سایه سنگین دلار در رشد بورس
علیرضا کدیور در گفتوگو با بورس نیوز با اشاره به ریزش بازار طی ماههای گذشته اظهار کرد: اصلیترین دلیل تداوم اُفت بازار طی ماههای گذشته، خوشبینیهایی بود که نسبت به برجام پس از انتخابات آمریکا به وجود آمد و انتظاری در بازار ایجاد شد که اگر مذاکرات برجام موفقیت آمیز باشد نرخ ارز کاهش چشمگیری خواهد داشت و بواسطه آن قیمت همه داراییها کاهش مییابد.
کارشناس بازار سرمایه افزود: بازار سرمایه به دلیل اینکه بسیار زود به پیشواز آینده میرود روی این موضوع بسیار سریع واکنش نشان داد.
وی رشد بازار طی هفتههای اخیر را مورد اشاره قرار داد و گفت: یکی از دلایلی که موجب رشد بازار طی هفتههای اخیر شد به مذاکرات وین باز میگردد که علی رغم ماههای گذشته که یک دید خوشبینانه نسبت به این مذاکرات وجود داشت، اما در حال حاضر با توجه به گره خوردن مذاکرات، عدم احتمال توافق در کوتاه مدت وجود دارد بواسطه این موضوع، تحلیل در بازار بر این است که اُفت قیمت دلاری که همگان انتظار داشتند دیگر رخ نخواهد داد و با توجه به شرایط اقتصادی همچون رشد شتابان نقدینگی، کسری بودجه و عوامل دیگر انتظار ثبات یا رشد نرخ ارز وجود دارد.
کدیور با بیان اینکه این موضوع عاملی شده است که بازار سرمایه یک رشد مقطعی داشته باشد، بیان کرد: ۸۰ درصد رشد بازار به این موضوع مرتبط است، اما مشخص شدن رئیس جمهور آینده، انتشار گزارش مثبت شرکتها در کنار اُفت ۵۰ تا ۸۰ درصدی قیمت سهام عاملی شد تا قیمتها برای سرمایه گذاران جذاب شود.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: حتی جذابیت قیمتها برای سرمایه گذاران نیز در کنار انتظار به نتیجه نرسیدن مذاکرات برجام در کوتاه مدت شکل گرفت.
وی تصریح کرد: اگر مذاکرات برجام به نتیجه برسد، بازار با اُفت قیمت مواجه خواهد شد و شرکتهای صادرات محور تحت تاثیر قرار میگیرند، اما فعلا نه نتیجه گرفتن و نه شکست مذاکرات هیچکدام مشخص نیست بنابراین باید به انتظار نشست.
کدیور تاکید کرد: در حال حاضر نقدینگی در حال ورود به بازار است، اما هنوز به صورت کامل این اتفاق نیفتاده و سرمایه گذاران زیادی هنوز منتظر هستند همانطور که افراد زیادی نیز آماده هستند با کوچکترین اتافقی بازار را ترک کنند.
کارشناس بازار سرمایه گفت: هنوز نمیتوان این رشد بازار را با ثبات تلقی کرد هر چند هم معاملات رشد داشته و هم شاهد ورود نقدینگی به بازار هستیم.
بیشتر بخوانید:
کوچ نقدینگی از صندوقهای ثابت به بازار