بانک سامان و ۸ تخلف
سخنرانی حضرت امام خمینی (ره) در جمع مسئولان حزب جمهوری اسلامی بانکهای ما باید توجه به این معنا داشته باشند که بانک، بانک اسلامی است امروز، نه بانک زمان رضا شاه و محمدرضا شاه. بانکها باید فکر این مطلب باشند که مسائل خودشان را با اسلام تطبیق بدهند و همه جا اینطور باید باشد. ما از جامعه مان هیچ نگرانی نداریم. روی هم رفته، جامعه ما یک جامعه اسلامی است و دارد رو به اسلام میرود اما؛ از این خصوصیات و افراد نادر، که گاهی وقتها اشخاص بسیار خطرناکی هستند، از اینها نگرانی هست که مبادا در هر جا که اینها بتوانند وارد بشوند و با ورود خودشان، انحراف ایجاد بکنند. و ما نباید سهل انگاری کنیم که خوب، یک نفر آمده است ـ فرض کنید ـ در این محل و خرابکارها، دیگران نیستند. نه، یک نفر فاسد یک وقت میبینید که یک انجمنی را فاسد میکند و یک کشوری را رو به فساد میکشاند. ما باید توجه به این مسائل داشته باشیم. |
به گزارش بورس نیوز، مجمع انتخاب اعضای هیات مدیره بانک سامان روز ۲۱ تیر ماه امسال برگزار شد؛ ولی گویا این مجمع موجب ناخرسندی برخی سهامداران شده است.
از نظر عدهای از سهامداران بانک سامان در مجمع مذکور ۸ تخلف صورت گرفته که باید به آنها رسیدگی شود. به همین منظور، بعضی سهامداران بانک سامان در نامهای به معاونت نظارت بانک مرکزی، ضمن بیان این ۸ تخلف، درخواست رسیدگی مطرح کرده اند.
تخلفات صورت گرفته در مجمع انتخاب اعضای هیات مدیره بانک سامان از نظر سهامداران به این شرح بوده است.
۱. مخدوش بودن تعداد زیادی از وکالتنامهها در روز رای گیری:
در رایگیری مجمع تعداد زیادی از وکالتنامهها بهصورت دستی بدون گواهی امضا و بدون ثبت رسمی دفترخانهای بودند که صحت و درستی این وکالتنامهها جای بررسی جدی دارد؛ متاسفانه علیرغم اعتراض سهامداران به هیات رئیسه در خصوص غیرقانونی بودن وکالتنامهها، هیات رئیسه به ادامه رایگیری به شیوه غیرقانونی با وکالتنامههای عدم احراز هویت شده تاکید ورزیدند که صحت انتخابات برگزار شده را با تردید جدی مواجه میکند.
۲. عدم رعایت ذینفع واحد:
علیرغم مکاتبات متعدد سهامداران در خصوص اداره خانوادگی بانک سامان و عدم رعایت ذینفع واحد از طریق سهامداری شرکتهای متعدد تراستی در بانک سامان، متاسفانه تنها ۵.۴ درصد مازاد ذینفع واحد توسط بانک مرکزی در نظر گرفته شد که رای آن به وزارت اقتصاد واگذار شد.
نکته جالب اینکه طبق اعلام آقای ولی ضرابیه در مجمع، وزارت اقتصاد رای خود را در مجمع به بانیان وضع موجود در بانک داد که جای بسی تامل و تعجب دارد.
۳. غیر قانونی بودن ۴.۵ درصد رای بازارگردان بانک به هیات مدیره منتخب خانواده ضرابیه
همانطور که در برگزاری مجمع در خصوص غیر قانونی بودن رای بازارگردان بانک بهصورت علنی توسط سهامداران اعتراض شد، متاسفانه هیات رئیسه مجمع در بیانی غیرواقعی اعلام کردند منابع بازارگردان توسط بانک سامان تامین نشده اما؛ در حالی که طبق صورتهای مالی حسابرسی شده منتهی به ۳۰ اسفند ۹۹ منابع قابل توجهی از سوی بانک جهت بازارگردان بانک اختصاص داده شده است.
شایان ذکر است حسب استفساریه انجام شده از سوی سازمان محترم حسابرسی به مورخه ۱۴۰۰/۰۵/۰۴، سهام بازارگردان در حکم سهام خزانه بوده و روز مجمع حق رای نداشته است.
گفتنی است در صورت حذف رای بازارگردان، نتایج مجمع قطعا دچار تغییر خواهد شد.
۴. نامشخص بودن محل صندوق رای گیری:
هیات رئیسه مجمع صندوق رایگیری را به محل نامشخصی منتقل کرده و صندوق رایگیری در سالن برگزاری مجمع نبود و شمارش آرا در محل نامشخص انجام میشد.
۵. مخفی نبودن شمارش آرا:
متاسفانه آقای ولی ضرابیه در پایان مجمع که فیلم و مستندات آن نیز موجود است، اعلام کردند: وزارت اقتصاد در مجمع فوق العاده رای خود را به هیات مدیره قبلی بانک و بانیان وضع موجود داد که نشان دهنده مخفی نبودن رای گیری بوده و شائبه لابی احتمالی در خصوص رای گیری را تقویت مینماید.
۶. اجبار کلیه پرسنل بانک سامان به حضور در مجمع و رای دادن به هیات مدیره منتخب آقای محمد ضرابیه و خانواده ایشان:
حضور پرسنل بانک به نحوی بود که بانک ۳ سالن مختلف برای حضور پرسنل و رای دادن به هیات مدیره منتخب خانواده ضرابیه اختصاص داده بود.
۷. اختصاص وام و پشنهاد پرداخت وام به برخی سهامداران در ازای رای دادن به هیات مدیره منتخب خانواده ضرابیه:
از جمله تفاهم نامه صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد و بانک سامان در خرداد ۱۴۰۰ و درست یک ماه قبل از انتخابات هیات مدیره شائبه این موضوع را بهصورت جدی مطرح میکند و نیز پیشنهادات مشابهی به تعدادی از سهامداران بزرگ بانک پیشنهاد داده شده بود.
۸. نامتناسب بودن میزان حضور سهامداران با مجامع قبلی بانک سامان
در مجمع فوق العاده انتخابات هیات مدیره بانک سامان، میزان حضور سهامداران بیش از ۸۸ درصد اعلام شد در حالی که در مجامع قبلی و در شرایط غیر کرونایی میزان مشارکت حداکثر در حدود ۷۰ درصد بود که جای تامل داشته و برای سهامداران حقیقی غیر همسو با بانک بسیار شائبه برانگیز است.
لازم به ذکر است که رونوشت این نامه، به دادستان کل کشور؛ شورای پول و اعتبار؛ وزیر اقتصاد؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ و مدیریت نظارت بر ناشران بازار پایه فرابورس نیز ارسال شده است و باید دید به این انتقاد سهامداران چطور پاسخ داده خواهد شد.
- بیشتر بخوانید:
بانک سامان برای شما یادآور چیست
البته این تمام ماجرای اعتراضات بعضی سهامداران به عملکرد مدیران بانک سامان نیست.
سهامداران "سامان" در نامهای به رییس سازمان بورس و اوراق، خواستار شفاف سازی جزئیات وثایق تملیکی تحت تملک بانک سامان هم شده اند. طبق ادعای این سهامداران، ارزش روز املاک تملیکی بانک سامان که بعضا در پروسه ساخت و ساز قرار گرفته، بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان است که جزئیات آنها برای ُسهامداران مبهم است.
بورس نیوز، آماده درج نظرات مدیران بانک سامان در خصوص موارد مطرح شده، خواهد بود.
رضا حدادی
هزینه حق المشاوره 170 میلیارد تومانی در سال 99 که معادل حق المشاوره 1000 نفر میباشد و دادن وام با نرخ بهره زیر 15 درصد به برخی افراد خاص هم از دیگر موارد شبهه برانگیز است.
امیدوارم نهادهای نظارتی پاسخ قانع کننده ای داشته باشند.
امروز تابلوی شرکت به بدترین شکل توسط یک نفر خراب شد.
در سایه اهمال ناظرين فرابورس ،هر روز از ارزش دارایی سهامداران کاسته میشود.
بالاترین احترام به مشتری در بانک سامان نمود داره ( face to face)و باعث شد بانکهای دولتی تغییر روش بدهند ، خدمات اینترنتی بانک تاثیر مثبت زیادی در زندگی مردم داشته و خدمت بزرگی به مردم بوده
اینکه عده ای چشم دیدن این بانک و سهامداران موسسش را ندارند طبیعی هست خدا بهشون خرد عنایت کنه ، امین