سال جهش تولید، سال طلایی شرکت فولاد مبارکه بود
به گزارش بورس نیوز، غلامرضا سلیمی، مدیر ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد مبارکه به دستاوردهای شرکت فولاد مبارکه پرداخت و اظهار کرد: سال جهش تولید، سال طلایی شرکت فولاد مبارکه بود چراکه به رکوردهای متعددی در تولید از نظر کمی و کیفی دست یافتیم؛ در سال گذشته از رکورد تولید ۷ میلیون تن فولاد عبور کردیم و این مهم برای شرکتی که تأمینکننده نیمی از فولاد کشور است، دستاورد ارزندهای محسوب میشود؛ همچنین در سال گذشته گروه فولاد مبارکه توانست به تولید ۱۰ میلیون تن فولاد خام دست یابد که این دستاوردها را باید به تنوع محصولات به ویژه در فولادهای نهایی ضمیمه کرد.
- بیشتر بخوانید: دریافت نشان عالی مدیر ارزشآفرین شرکت فولاد مبارکه
وی ادامه داد: در سال جهش تولید، برای نخستین بار، شرکت فولاد مبارکه توانست به تولید تختالهایی با ضخامت ۲۵۰ میلیمتر دست یابد که بسیار مسرتبخش بود؛ تولید تختال ۳۰۰ میلیمتر هم از دیگر دستاوردهای این شرکت در سال گذشته بود بهویژه زمانی که تولید این محصول در دنیا ویژه و انحصاری است.
مدیر ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: کاربرد این تختالها در صنایع گاز و کشتیسازی است و منجر به بهبود کیفیت و کمیت در صنایع پاییندستی میشود؛ «پشتیبانیها و مانعزداییها» هم در شرکت فولاد مبارکه طوفانی بود چراکه توانستیم به دستاورد تولید تختال با عرض ۲ متر برای نخستین بار در کشور دست یابیم که این محصول هم در صنایع نفتی و کشتیسازی استراتژیک و مهم است.
وی با اشاره به این دستاوردها، اظهار کرد: نکته قابل توجه این است که این تختالها تا سال گذشته به کشور وارد میشد و با همت و تکیه بر توان پرسنل فولاد مبارکه توانستیم در مسیر بینیازی کشور به واردات این تختالها اقدام کنیم که امیدواریم در سالهای آتی با پروژهها و توسعه محصول بتوانیم گریدهای فولادی را تنوع ببخشیم و دستاوردهای این شرکت را به جامعه عرضه کنیم.
وی به مسئولیتهای اجتماعی این شرکت هم پرداخت و افزود: یکی از رسالتهای شرکت فولاد مبارکه ایفای مسئولیتهای اجتماعی است و ما به این مسئله ایمان داریم که نمونه بارز آن خود را در روزهای فوق بحرانی کرونا و با تأمین بیش از ۱۸ هزار تن اکسیژن رایگان در مراکز درمانگر نیمی از کشور نشان داد.
مدیر ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد مبارکه تأکید کرد: از آنجا که شرکت فولاد مبارکه در فلات مرکزی واقع شده اهمیت کاهش مصرف آب بسیار مهم و ویژه است و این شرکت برای کاهش بهرهبرداری از آب خام اقدامات ارزندهای انجام داده است؛ میزان مصرف آب صنایع فولادی به ازای تولید هر تن ۷ متر مکعب است، اما شرکت فولاد مبارکه این میزان را به حدود ۲.۵ مترمکعب برای هر تن تولید فولاد، کاهش داده است. از سوی دیگر بازچرخانی آب در شرکت فولاد مبارکه و توسعه احداث شبکه و تصفیهخانههای فاضلاب در بیش از ۹ شهرستان برای استفاده از پساب شهری، اقدام دیگری است که مصرف آب خام را در این کارخانه به حداقل رسانده است.
وی در ادامه اظهار کرد: ماهیت صنایع فولادی اگر مدیریت نشود آلایندگی دربردارد، اما از آنجا که مسائل زیستمحیطی دغدغه همیشگی شرکت فولاد مبارکه بوده با برنامهریزی کلان در راستای کاهش تولید غبار، این شرکت با بهرهگیری از تکنولوژی روز و استفاده از سیستمهای مکنده بسیار قوی در مسیر کاهش آلایندگی گامهای مؤثری برداشته است چراکه با استراتژی آیندهنگری و اتخاذ استانداردهای روز دنیا، درصدد است که به تولید فولاد سبز دست یابد.
سلیمی در ادامه به دستاوردهای صادراتی شرکت فولاد مبارکه هم پرداخت و توضیح داد: شرکت فولاد مبارکه محصولات ورق گرم، سرد و تختال تولیدی را با مزایای رقابتی به تمام دنیا صادر میکند؛ در حال حاضر، ظرفیت ماهیانه نورد شرکت فولاد مبارکه، ۴۵۰ الی۵۰۰ هزار تن است و ظرفیت فولادسازی بالغ بر تولید ۷۰۰ هزار تن فولاد در ماه است به این معنا که حدود ۲۵۰ هزار تن مازاد ظرفیت تولید داریم که عمدتاً در مسیر صادرات قرار میگیرد؛ اگرچه صادرات امتیاز مثبتی محسوب میشود و برای کشور ارزآوری دارد، اما به علت آن که تختال با ارزش افزوده بالا همراه نیست در مسیر صادرات قرار نمیگیرد و به نوعی خامفروشی است. تختال از نظر انرژی، آب و زیستمحیطی بیشترین میزان انرژی را مصرف میکند و در مراحل بعدی یعنی فرایندهای نورد گرم و سرد به ارزش افزوده دست مییابد. روند توسعهای که در طرح نورد گرم ۲ شرکت فولاد مبارکه پیشبینی شده است.
وی با اشاره به اهمیت ابرپروژه نورد گرم ۲، خاطرنشان کرد: این پروژه مهم شرکت فولاد مبارکه چند سالی است که در دستور کار شرکت قرار دارد و در دو سال اخیر به پیشرفتهای خوبی دست یافته است و امیدواریم در سال جاری با همکاری ارگانهای مربوطه، این ابرپروژه سرعت بگیرد و تولیدات تختال شرکت فولاد مبارکه نوردشده و ورق نهایی با ارزش افزوده بالا صادر شود.
به گفته مدیر ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد مبارکه، محصولات این شرکت توانسته است هم به نیاز بازار داخل پاسخ دهد و هم با استانداردهای کیفی و قیمتی در بازارهای جهانی عرضه شود، چراکه اگر مزایای رقابتی محصولات عرضهشده شرکت فولاد مبارکه در بازارهای جهانی به نیاز مشتریان پاسخ ندهد از گردونه رقابت حذف میشود.
وی با اشاره به این که محصولات شرکت فولاد مبارکه به بازارهای اروپا، چین و آسیای جنوب شرقی صادر میشود، تصریح کرد: اگر قیمت محصولات و هزینه تولیدشده متناسب با قیمتهای جهانی نباشد، قطعاً در این عرصه دوام نخواهیم آورد و با توجه به این که تمام قیمتها در زنجیره تأمین و تولید فولاد، جهانی است این شرکت توانسته جایگاه خوبی در زمینه صادرات اعم از قیمت و کیفت محصولات فولادی در جهان داشته باشد و با ارتقای مزایای رقابتی بتواند هزینههای تمامشده تولید را به حداقل کاهش دهد.
سلیمی با اشاره به این که شرکت فولاد مبارکه تابع سیاستهای وزارت صمت است، یادآور شد: هر تصمیمی که در سطح کلان اتخاذ شود، در دستور کار بزرگترین واحد صنعتی کشور قرار میگیرد و امیدواریم با رفع موانع تولید از جمله محدودیتهای انرژی، این شرکت بتواند به کمبود نیاز داخلی به عنوان تأمینکننده نیمی از فولاد کشور پاسخ دهد و این آمادگی را داریم که کمبود تولید در دو ماه گذشته را جبران کنیم.