بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۵
در نشست خبری اعلام شد؛

گروه مالی غدیر بورسی می‌شود/ جهش ۸ برابری سودآوری گروه مالی غدیر

گروه مالی غدیر بورسی می‌شود/ جهش ۸ برابری سودآوری گروه مالی غدیر
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیرو‌های مسلح در خصوص وضعیت سودآوری «وغدیر» گفت: امروزسازمان تامین اجتماعی و سهامداران اصلی این سازمان یعنی بازنشستگان نیرو‌های مسلح به خود می‌بالند چرا که با مدیریت مناسب تیم جدید در این مجموعه جهشی را در سودآوری «وغدیر» شاهد هستیم که به هیچ وجه با دور‌های گذشته قابل مقایسه نیست.
کد خبر : ۲۵۰۷۱۷
نویسنده :
امیرحسین کریمی

گروه مالی غدیر بورسی می‌شود/ جهش ۸ برابری سودآوری گروه مالی غدیر

به گزارش خبرنگار بورس نیوز، امیر نجفی پور با اشاره به برگزاری هشتمین نمایشگاه بورس، بانک، بیمه و خصوصی سازی اظهار کرد: توسعه «گروه مالی غدیر» قابل تقدیر است و حجم تامین مالی انجام شده در این گروه با مجموع تامین مالی انجام شده در کشور قابل قیاس است.

وی ادامه داد: به اعتقاد من، مهمترین اتفاقی که در «وغدیر» رخ داده و روبه روز هم در حال پررنگ‌تر شدن است، بحث شفافیت است؛ به زودی بیش از ۸۰ درصد پرتفوی «وغدیر» بورسی خواهد شد و این نشان دهنده اهتمام این مجموعه به شفافیت است و زمانی که شفافیت در مجموعه‌ای افزایش می‌یابد، عملا فساد کاهش می‌یابد واگربتوانیم معضل فساد که گریبان اقتصاد کشور را گرفته، کاهش دهیم یقینا از هدررفت‌ها نیز جلوگیری می‌شود و شاهد شکوفایی و بهره وری و بازده سرمایه خواهیم بود.

امیر نجفی پور ادامه داد: علاوه بر آن شاهد هستیم که اتفاقات بزرگی از نظر صنعتی و علمی در مجموعه «وغدیر» رخ داده و در این خصوص صنعتی سازی مسکن در هلدینگ ساختمانی غدیر رخداد بزرگ و بی سابقه‌ای در دنیا است و پتنت جدی و انحصاری برای این زیرمجموعه وغدیر ایجاد کرده است.

عرضه گروه مالی غدیر در بازار سرمایه

در ادامه این نشست، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری غدیر از عرضه اولیه برخی زیرمجموعه‌های این هلدینگ چند طی یک سال آتی خبر داد و اظهار کرد: پیش بینی می‌شود در سال ۱۴۰۴ سهم «گروه مالی غدیر» در سودآوری شرکت سرمایه‌گذاری غدیر به ۲۰ درصد افزایش یابد.

سید امیرعباس حسینی گفت: شرکت سرمایه‌گذاری غدیر بزرگ‌ترین هلدینگ چند رشته‌ای کشور است و حجم دارایی «گروه مالی غدیر» یعنی شرکت گسترش صنعت نوین ایرانیان طی یک سال گذشته ۸ برابر شده و با بازدهی بالا بخشی از سود تامینی «وغدیر» را به خود اختصاص داده و پیش بینی می‌شود در سال ۱۴۰۴ سهم گروه مالی غدیر در سودآوری سرمایه‌گذاری غدیر به ۲۰ درصد افزایش یابد.

وی با اشاره به شرکت‌های زیرمجموعه گروه مالی غدیر یعنی تامین سرمایه دماوند و شرکت‌های فعال در حوزه سرمایه گذاری ادامه داد: سرمایه‌گذاری دی در حوزه فن‌آوری‌های نوآورانه مرتبط با سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر فعال است و در زنجیره ارزش خود استارتاپ‌های مرتبط با حوزه‌های مختلف را پوشش می‌دهد.

حسینی افزود: گروه مالی غدیر با دارایی ۲۰۰ هزار میلیارد ریالی، امروز سهام‌دار شرکت‌های مهمی در «وغدیر» است و امیدواریم با بورسی شدن «گروه مالی غدیر» در سال آینده یکی از بزرگترین عرضه‌ها در حوزه شرکت‌های سرمایه‌گذاری را شاهد باشیم.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری غدیر اظهار کرد: مجموعه سرمایه‌گذاری غدیر در سال ۱۴۰۰ بر اساس تکلیفی که از طرف صندوق بازنشستگان نیرو‌های مسلح برعهده دارد، محور فعالیت خود را بر افزایش بازدهی متمرکز کرده و امسال با سودآوری تقریبا دو برابری درمجموعه شرکت‌های «وغدیر» مواجه هستیم که گزارش‌های مربوط به این سودآوری در کدال منتشر شده است.

گروه مالی غدیر بورسی می‌شود/ جهش ۸ برابری سودآوری گروه مالی غدیر

حسینی با بیان اینکه برخی زیرمجموعه‌های شرکت سرمایه گذاری غدیر بعد از سال‌ها از زیان خارج شده اند، ادامه داد: یکی ازاین شرکت‌ها «هلدینگ صنعت ساختمانی غدیر» است که بعد از ۵ سال از زیان خارج شد و با داشتن ۳ مگا پروژه در جزیره کیش، در واقع یکی از مهمترین بازیگران در حوزه ساختمان در این جزیره است و در عین حال با پروژه دانش‌بنیان صنعتی سازی (که امروز به محصول رسیده و نمی‌توان دیگر آن را پروژه خواند) اکنون به عنوان یکی از مهمترین تولیدکنندگان ساختمان در آینده کشور مطرح است.

مدیر عامل «وغدیر» در پاسخ به سئوالی در خصوص برنامه عرضه شرکت‌های زیرمجموعه شرکت سرمایه گذاری غدیر در بورس با اشاره به درج نماد «هلدینگ سیمانی غدیر» و عرضه این شرکت در ۲۰ آذر ماه سال جاری، اظهار کرد: این هلدینگ ترکیبی از شرکت‌های سیمانی «وغدیر» است و ۱۲ درصد سهم تولید سیمان کشورمربوط به این هلدینگ است.

وی ادامه داد: عرضه هلدینگ صنعت و معدن غدیر یکی از بزرگترین عرضه‌های بورسی خواهد بود و برخی شرکت‌های دیگرهمچون «فولاد غدیر ایرانیان» و «فولاد شاهرود» نیز در مسیر عرضه قرار دارند و با این روند، در پایان سال مالی آینده ترکیب دارایی بورسی «وغدیر» از مرز ۲، ۰۰۰ هزار میلیارد ریال عبور خواهد کرد.

وی اظهار کرد: بخش دوم مربوط به شرکت‌های زیرمجموعه غدیر است که سال‌ها با بازدهی پایین و در برخی موارد با زیان مواجه بوده اند از جمله هلدینگ ساختمان غدیر که خود و زیرمجموعه هایش در بورس حضور دارند و این شرکت امسال با خروج از زیاندهی سودساز شده و براین اساس همه شرکت‌های زیرمجموعه وغدیر امسال سود ده هستند و به تبع آن‌ها سودآوری شرکت سرمایه گذاری غدیر نیز امسال با جهش مواجه خواهد شد.

مطالبات اوره‌ای پارسیان از دولت تعیین تکلیف می‌شود

همچنین، وحید محمودی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارسیان در خصوص مطالبات اوره‌ای این شرکت از دولت گفت: طی سال‌های گذشته همواره این موضوع مطرح بوده و برای اولین بار حسابرسی یارانه‌ای این مطالبات طی سال‌های ۹۸ تا پایان سال ۹۹ به اتمام رسیده و در حال ارسال به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی است، همچنین جلساتی با نهاد ریاست جمهوری به منظور درج مطالبات از محل فروش اوره در بودجه سال ۱۴۰۱ برگزار شده یا اینکه مطالبات اوره‌ای «پارسیان» در قالب بند (ی) تبصره یک بودجه که تهاتر با نفت را اجازه می‌دهد، به این جدول اضافه شود و از این محل مطالبات اوره‌ای دریافت شود یا تهاتر دارایی انجام شود، بنابراین برای تسویه مطالبات اوره‌ای یکی از این مسیر‌ها انجام خواهد شد.

محمودی با بیان اینکه مجموع مطالبات اوره‌ای این شرکت از دولت حدود ۱۱۰ هزار میلیارد ریال تا ۳۱ شهریور سال جاری برآورد می‌شود، گفت: حسابرسی یارانه‌ای این مطالبات تا پایان سال ۱۳۹۹ انجام شده و بر اساس ما به التفاوت قیمت یارانه‌ای مصوبه دولت، با نرخ حدود ۷۹۶۰ ریال به جهاد کشاورزی فروخته می‌شود، ولی قیمت تمام شده ۲۵ هزار ریال است و در بورس کالا نیز با قیمت ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار ریال به فروش می‌رسد که تفاوت قابل توجه است و با توجه به افزایش ۳۰ درصدی قسمت سوخت، امیدواریم که حداقل بر اساس بهای تمام شده اوره تسویه انجام شود و در خصوص مابه التفاوت نیز بر اساس قیمت نقدی بورس حصه انجام شود.

وی با بیان اینکه از نظر فروش صادراتی وضعیت مطلوبی داریم و حاشیه سود خیلی خوبی داریم، امیدواریم دولت در بودجه سال ۱۴۰۱ قیمت خوراک را تغییر ندهد و مبنای محاسبه قیمت سال جاری باشد که البته رشد ۳۰ درصدی داشته است و زمزمه‌های افزایش نرخ مجدد به هین میزان در سال ۱۴۰۱ نیز شنیده می‌شود.

محمودی با بیان اینکه علاوه بر شرکت‌های اصلی غدیر یعنی شرکت نفت و گاز پارسیان که با جهش سوداوری روبرو بوده طی یک سال اخیرتوانسته از ظرفیت‌های بین المللی برای افزایش فروش و درآمد استفاده کند، ادامه داد: بخشی از این جهش سودآوری این شرکت را افزایش قیمت جهانی دانست و بخشی از این افزایش سودآوری مربوط به سیاست‌های متمرکز در قیمت گذاری اوره بوده که برای نخستین بار در پارسیان اجرا شده و به همین دلیل در سال ۱۴۰۰ اوره را با قیمت‌های بالاتر از قیمت جهانی فروختیم که در گذشته چنین تجربه‌ای نداشتیم.

لازم به ذکر است که در نخستین روز نمایشگاه بورس، بانک، بیمه و خصوصی سازی نشست خبری با حضور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیرو‌های مسلح، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری غدیر، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارسیان و برخی دیگر از مدیران این هلدینگ چندرشته‌ای به میزبانی گروه مالی غدیر برگزار شد.

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
با اعلام شرکت بین المللی ساروج بوشهر؛
"وغدیر" متعهد پرداخت بدهی های "ساروج" شد
ارسال نظر
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: