تمام انتظارهای تحرک بورس ظرف ۲ هفته آتی
به گزارش بورس نیوز اگرچه شاخص کل بورس هفته جدید را با رشد ۳۶ هزار واحدی آغاز کرد، اما به نظر میرسد این بازار هنوز به سرانجام به سهامداران بدهکار است. علاوه بر آنکه قیمت دلار با شیب ملایمی رو به افزایش است قیمتهای جهانی هم این روزها اوضاع مطلوبی دارند. اما بازار سرمایه هنوز واکنش آنچنانی به افزایش قیمتهای جهانی نشان نداده است.
حسن کاظمزاده کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: اگرچه اوضاع متغیرهای تأثیرگذار بر روند بازار سرمایه مثبت است، اما تقاضای سرمایهگذاری در بازار سرمایه هنوز چندان زیاد نیست.
وی اضافه کرد: علاوه بر آنکه هنوز عدهای منتظر فرصتی برای فروش و خروج هستند، برخی از سرمایهگذاران هم تصور میکنند شاید افزایش قیمتهای جهانی موقتی باشد. اما اگر متغیرهای اثرگذار و روند بازار سرمایه با همین شرایط تثبیت شوند، انتظار میرود ظرف یکی_دو هفته آینده بازار سرمایه هم واکنش مثبتی به این متغیرها نشان دهد و با تقویت تقاضا شاهد تحرک بازار سرمایه باشیم.
کاظمزاده افزود: اما اگر قیمتهای جهانی و نرخ ارز به همین منوال باشد اما در دو هفته آینده تحرک خاصی در بازار سرمایه مشاهده نشود و درجا زدنهای بازار در کانال یکمیلیون و ۴۰۰ هزار واحدی ادامه داشته باشد قیمت بسیاری از سهمها به کمتر از ارزش ذاتی خواهد رسید. در آن صورت باید منتظر بمانیم تا جو روانی بازار تغییر کند و سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در این بازار ترغیب شوند. اما برآورد شخصی بنده این است که بازار ظرف دو هفته آینده به افزایش نرخ ارز و قیمتهای جهانی واکنش نشان خواهد داد.
این کارشناس بازار سرمایه در معرفی گزینههای برتر و مناسبتر برای سرمایهگذاری گفت: بسیاری از سهمهای بازار در حال حاضر کمتر از ارزش ذاتی معامله میشوند و پتانسیل رشد دارند. ازجمله گروههای مستعد رشد گروه فلزات رنگین ازجمله تولیدکنندگان مس سرب و روی و همچنین فولادیها هستند.
این کارشناس بازارسرمایه خاطرنشان کرد: پتروشیمیها همپتانسیل رشد دارند از وضعیت بنیادی مناسبی برخوردارند که بازار هم خوشبختانه به آنها واکنش مثبت نشان داده و این روزها گروه پتروشیمی خصوصاً تولیدکنندگان اوره و متانول مورد اقبال بازار قرار دارند. سهمهای گروه فرآوردههای نفتی هم جذاب هستند.
کاظمزاده در پایان گفت: در شرایط فعلی انتظار میرود ظرف یکی دو هفته آینده سهمهایی که وابسته و قیمتهای جهانی هستند، تحرک مثبتی نشان دهند. در میان سایر صنایع بازار، سهام تولیدکنندگان محصولات مصرفی که مشمول دریافت ارز دولتی و یا نوعی یارانه هستند، برای سرمایهگذاری جذاب هستند ازجمله شرکتهای تولیدکننده روغن نباتی، داروییها و برخی غذاییها اما؛ صنایع مصرفی که ارز دولتی آنها در ماههای قبل حذفشده(مثلا تایرسازان و شویندهها) در حال حاضر چندان جذاب نیستند.
بازار باید راه خودش را با منطق اقتصادی طی کند نه با مداخله دولت.