بهسراغ صید بزرگ زیر تابلوی بورس
به گزارش بورسنیوز، تصور بسیاری از تحلیلگران بر این اصل بنا شده که در هفته آتی میتوان به سراغ صید ماهی از دریای بورس به نفع پرتفوها رفت و زمان آن رسیده که سهمهای برجامی، همان جاماندگان همیشگی بازار را مورد بازبینی قرار دهیم.
در هفته گذشته بازاری نسبتا آرام را با ورود اخبار فراوانی مشاهده کردیم که بعضا بازار تنها به یک خبر مهم، آنهم احتمال توافق واکنش نشان داد و تکانی خورد بنابراین باید برای چیدمان پرتفوها بر سهمهای برجامی که پتانسیل صفنشینی در بخش خرید را دارند توجه ویژهای داشت.
سهامداران نباید از این نکته غافل شوند که سهمهای دلاری نیز پس از برجام و رفع گرههایی مانند سوئیفت، همکاریهای بانکی و ... میتوانند بسیار سودساز باشند همانطور که در شرایط فعلی نیز دلاریون و استراتژی سهامداران آن کاملا بر پایه سودزایی از این نوع سهمها بنا شده است.
دلار با چوب یا سایه بانک مرکزی
با نگاهی به بازار اهالی دلاریون میتوان به یک نکته مهم دست یافت، دلار طی چند روز گذشته یک روند توام با سکون را در پیش گرفته و رفت و آمد آن یا بهتر بگوییم نوسان آن کاملا در دریایی آرام به سر میبرد و شاید ریسک تکانههای آن بهنحوی پرالتهاب ترسیم شده که با یک تلنگر نیز در شرایط فعلی، دلار بریزد.
در حال حاضر نرخ دلار با قیمت ۲۶ هزار و ۲۰۰ تومان برای فروشندگان در بازار آزاد قیمتگذاری شده و در کوچههای دلالی دلار باید در پی سرمنشا سکوت گشت که این دستور از سوی طرفداران آقای ج بوده یا کماکان سایه بانک مرکزی بر چهارراه استانبول حاکم است.
البته نباید نقش سخت نظارتی یا بهتر بگوییم چوبی که بالای سر صرافیهای با درجه اطمینان پایینتر بلند شده را هم، نسبت به ثبات نرخها بیتاثیر دانست.
سکه و خروج نقدینگی از صرافیها
دیگر تابلوی صرافیها نیز نشان داد که پیشقراولهای دلار نیز در سکون و بلکه عقبنشینی قیمتی این روزها بهسوی شب عید حرکت میکنند؛ قیمت هر سکه بهار آزادی به ۱۱ میلیون و ۸۵۰ هزارتومان و هر سکه امامی نیز به ۱۲ میلیون و ۳۰ هزارتومان برای خریداران قیمت خورده و وسواس فراوانی برای خرید سکه از مشتریان در صرافیها به چشم میخورد گویی خبرهایی دارد که ما هنوز به آن نرسیدهایم یا شاید در بهترین شک و گمانهزنیها، آنها نیز آنچنان ریسک خروج نقدینگی را دوست ندارند.
از سوی دیگر در تابلوی طلافروشیها نیز هر گرم طلا برای خریداران مجددا نرخ نزولی به خود گرفت و یک میلیون و ۱۹۹ هزارتومان را به خود دید و احتمالا روند نزولی طلای گرمی فعلا ادامهدار باشد و پس از یک تنفس یکهفتهای باید منتظر نرخهای جدید برای شب عید بود.
از شرق تا غرب
بررسی بازارهای مالی حاکی از آن است که بازاری یکدست سبز را مشاهده میکنیم؛ داوجونز با رشد ۵۹۶ واحدی، S&P با رشد ۸۰ واحدی، نزدک با رشد ۲ واحدی جزو سبزپوشهای غربی نام گرفتند و Nikkei ژاپن با ۱۹۰ واحد و شاخص شانگهای با رشد اندک ۲,۸ واحدی از معروفهای شرقی سبزپوش بودند.
فصل سرسبزی کامودیتیها
نگاهی به طلای سیاه و رشد جذاب آن نیز نمایانگر آن است که هر نرخ هر بشکه نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۰ سنت را کسب کرده و این ایام ما را یاد سقف رکوردزنی نفتیهایی میاندازد که برای آن در کشور برنامهای نبود و همه هنوز بهدنبال آن هستند که با دلارهای نفتی سالهای نهچندان دور، چه آشی برای کشور پختهایم؛ امیدواریم که با افزایش عرضه نفت ایران یا بهتر بگوییم فروش نفت ایران، دلارهای نفتی بتواند با ریسک صادراتی کمتری عاید خزانه کشور شود!
طلا با رشد ۶,۷۰ واحدی به ۱,۹۲۹ دلار؛ مس با رشد ۳۰۰ واحدی به ۱۰,۳۶۱ دلار؛ روی با رشد ۱۶۶ واحدی به ۳,۹۱۲ دلار، آلومینیوم با رشد ۱۶۰ واحدی به ۳,۶۳۸ دلاری و سرب با رشد ۲۲ واحدی به ۲,۴۰۹ دلار رسیده است.