نوبت بازی بورس ...
به گزارش بورس نیوز، بورس تهران اگرچه امروز پرفشار استارت زد و سرخی بر فضای بازار سرمایه حاکم بود؛ ولی در نیمه دوم بازار، معاملات کمی متعادل تر شد و سبزی اندکی در بعضی نمادهای بازار مشاهده شد.
محمد آرام بنیار کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بورس نیوز در خصوص وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: بازار سرمایه از مردادماه وارد فاز هیجان شد و این رفتار هیجانی تا حدودی ناشی از رشد بیرویه برخی شرکتها و بخشی تحت تاثیر رفتارهای هیجانی سهامداران تازه وارد به بازار شکل گرفت و در نهایت، این هیجان موجب افت قیمت سهمها شد و در این روند، نه فقط سهمهایی که رشد بیش از حد داشتند، اصلاح قیمتی را تجربه کردند؛ بلکه حتی سهمهای ارزنده بازار نیز افت قیمت غیرمنطقی را تجربه کردند.
وی افزود: با توجه به افزایش نرخ ارز، وقت آن رسیده که کارشناسان و تحلیلگران با در نظر گرفتن شرایط فعلی، وضعیت سودآوری و ارزش جایگزینی شرکتها را مجددا ارزیابی و بررسی کنند؛ با این نگاه، بازارسرمایه جذاب شده و حتی برخی سهمهایی که در ماههای قبل، بیش از ارزش ذاتی رشد کرده بودند، برای خرید ارزنده شدهاند. در مجموع، در مقایسه با بازارهای موازی از جمله بازار ارز و بازار مسکن، بازارسرمایه برای سرمایهگذاری مناسبتر است؛ چراکه با فرض افزایش نرخ ارز، شرکتهای صادراتمحور مثل معدنیها و پتروشیمیها و ... که درآمدهای ارزی دارند، بیشتر منتفع میشوند و با چشمانداز افزایش قیمتها در بازار املاک، باز سهام شرکتها و صنایع بورسی از جمله بانکها به سبب در اختیار داشتن داراییهای فیزیکی و املاک، برای سرمایهگذاری جذابتر خواهد بود. تجربه سنوات قبل هم نشان میدهد همواره بازدهی صنایع صادراتمحور، بالاتر از بازدهی بازار ارز بوده است.
این کارشناس بازارسرمایه در پاسخ به برخی تحلیلها که به توافق سیاسی و کاهش نرخ ارز، خوشبین هستند؛ گفت: ارزش واقعی و ذاتی دلار، بسیار کمتر از نرخهای فعلی است؛ ولی فعلا نشانهای از توافق سیاسی نبوده و سیاستهای آمریکا در قبال ایران، خصمانه است اما؛ اگر سرمایهگذاران با چشمانداز احتمال توافق سیاسی و کاهش نرخ ارز قصد سرمایهگذاری دارند، باز سرمایهگذاری در سهام شرکتهای ارزنده بازار از سرمایهگذاری در سایر بازارها پربازدهتر خواهد بود چراکه حتی اگر توافقی حاصل شوند و مثلا دلار به سطح ۱۶هزار تومان برسد؛ شرکتهای صادراتمحور به سبب لغو تحریمها، فرصت صادرات خواهند داشت و به عبارتی، حتی با فرض توافق سیاسی و کاهش نرخ ارز، شرکتهای بورسی، شانس افزایش حجم صادرات و تسهیل مراودات تجاری را خواهند داشت.
آرام در معرفی گزینههای مناسب برای سرمایهگذاری اظهار کرد: برای سرمایهگذاری بلندمدت، بهتر است سهامداران از میان ۵۰ شرکت بزرگ بازار، گزینههای مناسب را انتخاب کنند.
بورس ایران هیچ ربطی ب سواد بورسی نداره فقط و فقط شده دستووووری
وسلــــــــــام