دلار ۵۰ هزار تومانی، نتیجه پیروزی ترامپ
به گزارش بورس نیوز، هنوز نتیجه قطعی انتخابات آمریکا مشخص نشده است. دیروز در واکنش به احتمال پیروزی ترامپ، بازارهای جهانی سبزپوش شدند و امروز، واکنش بازارهای جهانی از جمله بازار نفت به افزایش آرای انتخاباتی بایدن، سقوط قیمت بوده است.
سید محسن موسوی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با بورس نیوز در خصوص تاثیر انتخابات آمریکا بر وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: اهمیت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای بازار سرمایه ما، بیشتر به دلیل تورم ناشی از افزایش نرخ ارزی است که ممکن است به اقتصاد ما تحمیل شود. در صورت پیروزی ترامپ اگر رویه، ادامه سیاست های قبلی باشد، یعنی ما تمایلی به مذاکره نداریم و فشارهای کنونی احتمالا با شدت بیشتری تداوم خواهد داشت. بنابراین افزایش نرخ ارز و دلار ۵۰ هزار تومانی محتمل خواهد بود.
وی افزود: در چنین شرایطی، صنایع صادرات محور، صنایع جذابی برای سرمایه گذاری خواهند بود. در میان صنایع صادرات محور، صادرات محصولات جامد که حمل و نقل راحت تری دارند از جمله فلزات و پتروشیمی ها، راحت تر قابل انجام بوده و برای سرمایه گذاری هم جذاب تر خواهند بود.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: بهتر است سرمایه گذاران چند روزی برای خرید اقدام نکنند تا شرایط بازار سرمایه با کمی تثبیت شود. ضمن اینکه همیشه سعی کنند ۱۰ درصد از پرتفوی سرمایه گذاری شان نقد باشد تا در موقعیت های مناسب، امکان خرید داشته باشند.
سهامداران خرد ، چنانکه می دانید اختلاسهای کلان برخی مدیران و کارمندان فاسد شرکتهای بورسی سبب افزایش هزینه شرکتها و کاهش حقوق صاحبان سهام می شود. متاسفانه حسابرسی این شرکتها صوری است و هیچ گزارش حسابرسی این اختلاسها را به سهامداران خرد گزارش نمی کنند تا ما یقه مدیران را بگیریم!!... شاهد مثال اختلاس در بانک ملی و بانک سرمایه است. آیا در طول دوران اختلاس این مدیران هیچ گزارشگر حسابرسی ، به ما گزارش داد که صورتهای مالی نامطلوب است و اسناد واقعی نیستند بلکه صوری و ظاهری هستند؟؟؟ ... فرض کنید مدیر عامل یا حسابدار یک شرکت بورسی ، 100 میلیارد تومان اختلاس کنند، آنها برای اینکه ترازنامه خودشان را درست کنند . یک سند صوری به مبلغ 100 میلیارد تومان درست می کنند که نوشته شده جهت مقابله با شرایط کرونا ، مبلغ ضد میلیارد تومان صرف خرید ماسک بهداشتی جهت کارکنان شد و امضا می کنند در دفاتر می گذارند و موسسه حسابداری بیطرف هم در هنگام تهیه صورتحساب مالی این سند صوری را خوانده و مبلغ آن را در ستون هزینه شرکت محاسبه می کند. و بعد هم گزارش می دهد که آسوده بخوابید که همه چیز امن و امان است. در حالیکه حسابرسان باید ماهیت این اسناد را بررسی کنند تا متوجه بشوند آیا سند صوری است و یا واقعا صد میلیارد تومن ماسک یا ماده اولیه... خریداری شده است؟؟.... لذا من فکر می کنم. یا موسسات حسابداری باید پاسحگو باشند که چرا لباس قانون به این اختلاسها پوشانده اند؟ یا اینکه شرکتها ملزم شوند که کلیه اسناد پرداختی و دریافتی خودشان را در کودال بارگذاری کنند تا سهامداران خودشان بررسی کنند و صحت و سقم اسناد را بررسی کنند و یقه اختلاسگران را بچسبند. و پول بیخود هم به موسسات حسابرسی پرداخت نشود.... الان موسسات حسابداری باید در رابطه با اختلاسهای بانک ملی و سرمایه پاسخگو باشند..... با تشکر... موسی روح الامینی...نویسنده بازار طلایی بورس
آبان 1399