بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۶
کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس‌نیوز تاکید کرد:

"افت نرخ سهم‌ها"، نسخه درمان یا چای‌نبات!

حتی اگر بازار سرمایه، ریزش بیشتری هم محتمل شود، ارزندگی سهم ها افزایش خواهد یافت؛ اما این ارزندگی منجر به رشد بازار نخواهدشد.
کد خبر : ۲۴۰۱۱۴

ا

به گزارش بورس نیوز، این روزها عده‌ای بر طبل حذف دامنه نوسان معاملات می‌کوبند و معتقدند برای ایجاد تعادل در بازار سرمایه، باید اصلاح قیمتی بیشتری صورت بگیرد تا سهم‌ها برای خریداران جذاب شود! حال‌آنکه بسیاری از سهم‌های بازار در ۹ ماه اخیر بیش از ۷۰ درصد ریزش داشته و تحمل ریزش بیشتر برای سهامدارانی که با وعده‌های دولتمردان وارد این بازار شده‌اند، قابل‌درک نیست. ضمن اینکه عده‌ای از آن‌ها که امروز به‌راحتی ادعای حباب در قیمت سهم‌ها را مطرح می‌کنند، در روزهای صعود بازار سرمایه، خود جزو مشوقان مردم به سرمایه‌گذاری در بورس بودند!

مجتبی معتمدنیا کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس‌نیوز در این خصوص بیان کرد: وجود حباب یا عدم حباب در قیمت سهم‌ها، موضوعی کاملا انتزاعی است و هیچ شخصی نمی‌تواند برای کل بازارسرمایه نسخه بپیچد و اعلام وجود حباب یا عدم حباب در کلیت بازار سهام کند. "حباب" برای فعالان بازارسرمایه، تعابیر مختلفی دارد و تحلیلگران و کارشناسان بازارسرمایه فقط می‌توانند در میان سهم‌های یک گروه مشخص، سهم ارزنده‌تر را معرفی کنند.

وی افزود: معمولاً سرمایه‌گذاران در روندهای مثبت بازار، دچار خوش‌بینی مفرط شده و در روندهای منفی، دچار بدبینی مفرط می‌شوند. بنابراین هیچ کارشناسی الزاماً نمی‌تواند روند بازار را تشخیص دهد و در خوش‌بینانه‌ترین حالت می‌تواند تشخیص دهد با مؤلفه‌های موجود، آیا سهم ارزندگی دارد یا نه. اما ارزندگی سهم ارتباطی باقیمت سهم ندارد و "ارزندگی" تنها یکی از عوامل اثرگذار بر عرضه و تقاضای یک سهم و به دنبال آن قیمت سهم خواهد بود. بنابراین حتی اگر بازار سرمایه، ریزش بیشتری هم محتمل شود، ارزندگی سهم‌ها افزایش خواهد یافت؛ اما این ارزندگی منجر به رشد بازار نخواهد بود. کمااینکه در چند ماه اخیر باوجود ریزش سنگین قیمت سهم‌ها، تقاضایی شکل نگرفته است. به نظر می‌رسد برای تغییر این شرایط، باید عواملی که موجب ترس بازار سرمایه شده، کمرنگ‌تر شود تا تحلیل و ارزندگی سهم‌ها در روند بازار سرمایه، اثرگذارتر باشد.

این کارشناس بازارسرمایه تاکید کرد:‌ اینکه اصلاح قیمت بیشتر سهم‌ها، جذابیت و افزایش تقاضا ایجاد می‌کند، منطقی است؛ ولی تداوم افت قیمت‌ها و اصلاح سهم‌ها لزوماً به معنای به تعادل رسیدن بازار سرمایه نخواهد بود. این بازار، نسبت به ۵ سال قبل، بسیار نابالغ عمل می‌کند و این عدم بلوغ، به دلیل کاهش میانگین تجربه فعالان بازار سرمایه است. بازار سرمایه باید دوره گذار را پشت سر بگذارد و البته برای بهبود وضعیت بازار و کاهش ترس سهامداران، نقدینگی جدیدی به این بازار تزریق شود. مادامی‌که نقدینگی در بازار سرمایه وجود نداشته باشد، ریزش قیمت‌ها جذابیتی ایجاد نمی‌کند. فراموش نکنید برای سرمایه‌گذاران، همواره Capital Gane (سود حاصل از فروش دارایی به قیمتی بالاتر از قیمت خرید) بیش از سود تقسیمی سهم‌ها اهمیت دارد. با توجه به اینکه در شرکت‌ها و صنایع بورسی معمولاً هیچ طرح توسعه‌ای و برنامه‌ای برای افزایش ظرفیت تولید و رشد متهورانه سود وجود ندارد و سودآوری شرکت‌ها فقط به علت تورم رشد می‌کند، سود تقسیمی شرکت‌ها جذابیت چندانی ندارد.

معتمدنیا در پاسخ به این سوال که "آیا برای ایجاد تعادل در بازار سرمایه، باید اجازه داد قیمت سهم‌ها بیش از آنچه در این چند ماه ریزش داشته، افت کند تا برای خرید جذاب شود یا نه" ، گفت: اگرچه افت قیمت بیشتر سهم‌ها، جذابیت خرید را افزایش می‌دهد؛ اما مشکل اصلی بازار سرمایه، کمبود نقدینگی است و چه‌بسا اگر بعضی سهم‌های بازار نسبت به قیمت‌های فعلی، ۵۰ درصد هم افت کنند؛ بازهم نقدینگی کافی برای ایجاد تعادل در بخشی از سهم‌های بازار سرمایه وجود نداشته باشد!‌ سرمایه‌گذاران بر اساس متغیرهای موجود تصمیم‌گیری و اظهارنظر می‌کنند و ممکن است با تغییر متغیرهای موجود، تحلیل‌ها و تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران هم فرق کند.

این کارشناس بازارسرمایه تصریح کرد: اصولاً سرمایه‌گذاران باید با بررسی متغیرها اقدام به سرمایه‌گذاری در هر بازاری کنند و مسئولیت سرمایه‌گذاری خود را هم بپذیرند. از همین رو، معتقدم سرمایه‌گذاران حرفه‌ای این بازار حق اعتراض به شرایط موجود را ندارند. اما نمی‌توان از مردم عادی که با روند بازار سرمایه و قاعده بازی در این بازار آشنایی ندارند، چنین انتظاری داشت. واقعیت این است که روند ورود سرمایه‌گذاران جدید به بازار سرمایه اشتباه بود و وقتی بدون تبیین روند این بازار برای تازه‌واردها، مسئولان مردم را به این بازار فراخواندند، حالا هم باید در قبال ضرر و زیان این اشخاص پاسخگو باشند.

معتمدنیا در پایان اضافه کرد: البته یکی از عوامل اثرگذار بر اقبال بازار سرمایه و ورود سرمایه‌گذاران به این بازار و رشد شارپ و غیرمنطقی قیمت برخی سهم‌ها، طمع سرمایه‌گذاران بوده است. اما مقصر این وضعیت، سیاست‌گذاران اقتصادی و دولت و متولیان بازار سرمایه هستند که اجازه چنین رشدی را دادند. حالا هم بهترین حداقل کاری که می‌توان برای کاهش مشکلات بازار سرمایه انجام داد، حمایت دولت از سهامداران خرد حقیقی است که با سرمایه‌های پایین وارد این بازار شده و حالا بخش عمده سرمایه خود را ازدست‌داده‌اند!


  • بیشتر بخوانید: 

مسئولیت دعوت به "بورس" را بپذیرید

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
دلیل خروج
در گفت‌وگو با بورس‌نیوز تاکید شد:

دلیل خروج "نقدینگی" مهم‌تر از "مقصد"

آدرسی غلط برای پوشش تخلفات
یک اقتصاددان در گفت‌وگو با بورس‌نیوز تاکید کرد:

آدرسی غلط برای پوشش تخلفات

کارشناس بازارسرمایه در گفت‌وگو با بورس‌نیوز تاکید کرد:

مسئولیت دعوت به "بورس" را بپذیرید

تشکیل کانون سهامداران حقیقی به کجا رسید
کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس نیوز پاسخ داد:

تشکیل کانون سهامداران حقیقی به کجا رسید

ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۹
مشکل متقارن نبودن دامنه نوسان هست که به عمد نامتقارن شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۲
تنها راه نجات بورس: ۵درصد کارمزد برای فروش حقوقی ها بزارن تا نتوانند بازار را اینطور نابود کنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۹
شما سهامداران در انتخابات شرکت کنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰
دیگه هر بزی فهمید ه بورس سیاسی شده و هر وعده و وعیدی سرکاری ایست حتی اگر سود شرکتها قیمتش از اصل سهام بیشتر شود باز منفی می خورد و کارشاسان دنبال نخود سیاه می گردنن
اقدس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۴
مسئولان فراخوان ورود به بازارسرمایه را فراموش کردند
امین
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۱
مدیر محترمی که می گفت سهم ما 2 الی 3 دلار ارزش دارد سهشان را را چرا 1سنت جمع نمی کنند
ایرانی آزاد
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۰
ننگ و مرگ و نفرین بر مقام و مسئول مردم فریب....!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۲
قیافه ات.........
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۱
حداقل انتظار از دولت این هست که مبالغ سنگینی به سهم های بنیادی و با ارزش بازار تزریق کنه تا این سهم ها به روال عادی برگردند.بهتره به مدت یکماه سهم تمام فروشنده ها رو در سهم هایی که پی به ای تحلیلی زیر ۷ دارند و قراره بزودی به مجمع بروند به طور کامل خریداری کنند.از اجرایی شدن طرح سهام خزانه هم میشه کمک گرفت.در مرحله بعد و بعد از متعادل شدن این سهم ها به تدریج سهم های کوچک بازار که پی به ای زیر ۱۵ دارند گزینه های خوبی برای حمایت هست.با این کار و همچنین کاهش سود سپرده های بالای یک میلیاردتومان قطعا بازار در یک بازه چند ماهه متعادل خواهد شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۷
به حرفای ظاهرا دلسوزانه این کارشناسا توجه نکنید و سهمتونو به مفت نفروشید 50 درصد ریزش بیشتر یعنی ارز 4هزارتومنی و پراید 10 میلیونی و آپارتمان متری15 میلیونی !!! آیا عمرا جز دریک حالت میشه تصورکرد؟بسیاری از سهمای بازار بادلار 10 تومن در قیمتهای کنونی میشه محاسبه کرد و حالا کارشناس محترم میگه ...
حسن
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۲
بورس نیوز تحلیلت عالیه یه سوال دارم میشه جواب بدین روباه پرفریب و بنفش کیه؟
اسی
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۳
بعد این همه مدت یک کارشناسی درست معقول خوندم از بورس نیوز
طاهری سرمور
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۴
بادرود.تنهاکارشناسی که خیلی روشن وواضع مشکلات ودلایل بازارراگفته وراهکارهایی نیزبرای بهبودورونق بازارارائه داده وهمچنین مقصروضع کنونی ومتضررکردن مردم وکاش راه جبران نابودشدن سرمایه های مردم راپیشنهادمیدادزیراملت ارزش پول خودراکه تورم بیش از۳۰۰درصدازبین بردروزانه هم به مدت ۶تا۷ماه هم است ازآن کم می شود.ومسئولین نادان هم هرروزبایک قانون من درآورده ملت رابیشترمتضرروبیشترفرومی برند.شادوپاینده باشید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۵
مملکت ......بورسش به این روز میافته
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید:
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.