بازارگردانی یا بازیگردانی
به گزارش بورس نیوز، عملکرد بازارگردان ها این روزها انتقادات زیادی در پی داشته است.
بهمن فلاح کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: اصل و فلسفه الزام شرکتها به تعیین بازارگردان برای از بین بردن هیجان کاذب بازار و ایجاد محیطی امن برای سرمایهگذاران، بهخودیخود مطلوب بود. ولی در حال حاضر بازارگردانها تبدیل به نوسان گیر شده و سبب خروج سرمایهها از بازار سرمایه شدهاند.
وی ادامه داد: فراموش نکنید از زمان شروع کار بازارگردان ها، حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان پول از بازار سرمایه خارجشده است. این بازارگردان ها، خودشان به حقوقیهایی مبدل گشتهاند که در حال تخریب بازار سرمایه هستند و به مرحلهای رسیدهایم که شاید نیاز به راهکاری برای مهار این بازارگردانها باشد.
فلاح افزود: قرار نبود بازارگردانها با ثبت سفارشهای کاذب به جولان در بازار سرمایه بپردازند و صفهای خریدوفروش تشکیل دهند و از سهامداران نوسان بگیرند. اردرهایی که روی نمادهای مختلف بازار توسط بازارگردانها گذاشتهشده و بعد از دستکاری قیمت سهم به سمتی که مطلوب بازارگردان بوده، حذف میشود؛ تخلفی آشکار است. شکی نیست که بازارگردانها از این موقعیت به نفع خود استفاده میکنند. عملکرد ضعیف بازارگردانها در نمادهای بزرگ گروه بانکی، خودرویی، پالایشی و فولادی، واضح است! شاید تنها بازارگردان خوب بازار سرمایه ما بنیاد مستضعفان بود که معلوم نیست چه اتفاقی افتاد که این مجموعه هم از حمایتهای خود، عقبنشینی کرد.
این کارشناس بازارسرمایه تصریح کرد: نکته تأسفبارتر هم این است که مقام ناظر گویا تخلفات واضحی را که همگان میبینند، نمیبیند! در شرایطی که ناظران و مدیران بازار سرمایه، کارا نباشند و به وظیفه خود به نحو صحیح عمل نکنند، نهتنها انتظار بهبود بازار سرمایه نمیرود؛ بلکه حتی اتفاقاتی مثل افشای ریز معاملات بازارگردانها هم گرهی از مشکلات این بازار بازنخواهد کرد. مادامیکه مدیریت بازار ضعیف عمل کند، بورس و فرابورس همین وضعیت را خواهند داشت. ضعف مدیریتی باعث شده استفاده از هر ابزار سازندهای در بازار به تخریب بیشتر بازار سرمایه دامن بزند.
فلاح تاکید کرد: وقتی تخلفات بازارگردانها در نمادهای مختلف توسط حقیقیها بهراحتی قابلتشخیص است، ولی ناظر به این تخلفات توجهی ندارد؛ یعنی مدیریت بازار سرمایه ما ضعف دارد. ضمن اینکه قرار بود برای حمایت از حقوق سهامداران حقیقی، کانونی تشکیل شود و حقیقیها نمایندهای در شورای عالی بورس داشته باشند که این مهم هم فعلاً به فراموشی سپردهشده است.
فلاح در پایان خاطرنشان کرد:با این وضعیت، بازار سرمایه به صحنه نمایشی تبدیلشده که بازارگردان ها، بازیگردان آن هستند و سهامداران حقیقی را سرانگشت میچرخانند. برای گذر از این شرایط، قبل از هر چیز مدیریت بازار باید نظارت دقیقتری داشته باشد و بعد فکری به حال معضل بازار گردانی کرد.
دقیقا همینطوره .
با پولی که بازارگردانها دارند ، قیمتی که خودشون دوست دارند را تعیین و بالا پایین میکنند .
که با این پول دارند معامله میکنند و نهایتا توی جیب خودشون میره .
صدای حقیقی رو کسی بشنوه خوبه .
از کی میخوان نوسان بگیرن
از خودشون
هر چه بگندد نمک میزنند وای از آن روزی که بگندد نمک..
متاسفم برای دولت به اصطلاح اسلامی..
واقعا فقط باید تاسف خورد برای این مسولین