"دعبید" و حبابی که جا برای تخلیه دارد
به گزارش واحد تحقیق و مطالعات بورس نیوز، شاید با نگاه نخست به صورتهای مالی ۹ ماهه حسابرسی نشده شرکت داروسازی دکتر عبیدی، تحقق سود خالص ۱.۴۹۶ ریالی به ازای هر سهم عملکردی مناسب و البته جذاب به شمار آید، اما با نگاهی دقیقتر متوجه خواهید شد که افزایش سرمایه ۱۲۳ درصدی از محل انباشته و آورده نقدی شرکت همچنان در صورتهای مالی اعمال نشده و در صورتی که سود خالص به ازای هر سهم بر اساس سرمایه ۴.۵۰۰ میلیارد ریالی منظور شود، سود خالص ۶۷۰ ریال در ۹ ماهه آن هم از سهمی با بیش از ۳۲.۰۰۰ ریال به هیچ عنوان عملکرد مناسبی محسوب نمیشود.
قیمتهای کنونی بیش از ۳۲.۰۰۰ ریالی هر سهم شرکت داروسازی دکتر عبیدی و سود خالص ۶۷۰ ریالی در عملکرد ۹ ماهه رخدادی است که میتواند ادامه روند نزولی قیمت هر سهم را تضمین کند.
بنا بر گزارش حسابرسی نشده شرکت داروسازی دکتر عبیدی در ۹ ماهه سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ۱۳۹۹، درآمدهای ناشی از فروش محصولات این شرکت در مقایسه با سال مالی گذشته با ثبت مبلغ ۹.۹۷۲ میلیارد ریالی، رشدی ۵۷ درصدی را به ثبت رسانده که این موضوع منجر به تعدیل ۱۱۱ درصدی سود خالص شرکت در این دوره نیز شده است.
رشد مقداری محصولات اصلی شرکت اعم از انواع قرص، کپسول و شربت در ۹ ماهه نخست سال مالی ۱۳۹۹ در کنار افزایش چشمگیر نرخهای فروش، از مهمترین عوامل تعدیل سودآوری این شرکت است.
از جالبترین نکات صورتهای مالی این شرکت میتوان به حاشیه سود ناخالص عجیب قرصهای تولیدی این شرکت اشاره داشت که این موضوع در سالی که قرار بود بستههای حمایتی دولتی شامل داروهای مصرفی مردم شود بسیار تعجب آور است. ۶۸ درصد حاشیه سود ناخالص برای محصولی که مواد اولیه آن از طریق اعطای ارزهای دولتی به این شرکتها تهیه میشد اتفاقی است که میبایست مدیران دولتی پاسخگو باشند.