در جا زدن های بورس تا کِی ادامه دارد
به گزارش بورس نیوز، از منظر تکنیکال بازار سرمایه به محدودهای رسیده که کمی استراحت و در جا زدن در این محدوده طبیعی است اما؛ باید دید از منظر بنیادی، این بازار پتانسیل رشد بیشتر و لمس سقفهای بالاتر را در کوتاهمدت دارد یا نه.
کامل ابراهیمیان کارشناس ارشد بازار سرمایه، در گفتوگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: روز دوم خردادماه امسال که شاخص کل بورس به کف رسیده بود، نسبت P بر E فوروارد بازار حدود ۵ واحد بود و ضمناً هنوز مجامع شرکتها برگزار نشده بود؛ بنابراین بسیاری از سهمهای بازار در موقعیت ارزندهای بودند انتشار گزارشهای جذاب سال مالی ۱۳۹۹ بهویژه در صنایع بزرگ نظیر پتروشیمی و پالایشی و معدنی فلزی، هم در افزایش جذابیت بازار سرمایه مؤثر بود که شاهد ورود نقدینگی و خرید گسترده در این گروههای پیشرو به بودیم همراهی بازارهای جهانی، نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و برگزاری فصل مجامع با تقسیم سودهای مناسب، منجر به رشد شاخص کل تا نزدیکی کانال ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد گردید.
وی ادامه داد: با رشد بازار تا این محدوده، نسبت P بر E فوروارد بازار به تقریباً ۸ واحد رسید و بالطبع، در این نقطه برخی سرمایهگذاران اقدام به فروش و شناسایی سود کردند.
این کارشناس بازارسرمایه افزود: روند بازار سرمایه در ماههای آینده، وابسته به چند عامل مهم ازجمله نرخ سود (بهره) در اقتصاد است. گزارش وضعیت تحقق بودجه در ۵ ماه اول امسال نشان میدهد که منابع بودجه در این ۵ ماه ۱۵۰هزار میلیارد تومان بوده و مصارف بودجه، حدود ۳۱۶هزار میلیارد تومان بوده است!
ابراهیمیان اظهارکرد: به عبارتی در ۵ ماه اول سال کسری بودجه ۱۶۶ همت کسری در تأمین منابع بودجه داشتهایم و این کسری بودجه، ضرورت انتشار اوراق و فروش فوری آن در ماههای آتی را نمایانتر میکند. فروش اوراق همزمانی امکانپذیر خواهد بود که نرخ بازدهی اوراق افزایش یابد و بعید نیست که نرخ بهره در اقتصاد ما رشد کند که البته انتظار افزایش چشمگیری هم نمیرود اما؛ درهرحال افزایش نرخ بهره، به معنای احتمال اصلاح نسبت P بر E بازار سرمایه خواهد بود.
این کارشناس بازارسرمایه خاطرنشان کرد: نرخ ارز، عامل اثرگذار دیگر بر روند بازار سرمایه خواهد بود. با توجه به اخبار مذاکرات، انتظار تلاطم محسوسی در بازار ارز نمیرود. شخصاً معتقدم نرخ ارز چند ماه آتی، نوسان چندانی نداشته باشد و در همین محدودهی فعلی نوسان نماید، امیدوارم بعد از به ثمر رسیدن مذاکرات و کاهش فشار تحریمها، در حوزه صادرات و فروش نفت هم عملکرد بهتری داشته باشیم و تا به مدد افزایش درآمد فروش نفت، از فشار کسری بودجه کاسته شود.
وی ادامه داد: این روزها نفت در محدوده بالای ۷۰ دلار تثبیتشده و احتمال افزایش قیمت نفت تحت تأثیر تقاضای نفت به سبب مهار کرونا وجود دارد. در بازارهای جهانی هم به نظر میرسد قیمت فلزات و محصولات پتروشیمی، ریزشی نداشته باشد و در همین محدوده تثبیت شود.
این کارشناس بازار سرمایه در پیشبینی روند بازار سرمایه تصریح کرد: با این شرایط، به نظر میرسد بازار سرمایه ۲ الی ۳ ماهی در همین محدوده در جا بزند تا تکلیف نرخ بهره و مذاکرات سیاسی مشخص شود همچنین عملکرد ۶ ماهه شرکتها در مهرماه مشخصتر گردد. البته با استراتژی سرمایهگذاری برای یک سال، کماکان بازار سرمایه در میان بازارهای مالی، جذابتر است.
ابراهیمیان در معرفی گزینههای مناسب برای سرمایهگذاری گفت: هنوز سهمهای ارزنده بسیاری در بازار ما وجود دارد. در یک اقتصاد تورمی، باید سبدی متشکل از سهمهایی که همروند سودآوری آنها صعودی است و هم نسبت P بر E پایینی دارند. ترکیبی از سهمهای پتروشیمی و پالایشی با P بر E تحلیلی در محدوده ۵ تا ۶ واحد، سهمهای معدنی و فلزی با P بر E کمتر از ۷ و سهمهای مناسب گروه بانکی و گروه غذایی و زراعت با توجه به برنامه گسترده دولت در حوزه حمایت از صنعت کشاورزی، برای سرمایهگذاری جذاب خواهد بود.
بحث سهام عدالت چه شده چرا آزاد نمی شود؟. ان هم هرروز بدبخت تر از گذشته چرا اینطور رفتار می شود. خدا را خوش نمی آید.