برجام "لولوی" بورس نیست/ گذشت زمان چاره بازار
ولید هلالات در گفتوگو با بورس نیوز اظهار کرد: کلیت بازار در سال ۹۹ در کامودیتیها به سمت تعادل حرکت کرد و رشد هم داشتند که به دو دلیل تقویت بازارهای جهانی و انتظار برای گزارشها و همچنین الزام صندوقهای درآمد ثابت برای خرید سهام بود، طبیعی بود که این صندوق ها به سمت شرکتهایی که EPS محور و P/E خوبی دارند بروند که عمده آنها شرکتهای کامودیتی بودند.
کارشناس بازار سرمایه افزود: البته ۳۰۰ نماد دیگر حدود ۳ هزار میلیارد تومان صف فروش داشتند که علی رغم رشد کامودیتیها و شاخص نتوانستند متعادل شوند و در صف فروش قفل ماندند و این موضوع فضای هیجان منفی را به ۱۴۰۰ کشاند.
وی گفت: در هفته گذشته صف فروشها کم کم در حال کاهش بود و روز گذشته نیز صف فروشها به ۱۵۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت.
هلالات بیان کرد: طی ماههای اخیر ذهنیت این بود که باید منتظر ماند تا فضا درباره کرونا، انتخابات و برجام، شفاف شود، سیاست صبر همیشه در اقتصاد و بازارها موجب رکود میشود.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: اتفاقی که در بازارهای موازی صورت گرفته این است که به عنوان مثال بازار مسکن در یک فصل دچار رکود نبوده اما؛ در بازار سهام برخلاف آنچه که انتظار میرفت مسیری برای مذاکرهای درباره لغو تحریمها باز شد و این موجب قفل شدن بازارسرمایه شد و سهامداران دست از خرید کشیدند و منتظر هستند، افرادی هم که پرتفوی آنها در سهام است و "نقد" ندارند ترجیح میدهند بخشی از سبد خود را به صورت نقد نگه دارند تا بتوانند پس از اتفاقات پیرامونی تصمیم درستی بگیرند.
وی تصریح کرد: این عوامل موجب شده بازار در صف فروش قفل شود هر چند ارزش آن بالا نیست و در حال حاضر کمتر از ۴ هزار میلیارد تومان است، اما حدود ۵۰۰ نماد قفل در صف فروش هستند و بازار از حرکت ایستاده است.
هلالات تاکید کرد: به نظر میرسد با شرایط فعلی گذشت زمان میتواند چاره ساز باشد تا فضا شفاف شود.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازگشت برجام به هیچ عنوان برای بازار اتفاق بدی محسوب نمیشود و این موضوع به اشتباه بیان شده است، گفت: تحریم فقط عامل تعیین قیمت دلار نیست بلکه تورم بالا و خلق نقدینگی است که همیشه در اقتصاد کشور وجود داشته و گره زدن همه چیز به دلار موجب شده زمانی که اسم برجام به میان میآید همه تصور کنند دلار کاهش و متقابلا بازار نیز اُفت کند.
وی افزود: واقعیت این است که بسیاری از صنایع همانند خودرویی ها، کاملا ارزبری دارند که کاهش قیمت مواد اولیه زیان آنها را کاهش میدهد یا صنعت بانک و بیمه فضای مثبتی را میتوانند تجربه کنند یا افزایش تولید خودرو میتواند صنعت لیزنگ را فعال کند.
هلالات تصریح کرد: صنایع بزرگ کشور در بورس حضور دارند که همه از در بخشهای مختلف از تحریم لطمه دیدند که اتفاقات برجام برای آنها نکته منفی ندارد.
کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: دو موضوع گذر زمان و اصلاح فروموله کردن دامنه نوسان در یک بازه زمانی مناسب میتواند به عنوان محرک بازار عمل و اثرات مثبتی داشته باشد.
- بیشتر بخوانید:
واکنش "بورس" و بازار دلار به مذاکرات برجامی
ماها بیشتر شبیه گوسفندی میمونیم که تو این ........ .......هروقت بخوان بهمون کاه و یونجه میدن هروقت نخوان قطعش میکنند
انگار نه انگار اینجا بازار سرمایه هست و هر شرکتی و صنعتی داره فعالیت میکنه و باید بر اساس فعالیتش روندش منفی و مثبت شه
یک ...... بی عزت نفس رو میارن میکنند رییس بهش هرچی دیکته میکنند بدون چون و چرا انجام میده
هروقت دلشون بخواد سهم ها مثبت میشن برای یک ماه دو ماه سه ماه چهار ماه پنج ماه و اگر دلشون بخواد سهم ها منفی میشن
اگر عرضه اولیه در راه باشه واسه یک روز نقدینگی تو بازار میاد و صف ها میریزه و اگر کار دیگه ای نداشته باشند باز پول مردم که با زحمت بدست اوردن رو گروگان میگیرن از ارزشش تا 80 درصد کم میکنند در مقابل ثروت باد اورده این ........ ها بیشتر میشه.
انقدر وقیح و پر رو هستند که توی رسانه هاشون رسما دروغ میگند و از هیچ کس و هیچ چیز خجالت نمیکشن و نمیترسند
کوچکترین آسیبی به زندگی و سرمایه خودشون وارد نمیشه و وقتی مملکت در حال نابود شدن هم هست حاضر نیستند کوچک ترین قسمت از تمام اون ثروت های باد آورده رو خرج کنند و باز هم مردم باید تاوان بدن
لعنت به خودشون و حامیاشون و مزدواشون که بجای حمایت از مردم از دزد وخائن حمایت میکنن.
کشور تحریم میشه بورس قرمزه که صنایع بدبخت شدن
برحام میاد باز بورس قرمز میشه که تحریم برداشته بشه دلار پایین میاد
یعنی دقیقا بورس ایران شبیه مرغ که چه تو عروسی جه تو عزا در هرصورت باید قربانی بشه
بعدش جیب .مملکت پر پول بشه
الانم میگن باصیر انتظار بورس درست میشه
آره درست میشه
چون فراموش میکنیم چه بلای سرماها آوردین