به گزارش بورس نیوز، قیمتهای نفت بزرگترین رشد هفتگی از اواسط سال ۲۰۲۰ را به ثبت رساندند و شاخص نفت برنت با ۲۱ درصد رشد هفتگی در بالاترین قیمت از سال ۲۰۱۳ و شاخص نفت آمریکا با ۲۶ درصد رشد هفتگی در بالاترین قیمت از سال ۲۰۰۸ بسته شد.
- بیشتر بخوانید: روند قیمت نفت همچنان در حال صعود/نفت ۱۱۰ دلار را رد کرد
بهای معاملات نفت برنت هفت دلار و ۶۵ سنت معادل ۶.۹ درصد افزایش یافت و در ۱۱۸ دلار و ۱۱ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هشت دلار و یک سنت معادل ۷.۴ درصد افزایش یافت و در ۱۱۵ دلار و ۶۸ سنت در هر بشکه بسته شد.
روسیه روزانه چهار تا پنج میلیون بشکه نفت صادر میکند که این کشور را در رتبه دومین صادرکننده بزرگ نفت در جهان پس از عربستان سعودی قرار داده است. اما معامله گران کل هفته گذشته به ندرت نفت روسیه را فروختند و شرکت شل روز جمعه تنها خریدار یک محموله نفت روسیه بود که با تخفیف ۲۸ دلار نسبت به معاملات فیزیکی برنت، فروخته شد.
این وضعیت آشفته احتمالا ادامه پیدا خواهد کرد. دولت بایدن که از سوی قانونگذاران هر دو حزب آمریکا تحت فشار شدیدی قرار دارد، اعلام کرد در حال بررسی گزینههایی برای کاهش واردات نفت روسیه به آمریکاست هر چند که تلاش میکند تاثیر تدابیر مذکور بر عرضه جهانی و مصرف کنندگان را محدود کند.
جیووانی استونوو، تحلیلگر موسسه یو بی اس گفت: اگرچه واردات نفت آمریکا از روسیه اندک محسوب میشود، اما قیمتهای نفت در روزهای اخیر به این دلیل افزایش پیدا کردند که بعضی از فعالان بازار نگران بودند کشورهای دیگر هم اقدام مشابهی را انجام دهند.
وزیر خارجه انگلیس اعلام کرد انگلیس در دور آتی تحریمها، هدف قرار دادن بخش انرژی روسیه را بررسی خواهد کرد. دولت انگلیس تاکنون در برابر این اقدام به دلیل تاثیر آن روی هزینههای انرژی مقاومت کرده است.
طبق نظرسنجی رویترز، اکثر آمریکاییها از ایده ممنوعیت واردات نفت روسیه حمایت میکنند و ۸۰ درصد گفته اند آمریکا باید خرید نفت روسیه را متوقف کند.