ماتم تشتک سازان برای بازارگردانی!
به گزارش بورس نیوز، بعد از ریزش سنگین تالار شیشه ای بر سر بورس بازان، اهالی ملاصدرا در یک اقدام مبتکرانه و البته دیر هنگام، حکم به تعیین بازارگردان برای سهم ها دادند. اما هنوز این حکم اجرایی نشده، مدیران و سهامداران عمده شرکت های کوچک ماتم گرفته اند که از کجا پول بازارگردانی را جور کنیم؟! اصلا مگر آن وقت که سهم های تشتک سازی ها را تا عرش اعلا بالا می بردید، ما را در سودتان سهیم کردید که حالا باید منابع مان را خرج بازارگردانی کنیم. گویا علاوه بر هزینه های بازارگردانی و کارمزد و.... هر شرکت کوچک باید حداقل ۵ _ ۶ میلیارد تومانی به صندوق بازارگردان محترم تزریق کند. از طرف دیگر بعضی بازارگردان ها که در سهم های بزرگ به معنای واقعی کلمه، بازار را گردانده اند و مرتبا رنج کشیده اند و خودشان صف ساز بوده اند، به خاطر سابقه درخشان شان، برای بازارگردانی سهم های دیگر هم دعوت شده اند! کاش قبل از اینکه فرمان بازارگردانی بدهیم شاید بازار به این بهانه برگردد، کمی آموزش دهیم که بازارگردانی چیست و چرا انجام می شود؟
بدحساب زرنگ، در تور زرنگ تر از خود
یک شرکت بزرگ بورسی که سال ها با تکیه به اهالی پاستور، هر جور دلش خواسته کار کرده؛ حالا مدتی است پول برق و گاز، نداده است! این شرکت که قبلا هم سابقه بد حسابی داشته و اتفاقا زیان انباشته اش هم سر به فلک کشیده؛ فکر کرده چون پشتش به پاستور گرم است، زورش زیاد است و پول قبض نمی دهد! ولی طلبکاران زرنگ تر بوده اند و خبر رسیده چند ملک این شرکت به خاطر بدهی قبوض پرداخت نشده، توقیف شده است!
۶ گاو لاغر در بازار شکر!
دیروز از دلالی و دلال پروری در نظام اقتصادی مان گفتیم؛ امروز خبر دادند فقط در ۳ ماهه اول امسال واردکنندگان (بخشی از همان دلالان محترم) به اندازه مصرف ۶ سال کشور ثبت سفارش واردات شکر داشته اند! شاید خواب نما شده اند و پیش بینی قحطی کرده اند. حالا این همه شکری که وارد می شود کجا می رود معلوم نیست. ما که جز تلخی و تلخکامی چیزی ندیدیم.
فرصت سوزی اتکایی ها
ماهیت بیمه های اتکایی، پذیرش ریسک شرکت های بیمه است. اما در شرایطی که امکان واگذاری ریسک بیمه ها به خارج از کشور به خاطر تحریم ها وجود ندارد، سرمایه بیمه های اتکایی هم آنقدر ناچیز است که حتی از رقبای سوری شان در این زمینه ضعیف ترند! کاش آن زمان که بازار زیر فشار سیل نقدینگی بی محابا رشد می کرد، حداقل تدبیری برای افزایش سرمایه بیمه های اتکایی اندیشیده می شد؛ افسوس که نه مدیران صنعت به فکر بودند و نه اهالی ملاصدرا، یاری کردند...
تغییر ذائقه اجباری بینوایان
همیشه گفته اند پول، همه چیز را عوض می کند، حتی ذائقه و سلیقه مردم را! آنقدر گوشت و مرغ را گران کرده اند که خیلی ها سوسیس را جایگزین گوشت و مرغ کرده اند؛ البته از نوع کم کیفیت و ۳۰ هزار تومانی اش! بیچاره مردم...
دعایی برای آخر هفته
و اما باز هم به پایان هفته رسیدیم و بد نیست این هفته را هم باز با یک دعای تکراری ختم کنیم. خدایا، کاری کن مسوولان ما این دو روز آخر هفته برای این بازار، هیچ کاری نکنند. نه حمایت، نه مصاحبه، نه تشکیل جلسه و... آمین!