هکرهای دارک ساید ۹۰ میلیون دلار باج در قالب بیت کوین گرفتند
خواندن ۲ دقیقه
به گزارش بورس نیوز، شرکت کلونیال پایپ لاین حدود دو هفته پیش پس از این که هدف حمله سایبری قرار گرفت ناچار شد شبکه خط لوله سوخت خود به طول بیش از ۸۸۵۱ کیلومتر را تعطیل کند که در نتیجه آن سیستم سوخت رسانی به ایالتهای شرقی آمریکا فلج شد. اف بی آی عامل این حمله سایبری را گروه دارک ساید معرفی کرد که یک گروه هکری مستقر در اروپای شرقی است و کلونیال ظاهرا پنج میلیون دلار باج به این گروه پرداخت کرد.
دارک سایر مدل کسب و کار باج افزار به عنوان یک سرویس را اداره میکند. این هکرها تحت مدل مذکور به ساخت و فروش ابزارهای باج افزار به خلافکاران سایبری دیگر میپردازند که با استفاده از این باج افزارها به حمله دست میزنند. باج افزار نوعی کد مخرب است که دسترسی به سیستم رایانه را مسدود میکند. هکرها در قبال دریافت باج، دسترسی به اطلاعات را احیا میکنند.
شرکت تحلیل بلاک چین الیپتیک روز جمعه اعلام کرد که کیف بیت کوین مورد استفاده دارک ساید برای جمع آوری پول باج از قربانیانش را شناسایی کرده است. همان روز محققان امنیتی اینتل ۴۷۱ اعلام کردند دارک ساید پس از قطع دسترسی به سرورهایش و خالی شدن کیف پول رمزارزش تعطیل شده است. این گروه هکری فشار از سوی دولت آمریکا را مسبب این اتفاق خواند.
شرکت الیپتیک روز سه شنبه در یک پست وبلاگ اعلام کرد دارک ساید و زیرمجموعه هایش طی ۹ ماه گذشته از ۴۷ قربانی دستکم ۹۰ میلیون دلار باج در قالب بیت کوین دریافت کرده اند. میانگین پرداخت باج از سوی سازمانها احتمالا ۱.۹ میلیون دلار بوده است.
تام رابینسون، هم موسس و دانشمند ارشد الیپتیک گفت: تا جایی که میدانیم، این تحلیل شامل همه پرداختهایی است که به دارک ساید انجام گرفته است. با این حال مبادلات بیشتر ممکن است شناسایی نشده باشد و این آمار باید حداقل پرداختی انجام شده در نظر گرفته شوند.
طبق بررسی الیپتیک، کیف بیت کوین دارک ساید پیش از این که موجودی آن هفته گذشته خالی شود، به ارزش ۵.۳ میلیون دلار پول دیجیتالی داشت. گمانه زنی وجود دارد که این پول توسط دولت آمریکا توقیف شده است.
از ۹۰ میلیون دلار، ۱۵.۵ میلیون دلار به طراح دارک ساید و ۷۴.۷ میلیون دلار به زیرمجموعههای آن تعلق گرفته است. عمده این پول به صرافیهای رمزارز ارسال شده و در آنجا به پولهای رایج تبدیل میشوند.
بیت کوین به مورد استفاده قرار گرفتن در فعالیت مجرمانه شهرت پیدا کرده، زیرا رمزارز هویت مجرمان را فاش نمیکند. با این حال محققان میتوانند منبع ارسال رمزارز را ردگیری کنند.
- بیشتر بخوانید: