آلومینیوم المهدی و توقفی خود خواسته ...
به گزارش بورسنیوز، شاید نگاهی به روند این کارخانه و فروش آن در بورس کالا نیز بتواند گویای عملکرد این شرکت در بخش فروش باشد.
در هفته منتهی به ۱۴ مردادماه سال ۱۴۰۰، معاملات آلومینیوم المهدی در بورس کالا نشانگر رشد دلچسبی بود که حدود ۸۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان درآمد را عاید این شرکت کرد تا گرمای مرداد برای این شرکت، همانند روزهای بهاری باشد اما؛ این بهار دیری نپایید و تبدیل به خزان شد!
در هفته منتهی به ۲۲ مردادماه تا هفته گذشته ۱۲ شهریورماه، معاملات آلومینیوم المهدی در بورس کالا در ابتدا شاید با کمی عرضه ۵۰۰ و ۱۵۰۰ تنی شمشها در قامت یک فروشنده وارد بازار میشد اما؛ دو هفته پایانی را حتی بدون عرضه طی کرد و تاکسی برای بورس کالا نگرفت!
در هفتهای که گذشت، سورپرایز این شرکت در عدم معامله و فروش به چهارمین هفته متوالی رسید و این در حالی است که آلومینیومیها نهتنها در ایران بلکه در تمامی دنیا روزهای عالی را سپری میکنند و تعلل این شرکت شاید بخاطر آن بوده که فروش خارجی و دور زدن بورسکالا را دلچسبتر از فروش داخلی میداند یا شاید با نگاهی بدبینانه، آنقدر تولیدات این کارخانه بیکیفیت یا خارج از درخواست خریداران بوده که مشتری برای آن وجود ندارد.
شاید خیلی زودتر باید بر پیشانی کارخانه آلومینیوم المهدی مُهر خصوصیسازی واقعی زده شود تا این شرکت بتواند یا بخواهد فروشی را طی معاملات هفتگی خود در بورس کالا به ثبت برساند!
در معاملات هفتهای که گذشت آلومینیوم المهدی با محصول «شمش ۱۰۰۰ p-۹۹.۲۵» رهسپار بورس کالا شد و اینبار نیز مشتریان مشتریان برای چهارمین هفته متوالی در قامت خریداران این شرکت ظاهر نشدند و تمام عرضه ۶۰۰ تنی آلومینیوم المهدی، به انبار شرکت برگشت داده شد.
اینکه تاکنون در طول یکماه یعنی چهارهفته متوالی شرکتی نتواند فروشی را به ثبت برساند، یک سوال پیش میآید!
سودسازی کارخانه به کنار، آیا به کارگران این کارخانه حقوق داده نمیشود؟
چگونه هزینههای این کارخانه پرداخت شده و در حسابهای شرکت آلومینیوم المهدی چه مقدار موجودی وجود دارد که برای فروش بیشتر، هیچ راهکاری از سوی مدیران این شرکت ارائه نمیشود!
آریا صادق نیت عضو هیات مدیره و دبیر سندیکای آلومینیوم ایران در گفتوگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: توقف عرضه های شرکت آلومینیوم المهدی از سوی خود این شرکت صورت گرفته و ناشی از مشکلات کیفی محصول تولیدی در مجتمع آلومینیوم المهدی بوده است.
وی افزود: طبق استانداردها، محصول آلومینیوم تولیدی باید گرید حداقل ۹۹.۷ داشته باشد ولی محصول تولیدی "المهدی" در هفته های اخیر گرید پایین تری داشته و حتی اگر عرضه های آخر این شرکت در بورس کالا را بررسی کنید، متوجه خواهید شد که محصول المهدی، گرید ۹۹.۵ و ۹۹.۲۵ داشته و نتوانسته محصول با گرید ۹۹.۷ و بالاتر، تولید و عرضه کند. محصولات با گرید پایین هم در عرضه های بورس کالا مورد استقبال قرار نگرفته و فعلا "المهدی" عرضه آلومینیوم در بورس کالا را متوقف کرده است.
صادق نیت تصریح کرد: افت کیفی محصول آلومینیوم المهدی، علتی داشته که به زودی مرتفع شده و محصول آلومینیوم المهدی به بورس کالا باز خواهد گشت. توقف عرضه های المهدی ارتباطی با بورس کالا ندارد و امکان عرضه محصولات با گرید پایین تر نیز در بورس کالا فراهم است.
این فعال صنعت آلومینیوم در مورد تاثیر توقف عرضه آلومینیوم المهدی بر قیمت بازار آلومینیوم اظهار کرد: شاید اگر عرضه های شرکت سالکو نبود، با توقف عرضه های المهدی در بورس کالا، قیمت ها در بازار دچار التهاب می شد؛ ولی با توجه به عرضه های سالکو و سایر عرضه کنندگان، کمبود بازار آلومینیوم تا حدودی جبران شده و تعادل عرضه و تقاضای بازار بر هم نخورده و قیمت ها نوسان زیادی نداشته است. امیدواریم المهدی به زودی به مدار تولید محصولات استاندارد و گرید بالا بازگردد و شاهد التهاب در قیمت های بازار آلومینیوم نباشیم.
صادق نیت با اشاره به کاربردهای آلومینیوم با گرید پایین تر از ۹۹.۷ گفت: آلومینیوم در صنایع مختلف کاربرد دارد؛ ولی نمی توان آلومینیوم با گرید پایین تر از ۹۹.۷ را در برخی صنایع همچون صنعت برق و تولید سرسیلندر مورد استفاده قرار داد.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان آلومینیوم در خاتمه ضمن تاکید بر اثر مثبت افزایش قیمت جهانی آلومینیوم بر سودآوری شرکت های تولیدکننده کشور ما، عنوان کرد: قیمت جهانی آلومینیوم افزایش چشمگیری داشته و این رشد قیمت ها، تولید را برای بسیاری از تولیدکنندگان مقرون به صرفه کرده و هزینه های تولید را پوشش خواهد داد. البته کل این افزایش قیمت، نصیب صنعت و تولیدکنندگان آلومینیوم نخواهد شد و وقتی قیمت های جهانی رشد کند، قیمت مواد اولیه معدنی از جمله آلومینا هم رشد خواهد کرد. اما در مجموع، تاثیر افزایش قیمت های جهانی مثبت خواهد بود.