دلایل افزایش عرضهها در بازار سرمایه چیست؟
بورس نیوز: بازار سهام این هفته را با روندی منفی، اما متعادل آغاز کرده است. مسائل بسیاری پیرامون بازار و ریسکهای سیستماتیک موجود در آن، نگاه سرمایه گذاران به بازار سهام را با شک و ترسهایی همراه کرده است. ابهامات در خصوص آیندهی وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور، با توجه به رویدادهای اخیر دست به گریبان اعتماد سرمایه گذاران و فعالین بازار شده و نگاه آنها را به جای بررسی عملکرد عملیاتی شرکتها، به سمت نگاه به سمت تصمیمات کلان سیاسی سوق داده است. از مهمترین ابهامات اخیر، قطعنامهی شورای حکام بود که بعد از گمانه زنیها هفتهی گذشته بالاخره به تصویب رسید.
- بیشتر بخوانید: تصمیمات "صمت" فقط برای سرگرم کردن مردم است
نگاه سرمایه گذاران صرفا به بازار سهام معطوف نمیشود؛ با نگاهی به بازارهای موازی و با افزایش ادامه دار نرخ ارز و طلا، هزینه فرصت از دست رفته، گاهی توجیهی بر ماندن سرمایه در بازار سهام را نمیدهد و این خود عاملی از خروج پولهای حقیقی در این روزها است.
امروز نگاه فعالان به اجبار متمرکز بر اخبار سیاسی روز شده که تاثیر مستقیم و غیرمستقیمی بر عملکرد آیندهی شرکتهای حاضر در بازار سهام خواهد داشت؛ دانستن و یافتن این ابهامات و بررسی احتمالات در هر بخش میتواند نگاه سرمایه گذاران به وضعیت امروز بازار را عمیقتر کرده و در یافتن گزینههای مناسب برای سرمایه گذاری به این گروه یاری رساند.
دلایل سردرگمی بازار
برای بررسی روند این روزهای بازار و کشف ابهامات پیرامون آن سراغ سعید ابراهیمی کارشناس بازار سرمایه رفته ایم تا جویای سوالات مان شویم:
سعید ابراهیمی به وضعیت کلی بازار و به ابهامات زیاد حول آن اشاره کرد و گفت: در ابتدا بازار سرمایه ابهامات زیادی دارد و نمیتوان اظهار نظر جامعای در رابطه با بازار سهام ارائه داد و باید منتظر ماند تا این ابهامات کاهش پیدا کند؛ برای نمونه قطعنامهی شورای امنیت، تعویق عرضه خودرو در بورس کالا و افزایش قیمتها و بسیاری موارد دیگر که ابهامات زیادی را به بازار سرمایه تحمیل کرده و سهامداران را در یک سردرگمی قرار داده است.
ابراهیمی در تکمیل صحبت هایش به روند نامشخص بازار اشاره کرد و گفت: به نظر من این روند بازار که یک روزهایی مثبت و یک روزهایی منفی است و یا به مانند امروز روزی متعادل را پشت سر گذاشته است، نشان از سردرگمی بازار دارد و تا وقتی که یک سری از این ابهامات کاهش پیدا کند این وضعیت ادامه دار خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص تشدید نگاه تورمی و عدم صعود بورس علیرغم افزایش نرخ دلار این اتفاق را مرتبط به ابهامات موجود در بازارسهام دانست و به بورس نیوز گفت:، چون ابهامات زیاد است، و اخبار منفی دائما به بازار مخابره میشود، بازار همواره احساس سردرگمی و عدم قطعیت دارد. تا برطرف شدن این ابهامات امید به مشخص شدن روند بازار سرمایه چندان منطقی به نظر نمیرسد.
قطعی برق عامل منفی دیگری در مسیر رشد بازار
ابراهیمی قطعی برق و سهمیه بندیهای انرژی و تاثیر روانی و عملیاتی آن بر صنایع تولیدی را عاملی مهم و تاثیر گذار بر سوددهی این صنایع شمرد و افزود: قطعی برق صنایع علاوه بر ایجاد جو روانی بر سوددهی شرکتها هم تاثیر منفی خواهد گذاشت و نمونه این موضوع را سال پیش هم تجربه کرده بودیم، اما قطعی مکرر برق امسال مسلما بیشتر به صنایع آسیب وارد میکند.
نقدشوندگی چاقوی دولبه برای بازارسهام
وی در خصوص علت تاثیر پذیری سریع بازار سهام از اخبار این چنینی را مرتبط به ویژگی نقد شوندگی بالای این دارایی دانست و بیان کرد: سهام جزو سرمایههای در دسترس است و هنگامی که فردی قدرت خریدش کاهش پیدا میکند به فکر فروش سهامش خواهد افتاد؛ حتی شرکتهای بزرگ هنگامی که به کمبود سرمایه برخورد میکنند یکی از آسانترین گزینه هایشان، فروش سهامشان است. همهی این عوامل باعث فشار فروش در بازار سهام میشود و در نتیجه باعث خواهد شد بازار سهام از دیگر بازارهای سرمایه عقب بیافتد.
ابراهیمی در پایان در خصوص اینکه چه زمان تورم خود را در قیمتهای سهام نشان خواهد داد به بورس نیوز گفت: در بلند مدت تورم اثرش را بر بازار سهام خواهد گذاشت، اما در کوتاه مدت آن گونه که اکثر افراد گمان میکنند که بازار با تورم و یا با افزایش نرخ دلار رشد میکند، اینگونه نخواهد بود، زیرا سهام بسیار نقدشونده است و این باعث فشار فروش در این بازار میشود.
اقتصاددستوریبدبختی اکثریت جامعه را رقم میزند
مردم سرمایه شان امنیت ندارد
امروزتوان خرید مثلا یک اتومبیل را دارند فردا بایک
تصمیم من دراوردی قدرت خریدشان به کمتراز یک پنجم میرسد
گردانندگان اقتصاد اصلا بفکر جامعه نیستند
حتی دلسوزان راهبردی در رده های بالا و پایین جامعه
هیچگونه امنیت حفظ ارزش ذاتی سرمایه شان راندارند
(نمونه خود بنده درقضیه مصابحه با خبرنگاربورس اشاره
به صنعت سیمان کردم واهمیت راهبردی بین المللی انراتوضیح دادم
فردای انروز سهامداران کلان سیمان سراغ حواله سیمان رفته وبازار سهام
سیمانیها سقوط کرد}
یادرقضیه انفجار بیروت زندگی سهامداران بورس کن فیکون شد
اینها اثرات منفی در ذهن مردم گذاشته وامیدشان نا امید میشود ودچار سرخوردگی میشوند
قبل از انفجار بیروت بنده توانایی خرید پنج دستگاه ساینا را داشتم
ولی بعداز ان حتی یک پراید هم نمیتوانستم بخرم
این تصمیم اخیر دولت مثلا یکدست هم مبنی بر ازاد سازی قیمتها!!!!؟؟
گرده مردم را شکست دولت هیچگونه تعهدی درقبال مردم ندارد
رانتخواران پست فطرت احاد جامعه را ببازی گرفته وتوانشان را ناتوان کرده اند
معنی نداردخانه مرد وسیله توسعه طلبی یک عده بی وجدان گشته
واکالامصرفی تبدیل به تجاری شودالان تعدادبنگاههای املاک بیش از هرصنف دیگر است
اقایان قرار بود بمردم همه چیز بدهید ولی برعکس شد همه چیز مردم را ازشان گرفتید؟؟!!!!
لم تقولون مالا تفعلون برای شمانیست برای چه کسانیست؟
باورهای مردم راهم دچارخدشه کردید
تن فروشی و اعتیاد ودزدی و بیکاری وغیره حاصل نادیده گرفتن مردم است
درلباس دین تیشه به ریشه دین نزنید
دینداری یعنی مردمداری انهم نه عده ای خاص بلکه احادجامعه
شماجوانان رادغوت به ازدواج میکنید جوانیکه توانایی اداره خود را ندارد
چگونه تن به ازدواج دهد با یک سکه یا امتیاز خرید خودرو مشکل جوانان حل میشود؟
سوءمدیریت یعنی این
جوانهای فاقد همسر درجامعهبه اندازه ده برابراپارتمانهای دپوشده توسط رانتخواران هم بیشتر است
این شما نبودید که میگفتید زمین و زمان فرد مجرد را لعن و نفرین میکنند؟
یارب مباد انکه گدا معتبر شود گرمعتبرشود زخدابیخبرشود
نشده عده زیادی جای فرعون نشسته اند واز مردم بیگاری میکشند
خدایا پناه میبرم بتو ازشر اشراریکه حرف حساب سرشان نمیشود
و درجایگاههای تصمیم گیری نشسته اند
خدایا ماجزتو کسی را نداریم تاانتقام مارا بگیرد یاریمان کن
آمین یا رب العالمین