نرخ سود بالای ۲۵درصد بانکی، طمع یا حیله ...
به گزارش بورس نیوز، امروز برخی رسانهها نوشتهاند "احتمال افزایش نرخ سود سپردههای بانکی با هدف کنترل نرخ تورم قوت گرفته است. بهویژه اینکه دیروز مرکز پژوهشهای مجلس هم با انتشار گزارشهایی تحلیلی از این سیاست حمایت کرد. گویا قرار است بهزودی نرخ جدید سود سپردههای کوتاهمدت یا یکساله، تا سطح اندکی بالاتر از نرخ تورم هدفگذاری شده بانک مرکزی افزایش یابد. برخی خبرهای تأیید شده نشان میدهد تصمیم نهایی برای افزایش سود بانکی در نشست آینده شورای پول و اعتبار گرفته خواهد شد. "
سید بهاالدین حسینی هاشمی کارشناس پولی و بانکی در گفتوگو با بورسنیوز در این خصوص بیان کرد: وقتی با تورم لجام گسیخته مواجه هستیم، اصل اساسی اقتصادی، اتخاذ سیاستهای پولی انقباضی است که ابزار این کار هم نرخ سود و سپرده قانونی بانکها است.
وی ادامه داد: بانک مرکزی باید هر دو ابزار را با هم به کار گیرد یا اینکه تک تک از این ابزارها استفاده کند؛ مهمترین ابزار البته نرخ سود سپردههای بانکی بوده که به واسطه این افزایش نرخ، نقدینگی به بازارهای مختلف سرازیر نشده و روانه بانکها شود.
حسینی هاشمی افزود: نرخ سود سپردههای بانکی بلندمدت باید در حدود نرخ تورم یا یک درصد بالاتر از نرخ تورم تعیین گردد که اثربخشی لازم را داشته باشد و با شرایط فعلی، نرخ سود بلند مدت تقریبا ۲۴ الی ۲۵ درصدی، اثربخش خواهد بود.
مدیرعامل سابق بانک صادرات در رابطه با تاثیر افزایش احتمالی نرخ سود سپردههای بانکی بر بازارهای دیگر و همچنین وضعیت بانکها اظهار کرد: طبیعتا افزایش نرخ سود سپردههای بانکی برای بانکها خوشایند نیست؛ چراکه قیمت تمام شده پول را در بانکها افزایش خواهد داد اما؛ به هر حال بانکها هم برای پوشش هزینههای خود، نرخ تسهیلات بانکی را افزایش میدهند. البته از آنجا که در حال حاضر رقابت ناسالم بین بانکها برقرار است و برخی بانکها با پرداخت سود بالاتر اقدام به جذب سپرده میکنند؛ در صورت افزایش نرخ سود سپرده در تمام بانک ها، تعادل بیشتری در منابع و مصارف بانکها ایجاد شده و احتمالا سعی میکنند روی درآمد کارمزدها بیشتر تمرکز کنند.
وی اضافه کرد: با افزایش نرخ سود سپردههای بانکی، بازار سرمایه هم به تعادل خواهد رسید. به خاطر کاهش سود سپردههای بانکی در یکی دو سال اخیر، نقدینگی زیادی به سمت بازار سرمایه سرازیر شده و بسیاری از اشخاص که هیچ تجربه و تخصصی در مورد معاملات این بازار نداشتند، وارد این بازار شدند و تعادل این بازار را برهم زدند. چنانچه نرخ سود سپردههای بانکی افزایش یابد، احتمالا بخشی از نقدینگی از بازار سرمایه راهی بانکها خواهد شد؛ البته مشروط بر آنکه بازدهی بازار سرمایه کمتر از بازدهی بانکها باشد. اما در هر حال، اگر نرخ سود سپردههای بانکی به ۲۵ درصد برسد، برای سرمایه گذاران، جذاب بوده و بخشی از نقدینگی بازارها را به خود جذب خواهد کرد. این کار، تورم را کاهش داده و آرامش را به بازارها برمی گرداند.
مگر زمانی که ازلحاظ ساختاری و اقتصادی واجتماعی شبیه به هم باشند وگرنه مقایسه دو کشوری که مردمانش یکی باسیلی صورتشوسرخ کنه و دیگری سرشارازنعمت و پیشرفت باشدبه هیچ وجه جایزنیست،خیلی از مردم گذران زندگی شون ازهمین نرخ سود سپرده هاست،ضمناافزایش نرخ سود بانکی هیچ ربطی به افزایش تورم نداره شمااگرسودبانکی رو هم یک درصدبکنید بازهم تورم وبیدادمیکنه ،اندکی تفکر
بله حق با شماست ولی چیزی که توجه نکردید اینه که بانکها با این پولها چیکار میکنند از تولید دستگیری میکنند؟ از مردم عادی دستگیری میکنند ؟همه و همه میدانند نه !ایرانمال مزنند وامثالهم وامهای درشت میدند به یه عده که آنها میبرند بر نمی گرونند . کمر تولید را میشکونند .یه نگاه کنید چه تعداد شرکت بخاطر وامهای با سود بالا و ربوی ورشکست شده اند و..... دیده ها را باید شست جور دیگر باید دید یکی از عوامل اصلی نابودی اقتصاد کشورمان بانک محور بودن ونگاه ضد تولید بانکها در طول 40 سال بعد از انقلاب است.
مجلس و دولت کدوم حرفتونو باور کنیم حمایت از بورس را یا نابودی بورس را