سینهخیز اندیکاتورها برای دوری از عرضهها
به گزارش بورس نیوز، شاخص کل بورس در معاملات روز چهارشنبه ۳۴۲۷ هزار واحد افزایش یافت و به رقم یک میلیون و ۲۷۹ هزار واحد رسید. اما شاخص هم وزن ۰.۴۱ درصد کاهش یافت.
در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته نماد "فملی" بیشترین تاثیر منفی و "شبندر"، "شپنا" و "کگل" بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
در شرایطی که اندیکاتور rsi به محدوده ۲۶ واحد رسیده بود و البته سایر اندیکاتورها نیز در منطقه سینه خیز حرکت میکردند، مجموعهای از عوامل متعدد از جمله گزارشهای خوب ۹ ماهه، شارژ صندوق تثبیت بازار تا اعتراضات عمومی و جلسات هماهنگی در مجلس و در سطح نهادهای بازار منجر به برگشت موقت از محدوده ۱/۲۷۶ هزار واحد شد.
بهتر است که سهمها با صف خرید شروع نشوند، اما به مرور و در نیمه دوم بازار تقویت شود. البته عرضههای سنگین گروه پالایشی در چهارشنبه هفته گذشته در شرایطی رقم خورد که گزارشهای خوب پالایشیها به روی کدال نرفته بود. تحت این شرایط باید دید با گزارش گروه پالایشی هنوز طرف عرضه قوی خواهد بود یا خیر؟!
دلار روند صعودی دارد
دلار در اینروزها دیگر روند کاهشی ماه گذشته را پیگیری نمیکند بلکه با بازگشت دیپلماتها از وین، دلار ساز صعود را زده و در آخرین معامله خود نرخ ۲۷ هزار و ۹۷۰ تومان را برای خریداران بر تابلوی صرافیها رقم زده است.
شاید بسیاری از فعالان بازار ارز پس از آغاز همکاریها با چین و روسیه انتظار کاهش نرخ دلار را داشتند اما؛ باید به این نکته توجه داشت که هنوز همکاری دو جانبه بانکهای مرکزی این کشورها با یکدیگر آغاز نشده و پس از تفاهمنامه پولی دو کشور، میتوان انتظار تبادل ریال، یوآن و روبل را داشت که آنگاه است دلار، از معادلات معاملاتی این کشورها حذف میشود.
شاید به توصیه برخی کارشناسان، راهاندازی پول واحدی مابین ایران، عراق، سوریه و لبنان میتواند در کنار یوآن و روبل قدرت پولی منطقه را بهصورت کلی تحت تاثیر قرار دهد.
سکه دنبال نوسان از حواشی داخلی
سکه درحال درجا زدن کامل است، هر سکه بهار آزادی تاکنون تکانی نخورده و با نرخ ۱۱ میلیون و ۹۵۰ هزارتومان قیمتگذاری که در هفته گذشته خورده بود، مانده و نمیخواهد تغییرات چشمگیری را تجربه کند و هر سکه امامی نیز با همان نرخ ۱۲ میلیون و ۱۵۰ هزارتومانی قیمت گذاری شده است.
در تابلوی طلافروشیها نیز هر گرم طلا با نرخ یک میلیون و ۲۰۹ هزارتومان نرخگذاری شده و کماکان آینده این بازار دستخوش تغییرات نرخ اونس جهانی قرار نگرفته و بیشتر به سوی حواشی داخلی، نوسان میگیرد.
از شرق تا غرب
بازارهای مالی دنیا نیز باردیگر رنگ قرمز بر تن کرد و داوجونز با ۴۵۰ واحد، نزدک با ۳ واحد و S&P با ۸۴ واحد ریزش به کار خود پایان دادند.
از سوی دیگر شاخص شانگهای نیز با ۳۲,۵ واحد سرخی کار خود را تمام کرد و تنها شاخص Nikkei ژاپن با سطح صفر، قرمزی را برجان نخرید.