افزایشسرمایه "شستا" از محل تجدید ارزیابیها
علی رستمی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی در مجمع فوق العاده امروز با ارائه تاریخچه تاسیس شستا گفت: شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی سال ۱۳۶۵ تاسیش شده و سال ۱۳۷۹ سهامی عام شده، در سال ۱۳۹۹ نیز سهام آن در بورس عرضه شده است. در انتهای سال ۹۹ افزایش سرمایه شرکت از محل اندوخته اتفاق افتاده و سرمایه شرکت در حال حاضر ۱۴۲ هزار میلیارد ریال است.
- بیشتر بخوانید: نیمنگاهی به برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده "شستا"
وی افزود: جایگاه شستا در نظام اقتصادی برهمگان آشکار است که این مجموعه با داشتن ۱۵۷ شرکت مدیریتی و ۹۲ شرکت غیرمدیریتی و اشتغال بیش از ۵۰ هزار نفر نیروی انسانی یکی از شرکتهای با جایگاه بالا در نظام اقتصادی کشور است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی با اشاره به چشم انداز شرکت در ۴ سال آینده بیان کرد: چشم انداز ۱۴۰۴ تحقق واقعی سیاستهای اقتصاد مقاومتی، ارزش آفرینی، کسب منافع پایدار برای ذینفعان و نقش آفرینی در رشد و توسعه پایدار در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: ترکیب سهامداران ۸۸.۷۶ درصد سازمان تامین اجتماعی و ۱۱.۲۴ درصد سایر سهامداران هستند.
رستمی خاطرنشان کرد: ما در حوزههای نفت، گاز و پتروشیمی، معادن، سیمان و ساختمان، حمل و نقل دریایی، بورس بانک بیمه، برق ونیروگاه، اینترنت و همچنین دارو فعال هستیم و در هر کدام از این صنایع سهم خیلی خوبی داریم. مثلا در دارو بیش از ۳۵ درصد دارو، در حوزه سیمان حدود ۳۵ درصد سیمان کشور، در حمل و نقل دریایی بیش از ۸۰ درصد بارهای صادراتی و وارداتی ایران در اختیار حمل و نقل دریایی بوده که در اختیار این هلدینگ است.
وی ادامه داد: همانطور که میدانید بیش از ۹۱ درصد دارایی ما از جهت ارزشی بورسی شدند و ۹ درصد غیربورسی هستند که این میزان را نیز در برنامه داریم ظرف امسال و سال آینده و سال ۱۴۰۲ همه را بورسی کنیم و هیچ دارایی غیربورسی نداشته باشیم.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی درخصوص سرمایه شرکت توضیح داد: سرمایه شرکت در بدو تاسیس ۲ میلیارد تومان بود که امروز ۱۴ هزار ۲۰۰ میلیارد تومان است که بعد از این مجمع به ۱۶۳ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا میکند.
رستمی با اشاره به رشد سودآوری شستا بیان کرد: شرکت در سال ۱۳۹۹، ۳۱ هزار میلیارد تومان توانست سود ایجاد کند که رشد ۷۸ درصدی نسبت به سال قبل را محقق کرد.
وی افزود: با برنامه ریزی در حوزه توسعه سرمایه گذاریها، ۹۴ پروژه سرمایه گذاری داریم که قریب به ۶۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در دست اجرا در هلدینگهای مختلف داریم. مثل نفت و گاز و پتروشیمی ۲۶، در دارو ۲۰، در سیمان ۷، صدر تامین ۱۴، صنایع پتروشیمی ۱۶، انرژی ۴ و رایتل ۷ پروژه در دست اجرا داریم.
وی خاطرنشان کرد: ترکیب پورتفوی سرمایه گذاری از جهت ارزشی درصد بالایی به نفت و گاز و پتروشیمی اختصاص داده شده که فعلا بخش پیشتاز ما در حوزه انرژی است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری شستا تصریح کرد: برنامه ما در هدف گذاری برای سال ۱۴۰۴ این است که طی ۴ سال بتوانیم ۴۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه گذاری را در صنایع هدف تعریف و اجرا کنیم و به بهره برداری برسانیم.
وی بیان کرد: برنامه ما این است که در سال ۱۴۰۰، ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده که کمی بیشتر ۶۳ هزار میلیارد تومان شد. در سال ۱۴۰۱، ۵۰ هزار میلیارد تومان اضافه میشود. ۱۴۰۲ تا ۸۰ هزار میلیارد، ۱۴۰۳، ۱۰۰ هزار میلیارد و ۱۴۰۴، ۱۲۰ هزار میلیارد تومان طرحهای توسعه سرمایه گذاری را خواهیم داشت.
وی توضیح داد: با مروری بر روندهای سرمایه گذاری و با استفاده از متدهای برآوردی به جمع بندی رسیدیم که ۵۰ درصد سرمایه گذاری هایمان باید در نفت و گاز و پتروشیمی، ۲۰ درصد در معادن و صنایع معدنی وفلزات اساسی و باقی در سایر حوزهها باشد.
رستمی گفت: هدف اصلی از افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییهای مالی و داراییهای زمین اصلاح ساختار مالی شرکت است و در پاسخ به برخی از سهامداران مبنی بر نداشتن تجدید ارزیابی باید بگویم که این گام بلند از سوی شرکت و هیات مدیره برداشته شده است.
بیایید بگویید از زمانی که وارد بورس شدید شما چقدر سود کردید و چقدر حقیقی های بیچاره سهام را گران به آنها فروختید و ارزان خریدید
بترسید از قهر خدا که در کمین ستمگران است.
اين همه سود شستا چرا كسري همسان سازي بازنشستگان را از اين محل پرداخت نمي كنند وبقيه اشو تقسيم سود كنند از طرف ديگرشستا مال باز نشستگان هستش ولي ازش سو استفاده ميشه اكنون در صندوق نزديك يك ميليارد تومان ذخيره دارم كه حداقل بهره بانكي آن را بعنوان حقوق پرداخت كنند