بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۷
ولتاژ بالای نیروگاه‌های
در ۷ ماه گذشته، سهام قریب به‌اتفاق بازار با نزول و افت سنگینی همراه بود و نماد "وغدیر" نیز از این قاعده مستثنا نبوده است، ولی افت و ریزش سهام "وغدیر"، به‌اندازه بسیاری از سهام حبابدار بازار نبوده است.
کد خبر : ۲۳۶۶۷۵

نگاهی اجمالی به وغدیر + بورس نیوز

به گزارش بورس‌نیوز، هلدینگ سرمایه‌گذاری غدیر با نماد "وغدیر" یکی از بزرگ‌ترین هلدینگ‌های حاضر در کشور و بورس تهران بوده که بازدهی خوبی از ابتدای سال جاری تاکنون نصیب سهامدارانش ساخته است.

اوج قیمتی "وغدیر" در ۲۰ مردادماه سال جاری بود که حتی سطوح ۲۶۰۱۰ ریالی را نیز تجربه کرد و حال قیمت این سهم ارزنده و دارای فاند قوی بنیادی، با ۵۷.۹ درصد کاهش به سطوح ۱۰۹۵۰ ریالی رسیده است. امری که با توجه به ترکیب پرتفوی بورسی و غیربورسی ارزنده "وغدیر" ، کف قیمتی محسوب شده و مستعد رشد قیمتی در آستانه شب عید است.

در گزارش زیر به معرفی برخی از مزیت‌ها و پتانسیل‌های بالای سودآوری "وغدیر" پرداخته‌ایم.

نگاهی اجمالی به وغدیر

نهایی شدن مراحل پذیرش و عرضه ۱۱ شرکت زیرمجموعه در بورس در سال ۱۴۰۰

 "وغدیر" شرکت‌های بسیاری در نوبت عرضه دارد و مدیر سرمایه‌گذاری "وغدیر" از نهایی شدن مراحل پذیرش و عرضه ۱۱ شرکت زیرمجموعه این هلدینگ بزرگ خبر داده است.

«شرکت‌های توسعه سرمایه و صنعت غدیر (هلدینگ سیمان غدیر)»، «پتروشیمی تبریز»، «نیروگاه اکسین»، «بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر»، «هلدینگ برق و انرژی غدیر»، «فولاد نی‌ریز کاشان»، «فولاد شاهرود»، «آهن و فولاد غدیر ایرانیان»، «تیسا کیش»، «خدمات انفورماتیک راهبر (هلدینگ IT)»، «سیمان سفید شرق و معادن زغال‌سنگ سیمان شرق)» در حال تکمیل مدارک پذیرش هستند.

گفتنی است، عرضه سهام شرکت‌های تابعه غدیر محدود به این لیست نخواهد بود و با اتمام طرح‌هایی نظیر آلومینیوم جنوب (سالکو)، نیروگاه هرمز و... سهام آن‌ها نیز در فرآیند عرضه در بورس و فرابورس قرار خواهند گرفت.

تنوع سرمایه‌گذاری‌های "وغدیر"

عمده وزن پرتفوی غدیر به ترتیب، صنایع پالایشی، پتروشیمی، معدنی، ساختمانی و سرمایه‌گذاری و خدمات مالی است که تنوع پرتفوی غدیر را بالابرده و این شرکت را به یک هلدینگ چند رشته‌ای تبدیل ساخته است.

به چند شرکت مهم و ارزنده غیر بورسی "وغدیر" توجه نمایید.

۱- سرمایه‌گذاری برق و انرژی غدیر:

با مالکیت۵۱ درصدی نیروگاه گیلان (ارزش بازار ۸۴۵۳ میلیارد تومانی در بازار سرمایه دارد)، ۶۵ درصدی نیروگاه بهبهان با ظرفیت ۴۹۲ مگاوات سیکل ترکیبی، مالکیت ۱۰۰ درصدی نیروگاه اکسین هرمز با ظرفیت ۲۳۵ مگاوات سیکل ترکیبی، نیروگاه قشم با مالکیت ۶۰ درصدی و ظرفیت ۵۰۰ مگاواتی (دو واحد گازی هستند که با ظرفیت ۳۴۰ مگاوات افتتاح‌شده و ۱۶۰ مگاوات بخار در دست تأسیس دارد) و همچنین برنامه‌ریزی برای ایجاد ۳ هزار مگاوات نیروگاه دیگر، ارزش برآوردی حدود ۱۲۵۰۰ میلیارد تومانی دارد که بعد از عرضه نیروگاه‌های زیرمجموعه، در نوبت عرضه قرار خواهد گرفت.

نگاهی به دارایی‌های هلدینگ برق و انرژی غدیر:

نگاهی اجمالی به نیروگاه های وغدیر + بورس نیوز

در مقام مقایسه، نیروگاه دماوند که تحت مالکیت بانک دی است، با ظرفیت ۲۸۰۰ مگاوات ارزش بازار ۱۳۷۴۰ میلیارد تومانی دارد و از طرفی نیروگاه منتظر قائم سرمایه‌گذاری خوارزمی باوجود قدیمی بودن ارزشی بیش از ۱۰۰۰۰-۱۲۰۰۰ میلیارد تومانی دارد؛ لذا در یک قیاس نسبی بر اساس ظرفیت، ارزش ظرفیت‌های موجود هلدینگ برق و انرژی غدیر بالغ‌بر ۲۳.۳۷۸ میلیارد تومان و بر اساس ظرفیت کلی (طرح‌های در دست اجرا و ظرفیت‌های موجود) بین ۳۰۰۰۰ الی ۳۴۰۰۰ میلیارد تومان، (ارزش هلدینگ برق و انرژی غدیر) است.

جالب‌توجه اینجاست که بهای تمام‌شده هلدینگ برق و انرژی غدیر برای "وغدیر" ۹۹۱ میلیارد تومان است؛ بنابراین صرفاً همین یک مورد دارایی غیر بورسی "وغدیر" بیش از ۲۲۳۸۶ میلیارد تومان ارزش‌افزوده برای "وغدیر" ایجاد کرده است.


نکته: ارزش جایگزینی هر ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی در حدود ۵۰۰۰۰۰ یورو است؛ بنابراین بر اساس ارزش جایگزینی، ارزش ظرفیت‌های موجود شرکت (۲۵۳۸ مگاوات) بیش از ۳۱۰۰۰ میلیارد تومان است؛ بنابراین ارزش کل ظرفیت موجود در هلدینگ برق و انرژی غدیر بیش از ۵۰۰۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود که بیش از ۴۹۰۰۰ میلیارد تومان ارزش‌افزوده برای "وغدیر" ایجاد می‌کند!

گفتنی است، هلدینگ برق و انرژی غدیر نیز در راه عرضه در بازار سرمایه است!

۲-شرکت بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر:

با مالکیت ۳۴ درصدی فولاژ و ۴۲ درصدی موتوژن، ٦٥ درصد فولاد نی‌ریز، ۴۵ درصد فولاد غدیر ایرانیان و ١٠ درصد توسعه آهن فولاد گل گهر، ارزش‌افزوده تقریبی ۱۰.۵ هزار میلیارد تومانی برای "وغدیر" دارد.

۳-توسعه سرمایه و صنعت غدیر:

سهامدار اصلی سیمان سپاهان، کردستان، سشرق و سدشت و دو شرکت غیر بورسی سرمایه‌گذاری دی و آذر، با nav برآوردی حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومانی، مراحل نهایی عرضه در بازار سرمایه را طی می‌کند.

۴- مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب:

یکی از طرح‌های بسیار مهم زیرمجموعه غدیر با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن آلومینیوم است. دقت داشته باشیم که تولید شمش آلومینیوم جنوب در سال گذشته ۲۷۶ هزار تن بود. این شرکت که در اردیبهشت‌ماه سال جاری افتتاح رسمی شد اینک به ظرفیت کامل رسیده است. هزینه سرمایه‌گذاری این پروژه بیش از ۱.۲ میلیارد دلار بوده است.

طرح‌های توسعه زیرمجموعه‌های "وغدیر"

طرح‌های توسعه زیرمجموعه‌های وغدیر + بورس نیوز

صورت‌های مالی ۱۲ ماهه ۹۹ (منتهی به ۱۳۹۹.۰۹.۳۰)

صورت‌های مالی ۱۲ ماهه ۹۹ وغدیر + بورس نیوز

 "وغدیر" در صورت‌های مالی تلفیقی ارائه‌شده، به ازای هر سهم ۱۵۲۵ ریال سود خالص ساخته است. درحالی‌که سود تلفیقی هر سهم در سال مالی گذشته، به مبلغ ۸۳۱ ریال بوده است.

ترازنامه تلفیقی ۱۲ ماهه ۹۹

درحالی‌که هیچ‌کس انتظار نداشت، "وغدیر" موفق شده در پایان سال مالی (منتهی به ۳۰ آذرماه ۹۹) بالغ‌بر ۴۵۳.۰۷۴.۲۷۶ ریال حقوق صاحبان سهام تلفیقی به دست آورد. به جدول زیر دراین‌باره توجه نمایید.

ترازنامه تلفیقی ۱۲ ماهه ۹۹ وغدیر + بورس نیوز

نگاهی به پرتفوی بورسی "وغدیر"

نگاهی به پرتفوی بورسی وغدیر + بورس نیوز

نکته: برخی از تحلیلگران، قیمت تابلوی شرکت‌های سرمایه‌گذاری زیرمجموعه را به‌عنوان قیمت روز سهم در محاسبات در نظر می‌گیرند. حال‌آنکه قیمت بازار سهامی، چون پترول در ترکیب پرتفوی فارس، خود معادل درصدی از NAV معامله می‌شود و اصلاح‌شده است.

حال اگر به‌طور مثال در این محاسبات، قیمت سهام پارسان را به قیمت روز لحاظ کنیم (که در حدود ۶۰ درصد NAV) معامله می‌شود (و گرد شده است)، در محاسبه NAV "وغدیر" نیز دچار اشکال خواهیم شد، چون وقتی رابطه P/NAV معادل ضرایبی، چون ۷۰ درصد در این‌گونه سهام لحاظ می‌شود (خود ۳۰ درصد گرد شده است) و با این کار، دو بار قیمت پارسان "وغدیر" گرد شده است؛ لذا محاسبات درست آن است که قیمت سهام شرکت‌های زیرمجموعه سرمایه‌گذاری، معادل NAV درج شود و در پایان در محاسبات مربوط به خالص ارزش دارایی‌های شرکت مادر، نسبت P/NAV معادل ۷۰ درصد در نظر گرفته شود تا این خطای مسلم به وجود نیاید.

 

نگاهی به پرتفوی غیر بورسی "وغدیر"

نگاهی به پرتفوی غیر بورسی وغدیر + بورس نیوز

محاسبه سطوح ارزندگی و خالص ارزش دارایی‌های "وغدیر" (NAV)

محاسبه سطوح ارزندگی و خالص ارزش دارایی‌های وغدیر (NAV) + بورس نیوز

اصلاح قیمتی "وغدیر"

اصلاح قیمتی وغدیر + بورس نیوز
نگاهی اجمالی به وغدیر

در ۷ ماه گذشته، سهام قریب به‌اتفاق بازار با نزول و افت سنگینی همراه بود و نماد "وغدیر" نیز از این قاعده مستثنا نبوده است، ولی افت و ریزش سهام "وغدیر"، به‌اندازه بسیاری از سهام حبابدار بازار نبوده است.

شایان‌ذکر است که قیمت این سهم در اوج خود (۲۰ مردادماه ۹۹) به مبلغ ۲۶۰۱۰ ریال بوده و حالا در تاریخ گزارش (۱۱ اسفندماه ۹۹) قیمت تابلوی سهم ۱۰۹۵۰ ریال است که نشانگر افت ۵۷.۹ درصدی قیمت سهم در بازه زمانی یادشده است.


حال سؤال اساسی این است:

آیا سطوح قیمتی ۱۰۹۵۰ تومانی فعلی "وغدیر"، برای این سهم ارزنده و دارای بنیاد قوی، گران هست یا ارزان؟

فرآیند اصلاح قیمتی سهم به پایان رسیده است؟

سهامداران می‌توانند بر دوره رونق و افزایش قیمت سهم امیدوار باشند؟


تهیه‌کننده: حافظ عزیزی نقش

۱۱ اسفندماه ۱۳۹۹

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۰
عالی بود...... خدا قوت ............................ فقط eps سود سال 99 شرکت برابر 1023 ریال است که در گزارش باید تیتر اول می بود ولی ذکری نشده.
ناشناس
Germany
جمعه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۹
EPS امسال وغدیر(۱۴۰۰) ۲۶۰ تومان پیش بینی شده
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید:
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.