به گزارش بورس نیوز، هیچ کارگزاری الزامی ندارد به دلیل پایان سال مالی سهامداران را مجبور به تسویه اعتبار کند.
بنا به نظر برخی از کارشناسان، با توجه به مصوبه هیئت مدیره سازمان بورس برای خرید صندوق های درآمد ثابت کارگزاری ها قصد سو استفاده از این مصوبه برای کارمزدسازی را دارند. الزام به تسویه اعتبار سال هاست برداشته شده و هر کارگزاری که برخلاف قرارداد شما را مجبور به تسویه اعتبار کند حق شکایت برای شما محفوظ است.
در همین زمینه سید روح الله میرصانعی، دبیر کل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار در گفت و گو با سنا از نبود هیچ گونه الزامی برای تسویه اعتبارات خبر داد و افزود: طبق مقررات موجود در بازار سرمایه، کارگزاریهای فعال در بازار الزامی برای تسویه اعتبارات خود در پایان سال مالی ندارند؛ بنابراین هر شرکت کارگزاری در صورت تمایل میتواند تصمیم به تسویه اعتبارات مشتریان خود بگیرد یا مهلت بیشتری برای در اختیار داشتن اعتبارات، به آنها دهد.
وی در ادامه با اشاره به قوانین مربوطه، تصریح کرد: در واقع نه در قوانین وضع شده توسط سازمان بورس اوراق بهادار و نه در قراردادها و ضوابط کانون کارگزاران، الزامی برای تسویه اعتبارات کارگزاریها وجود ندارد. در این راستا شرکت کارگزاری میتوانند با توجه به شرایط بازار سهام و همچنین وضعیت اختصاصی خود، مهلت بیشتری برای تسویه اعتبارات قائل شوند.
میرصانعی در پاسخ به این سوال که این موضوع چه تاثیری بر روند بازار سرمایه خواهد داشت، گفت: طبیعتا هر چقدر میزان تسویه اعتبارات بیشتر باشد، یعنی عملا مشتریان موظف هستند برای بازپس دادن این اعتبارات به فروش سهام خود اقدام کنند. به این ترتیب هر چه میزان تسویه اعتبارات بالاتر باشد، عرضه سهام تشدید شده و روندی قیمتی سهام را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
دبیر کل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با اظهار این مطلب که هر چه توان اعتبارگیری مشتریان افزایش یابد، شاهد تقویت تقاضا از این سمت خواهیم بود، گفت: این امر سبب میشود تا فشاری از سمت عرضه به بازار سهام ایجاد نشود.
میرصانعی در ادامه با اشاره به نگرانی برخی از شرکتهای کارگزاری بابت تبعات مالیاتی احتمالی از سمت اعتبارات، گفت: برخی شرکتهای کارگزاری از بابت تبعات احتمالی مالیاتی نگرانی دارند و ترجیح میدهند که در پایان سال، اقدام به تسویه داشته باشند. در این راستا باید تاکید کرد که سازمان امور مالیاتی بخشنامهای را مصوب کرده و هزینه اعتبارات برای کارگزاران را به رسمیت شناخته است. به این ترتیب دغدغه مالیاتی نیز برای کارگزاریها رنگ باخته است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مجدد تاکید میشود که تسویه اعتبارات برای کارگزاریها کاملا اختیاری است و هیچ الزامی در این زمینه وجود ندارد. شرکتهای کارگزاری میتوانند با سنجش شرایط بازار و همچنین شرایط مشتریان خود، این موضوع را عملیاتی کنند.