صورتهای مالی حسابرسی نشده و اعلام زیانی ۱.۲۹۹ ریالی به ازای هر سهم
(تاریخ انتشار گزارش ۲۹/۱۲/۱۳۹۸)
رشد هر روزه قیمت سهم (!)
نمایه ۲: انتشار صورتهای مالی حسابرسی نشده اصلاحیه و اعلام زیانی ۲۶۴ ریالی به ازای هر سهم
(تاریخ انتشار گزارش ۱۶/۰۲/۱۳۹۹)
افزایش چشمگیر حجم فروش و عرضه سهم (!)
نمایه ۳: انتشار صورتهای مالی حسابرسی نشده اصلاحیه و اعلام زیانی ۲.۸۲۱ ریالی به ازای هر سهم
(تاریخ انتشار گزارش ۲۱/۰۲/۱۳۹۹)
آغاز افت قیمت سهم (!) و ادامه داستان ...
با دیدن گزارشهای منتشره از سوی این شرکت میتوان این اطمینان خاطر را به سرمایه گذاران در بازار بورس داد که با خیالی راحت به گزارش های منتشر شده شرکتها اعتماد کنند چرا که نهادهای نظارتی سازمان بورس هیچ حساسیتی و نگرانی در این خصوص ندارند!
همانگونه که در جدول ذیل نیز مشاهده میشود، شاهد شناسایی زیانی چشمگیر از شرکت تولید برق ماه تاب کهنوج در سال مالی ۱۳۹۸ هستیم. افزایش چشمگیر هزینههای مالی شرکت در سال مالی گذشته اصلیترین دلیل افزایش زیان این شرکت در گزارش حسابرسی شده در مقایسه با صورتهای مالی حسابرسی نشده است.
اما جالبتر از شناسایی زیان سنگین این شرکت ورود صندوق سرمایه گذاری ارزش کاوان آینده در اواسط آبان ماه در سهامداران این شرکت بی کیفیت است. اینکه مدیران این صندوق (که البته بازده مناسبی را هم با ورود به سهام عمدتا ریسکی نصیب یونیت دارانشان کردند)، با چه استدلال و تحلیلی به سرمایه گذاری در سهام این قبیل شرکتها مینمایند سوالی است که شاید تنها خودشان قادر به پاسخگویی به آن باشند.
البته ورود اشخاص حقیقی (که سابقه حضور در سهام بی کیفیت و ریسکی را نیز به یدک میکشند)، در لیست سهامداران این شرکت تنها نشان از جولان سفتهبازان در ضعف کامل بدنه نظارتی متولیان بازار سرمایه کشور آن هم بدون توجه به واقعیتهای صورتهای مالی این شرکتها دارد.
یک منبع آگاه در شرکت نیروگاه برق ماهتاب کهنوج در گفتوگو با بورسنیوز در خصوص زیان شرکت بیان کرد: شرکت در گذشته تسهیلات ارزی دریافت کرده بود و با افزایش نرخ ارز، زیان شناسایی شد؛ نیروگاهها نیازمند ارز برای تامین برخی تجهیزات خود هستند و چاره ای جز دریافت تسهیلات ارزی نبوده است.
وی در رابطه با تاثیر افزایش ۷ درصدی نرخ خرید برق از نیروگاهها ...
شما سهامداران محترم میتوانید ادامه این مصاحبه را از طریق این لینک مشاهده کنید.
فرق دلار و ریال نمی دانند
هر بار که بورس نیوز این سهم رو تخریب میکنه که بازیگر جمع کنه سهم بالا میره
تمام این متن حرفی جز شناسایی ضرر 140 میلیاردی بکهنوج نداشت اما حرف هایی که نمیگن رو من به مخاطب میگم
دلیل پایین بودن ارزش بازار این نیروگاه به نسبت همگروهی ها(میتونید ظرفیت نیروگاه ها با ارزش بازار رو مقایسه کنید) وام ارزی هست که در چند ماه آینده حل میشه و همین موضوع هم باعث شناسایی زیان بکهنوج هست و از افزایش سرمایه 2500 درصدی و طلب ها و پتانسیل صادرات و آمادگی ساخت فاز دوم نیروگاه حرف نزنید بیاین بگید شرکت یک سال ضرر داده
اگه به این باشه که 30 درصد شرکت ها ضرر شناسایی کردن و باید درشون رو تخته کرد
اما این شرایط موقتیه و چون سهامدارا میدونن پای سهم ایستادن و حتی روش تک سهم شدن
نه از عمر نیروگاه و نه از هزینه ساخت و اهمیت تولید نیروگاه و نه از افزایش نرخ برق بعد از ماه رمضان
از گزارشتون معلومه خیلی تو صف خرید بودین بهتون نرسیده
اونم با کلی تخفیف برای عرضه اولیه!
حالا بعد از اینکه فقط به اندازه دلار رشد قیمتی داشته شد حباب!
یه گزارش از وضعیت امروزی میده که زیان ساخته دیگه دلیل بر حبابی بودن که نیست
پتانسیلها رو چرا مرور نمیکنید
تجدید ارزیابی سنگین
حل شدن وام ارزی
اختصاص ۱۵ درصد برق صادراتب به خصوصیها که تو مجمع گفته شده چرا بازگو نمیشه
همین اختصاص ۱۵ درصد فروش صادراتی با نرخ فروشی که دولت به همسایه ها داره حدود ۱۵۰۰ تومان سود هر سهم با فروش ۱۵ درصد برق تولیدی شرکت سود خواهد ساخت.
بله
نمیدونی بدون
بلد نیتی تحلیل کنی اول بهتره یه مشاوره بگیری بعد تحلیل آب دوغ خیاری خودت رو رسانه ای کنی
هر شرکتی که 1 سال زیان ساخت باید قیمتش سقوط آنی کنه !؟!
تجدید ارزیابی حدود 2500 درصد ش چی ؟!!؟
حل شدن مشکل وام ارزی چی ؟!
صادرات برق چی ؟!؟!
اینا رو هم بگین لطفا