صدور و ابطال یونیت صندوق های سرمایه گذاری به صورت برخط میسر شد
به گزارش بورس نیوز، این دستورالعمل بر اساس بند ۲ ماده ۷ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران با هدف تعیین ضوابط ناظر بر سامانههای دریافت و ارسال برخط درخواستهای صدور و ابطال واحدهای صندوقهای سرمایه گذاری تهیه شده و در تاریخ ۱۶ تیر به تصویب هیئت مدیره سازمان رسید. براساس این گزارش، این دستورالعمل امروز ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ پس از بررسیهای لازم «ابلاغ» شده است.
- بیشتر بخوانید: سایه ابهام همچنان بر سر بورس
در بخشهایی از این دستورالعمل آمده است: علاوه بر آنچه مطابق قوانین و مقررات، از جمله مقررات ناظر بر فرآیند صدور و ابطال الزامی است، الزاماتی نیز باید در «سامانه» اعمال شود. منظور از «سامانه» زیرساخت الکترونیکی است که پس از اخذ مجوز مدیر صندوق از سازمان، ارسال برخط درخواستهای سرمایهگذاران جهت صدور و ابطال واحدهای صندوقهای سرمایه گذاری از طریق آن امکانپذیر است.
یکی از این موارد مربوط به لزوم «سجامی» بودن متقاضیان سرمایه گذاری در صندوقهای سرمایه گذاری است، به طوریکه ارائه خدمات برخط، دریافت و ارسال درخواستهای صدور و ابطال واحدهای سرمایه گذاری صندوقها صرفا با احراز سجامی بودن سرمایه گذاران انجام میپذیرد.
همچنین در این دستورالعمل آمده است: حداقل ۳۰ روز پیش از پایان قرارداد با «ارائه دهنده سامانه» مراتب پایان قرارداد فوق و مسیر اعلامی جایگزین باید توسط مدیر صندوق در سامانه اطلاع رسانی شده و پس از اتمام قرارداد، اخذ برخط درخواستهای صدور و ابطال صندوق از طریق سامانه متوقف شود. منظور از «ارائهدهنده سامانه»، شخص حقوقی است که سامانه موضوع این دستورالعمل را با رعایت قوانین و مقررات در اختیار دارد.
انتشار آخرین قیمت صدور، قیمت ابطال، قیمت آماری، قیمت تقریبی صدور، قیمت تقریبی ابطال و تعداد واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران صندوقهای سرمایه گذاری فهرست شده در سامانه یکی دیگر از الزاماتی است که باید در «سامانه» صندوقهای سرمایه گذاری اعمال شود.
میثم فدایی، مدیر نظارت بر نهادهای مالی بورس، درخصوص جزئیات دستورالعمل سرمایهگذاری آنلاین در صندوقهای سرمایهگذاری به خبر بورس توضیح داد: در گذشته هر مدل صندوقی برای اینکه بتواند صدور و ابطال آنلاین در صندوقها انجام دهد، باید یک پلتفرم ایجاد میکرد و کارهای بازاریابی، برندینگ و پشتیبانی را انجام میداد.
وی افزود: درحال حاضر با تصویب این دستورالعمل، مدیر صندوقها میتوانند از پتانسیل استارتآپها از جمله اپلیکیشنهای پرداخت و نرمافزارهای بازار_سرمایه مثل سیگنال و ... برای جذب سرمایه صندوقهای خود استفاده کنند.
فدایی خاطرنشان کرد: این مسئله موجب میشود، دسترسی مردم به صندوقهای سرمایهگذاری توسعه پیدا کند.