بورس در دوران دهقان دهنوی
به گزارش بورسنیوز، "سلمان خادم المله - مدیرعامل تامین سرمایه امین" در یادداشتی برای بورسنیوز نوشت:
پس از استعفای قالیباف اصل از ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار، محمدعلی دهقان دهنوی سکاندار این سازمان شدند.
ایشان معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی بود و در بانک مسکن نیز سابقه عضویت در هیات مدیره داشت. ضمن عرض خسته نباشید خدمت آقای قالیباف اصل و باتشکر از زحماتی که ایشان برای بازار سرمایه کشیدند و همچنین عرض تبریک به آقای دهقان دهنوی لازم است به چند نکته مهم پیشنهادی که میتواند در اولویتهای اصلی سازمان قرار گیرد، اشاره کنم.
ایجاد تعادل بینبخشی و تعامل مناسب با سایر بخشهای مهم اقتصادی کشور از جمله بازار پول که با توجه به رشته تحصیلی و سوابق کاری ایشان و حضور در وزارت امور اقتصادی و دارایی بسیار حائز اهمیت است. این موضوع میتواند با سرعت بیشتری پیگیری و عملیاتی شود. در کنار آن حضور مستمر رییس سازمان در جلسات هیات دولت که میتواند به عنوان یک مطالبه اصلی اهالی بازار سرمایه پیگیری شود.
توجه بیشتر به توسعه و تعمیق رویکرد تامین مالی در بازار سرمایه از طریق روشهای مختلف در کنار نقدشوندگی بازار و رونق معاملات ثانویه که به دلیل ورود نقدینگی مناسب به بازار در طی سال جاری صورت گرفته، لازم است صورت گیرد. همچنین ایجاد ارتباط مثمر بین بازار سرمایه و بخش واقعی اقتصاد از جهت تامین مالی بنگاه ها، موسسات و شرکتهای خصوصی بسیار ضروری و حیاتی است. در این خصوص استفاده از ظرفیت انواع اوراق و ابزارهای تامین مالی اسلامی در کنار سایر روشهای مرسوم و متداول میتواند زمینه ساز حرکت اقتصاد ایران در فضای رکودی فعلی باشد.
بر طبق شواهد علمی مسیر توسعه و پیشرفت اکثر بازارهای مالی و بورسهای معتبر در جهان، از طریق به کارگیری گسترده انواع ابزارهای مالی نوین شامل انواع مشتقات مالی (از جمله قراردادهای آتی و اختیار معاملات) و ابزارهای جدیدی مانند فروش تعهدی (فروش استقراضی) میگذرد.
این موضوع میتواند از نظر کارایی عملیاتی و اطلاعاتی آثار فراوان مثبتی را در بازار سرمایه داشته باشد و در شرایط فعلی و با توجه به نوسانات شدید صعودی و نزولی بازار، توسعه و استفاده از این ابزارها اقدامی در جهت ثبات و تعادل بازار باشد.
ایجاد هماهنگی و همکاری فی مابین نهادهای مالی و شرکتهای کارگزاری با بخشهای مبتنی بر فناوری اطلاعات بازار سرمایه در جهت گسترش و رونق معاملات و همچنین جلوگیری از مشکلات احتمالی برای سرمایه گذاران بر طبق تجربیات حاصل شده در چند ماه ابتدایی امسال از نکات مهم دیگری است که پیشنهاد میشود دهقان دهنوی به آن توجه داشته باشند؛ و در آخر با توجه به تجربیات موفق جهانی پیشنهاد میشود، توجه به بهبود زیرساختهای مبتنی بر فنآوری اطلاعات در کل مجموعه بازار سرمایه و همچنین توجه به آموزش و تربیت منابع انسانی در بازار به عنوان دو راهبرد اصلی مدنظر قرار گیرد و قطعا این دو موضوع میتوانند در آینده دو بال پرواز و اوج گیری بازار سرمایه در عرصه اقتصادی کشور باشند.