بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۹ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۵
پتروشیمی گچساران، ایرانی‌ترین واحد الفین کشور/ پروژه گچساران یک مگاپروژه است
نشست خبری آغاز عملیات راه اندازی پتروشیمی گچساران، ایرانی‌ترین الفین کشور و سند افتخار تکیه بر دانش و توان و اراده ایرانی برگزار شد. 
کد خبر : ۲۷۱۶۹۱

به گزارش بورس نیوز، نشست خبری آغاز عملیات راه اندازی پتروشیمی گچساران، ایرانی‌ترین الفین کشور و سند افتخار تکیه بر دانش و توان و اراده ایرانی برگزار شد. 

در این نشست خبری، مهرداد نشان زاده، مدیر ارشد هلدینگ خلیج فارس در خصوص تشریح برنامه‌های هلدینگ خلیج فارس اظهار کرد: همانطور که می‌دانید استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان‌های چهارفصل ایران است. شهرستان گچساران یکی از شهر‌های نفتی ایران است که در سال ۱۳۰۲ اولین مطالعات برای زمین شناسی جهت شناسایی میادین نفت در این منطقه صورت گرفت. در سال ۱۳۱۸ اولین چاه نفت به بهره برداری می‌رسد. قدمت حدود ۸۳ ساله در حوزه نفت و گاز دارد. شهری است که با الفبای نفت و گاز و پتروشیمی آشناست. صنعت پتروشیمی در این استان صنعت نوپایی است و به فراخور تفکر و فرهنگ صنعتی این شهر، خوب همگن شده است. امیدواریم این مجتمع صنعتی که در جنوب کشور واقع شده، به عنوان یک مگاپروژه‌ها امسال عملیات راه اندازی و در نهایت تولید را داشته باشیم.

وی افزود: در نخستین جلسه معارفه آقای علی عسگری، مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، درباره رویکرد جدید هلدینگ خلیج فارس به چند نکته اشاره شد. یکی از عمده مسائل مطرح شده، ارتقای جایگاه هلدینگ خلیج فارس به عنوان یکی از مهمترین رسالت‌های ما در این هلدینگ است. هم از حیث سهامداری و تعهد به سهامداران و نیز در مقابل اسناد بالادستی برنامه‌های پنجم و ششم ما هم باید جایگاه خود را ارتقا دهیم و نقش تعریف شده برای خود را ایفا کنیم.

مدیر ارشد هلدینگ خلیج فارس ادامه داد: مهمترین نکته این است که ابتدا به ساکن طرح‌های به زمین مانده را به سرانجام برسانیم. در بعضی از مجتمع‌های عظیم مثل پتروشیمی بندر امام و ... مشکل تامین خوراک را داریم. یکی از برنامه‌های کلان ما این است که ظرفیت بلااستفاده‌ای که برای آن سرمایه گذاری کلانی انجام شده را به سرانجام برسانیم. برنامه‌های مختلفی برای جمع آوری گاز‌های فلر، هم در حوزه همکاری در نگهداشت و O&M واحد‌های نفتخیز چه در شرق و غرب کارون داریم و امیدواریم ظرف یکی دو سال آینده بخش عمده‌ای از ظرفیت‌های خالی پر شود.

پتروشیمی گچساران، ایرانی‌ترین پتروشیمی کشور/ پروژه گچساران یک مگاپروژه است


وی بیان کرد: کارشکنی‌هایی در تهیه، تامین تجهیزات و قطعات چه خارجی و داخلی، تاخیر در داخل کشور پیش آمد، این مهم به سرانجام رسید. بین ۲۵ تا ۳۰ تن ترکیبات C۵+ که تولید شد، در نیمه اسفند سال گذشته بخشی از آن جهت خوراک پتروشیمی ایلام ارسال شد. 

نشان زاده ادامه داد: بعد از بررسی کامل و آسیب شناسی که روی پروژه‌ها انجام دادیم، متوجه شدیم، یکی از معضلات این پروژه تامین به موقع منابع مالی، تصمیم گیری به موقع است. عمده مشکل ما این بود که به موقع تصمیم نگرفتیم. اگر باتوجه به منابع مادی و معنوی و دارایی‌های فیزیکی به موقع تصمیم نگیریم، موضوع هدررفت هزینه‌های مادی را خواهیم داشت و نیز اینکه دچار چالش می‌شویم تا در راه اندازی تاخیر رخ دهد.

مدیر ارشد هلدینگ خلیج فارس خاطرنشان کرد: مهمتر از همه اینکه ما بین مدیران میدانی گسستی را حس کردیم. این یک نقیصه بود. آنچه که در ستاد تصمیم گیری، برنامه ریزی می‌شد با آنچه که در میدان و مجتمع انجام می‌شد تفاوت زیادی داشت. همین امر باعث اختلافات در ارائه آمارها، برنامه ریزی و راه اندازی شد. در طول ۱۸ ماه گذشته در هلدینگ خلیج فارس و بر اساس ماموریت اینجانب، این ماموریت به ما داده شد این پروژه‌ها باید جمع شود. یعنی باید فرمانده میدان و ستاد و. همه پای کار بیایند و تصمیم بگیرند. اینکه با یک سازنده ایرانی اختلاف داشته باشیم و کار روی زمین باشد، قابل قبول نیست. نباید راه اندازی پروژه‌ای که نورم آن ۵، ۶ سال است، به ۱۸ سال بینجامد. در مجموعه هلدینگ خلیج فارس این جسارت نهادینه شده که برای سرنوشت خود، مجتمع‌ها و منابع در اختیار، تصمیم بگیریم. 

وی ادامه داد: برای مجموعه گچساران در طول ۱۸ ماه گذشته شاید ۳۲ بار در گچساران جلسه برگزار شد تا تصمیم گیری انجام شود. نگذاشتیم که مشکلات به تهران منتقل شود. قرار است ما یک سایت و یک مجتمع تولیدی را ایجاد کنیم، زودتر به سرانجام برسانیم و ارزش افزوده ایجاد کنیم؛ بنابراین باید تصمیم را در محل خودش بگیریم یعنی آنجا که قرار است خلق ثروت انجام دهیم، جلسه گذاشتیم، کنار مدیران، ارکان مختلف، پیمانکاران، سازنده‌های داخلی و MC پروژه جلسه گذاشتیم تا ببینند که برای چه موضوعی دارند تصمیم می‌گیرند. ببینند آنچه که از سایت گزارش می‌رود با آنچه که در عمل دارد اتفاق می‌افتد، واقعیت دارد؟ اگر واقعیت داشت چرا پروژه‌ای که ۵ سال گذشته اعلام می‌شود که پیشرفت ۹۰ درصدی دارد، هنوز روی خاک است؟ با گذشت ۵ سال هنوز راه اندازی نشده است؟ علت این کار گسست، عدم تصمیم گیری و عدم جسارت بود. این نکات در تمام بدنه‌های هلدینگ خلیج فارس مشاهده می‌شود و به این سمت و سو می‌رود. این موضوع باعث شد که ما پروژه ناتمام در هلدینگ نداشته باشیم. نه تنها پروژه بلاتکلیف بلکه حتی برنامه برای راه اندازی، تکمیل، تامین مالی و ... نداشته باشیم. تمام پروژه‌های هلدینگ خلیج فارس تعیین تکلیف شده اند. 

نشان زاده همچنین توضیح داد: پروژه گچساران که با هدف دریافت یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن اتان از پالایشگاه گاز بیدبلند و در راستای تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام فروشی احداث شده، طراحی شد. در حال حاضر ما آماده برگزاری جشن راه اندازی آغاز عملیات رسمی این پروژه هستیم. 

وی درخصوص پتروشیمی گچساران عنوان کرد: این پروژه یک خصوصیت منحصر به فرد دارد. مهمتر از همه این است که در راستای تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام فروشی فعالیت می‌کند، زیرا ما در پایین دست این پتروشیمی، واحد‌های پلیمری گچساران، دهدشت، ممسنی و کارزون را خواهیم داشت. امیدواریم متولیان امر صنایع تکمیلی و پایین دستی در وزارت صمت به فراخور تولید این حجم محصولات پتروشیمی، برنامه ریزی لازم برای گسترش پایین دست نیز داشته باشند. 

مدیر هلدینگ خلیج فارس افزود: در راستای تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام فروشی؛ یکی از شعار‌های محوری مجموعه هلدینگ خلیج فارس، حتی فرمایشات رئیس جمهور و فرمایشات مقام معظم رهبری وجود دارد. بنابراین، این یک رسالت ملی است. پتروشیمی گچساران، ایرانی‌ترین پتروشیمی کشور است. تلاش شده حداکثر نیازمندی‌های این مجتمع عظیم در تمام حوزه‌های مکانیکی، ابزاردیتی، برقی، تامین کاتالیست و مواد شیمیایی، تامین سرویس‌های جانبی با استفاده از تجهیزاتی که امکان ساخت آن‌ها در حوزه هوا ازت و تصفیه آب و پساب بود، در داخل کشور باشد. این را با افتخار می‌گویم که اولین واحد الفینی است که مشعل‌های کوره‌های آن ساخت داخل است. با اولین استارت نیز بدون هیچ مشکلی آغاز شد و در حال حاضر سومین و یا چهارمین کوره در حال تست است، خوراک می‌زنند و راه اندازی می‌کنند و بدون هیچ مشکلی استارت شد. سیستم‌های ورنر یکی از تجهیزات هایتک اینترنال کوره هاست.

نشان زاده توضیح داد: ما تلاش کردیم این مجتمع عظیم بیش از این دچار فرسودگی نشود. ساختار این پروژه بیش ۱۶ سال طول کشید. مجبور شدیم اصلاحات انجام دهیم، یعنی به نوعی یک بار کالبدشکافی و آسیب شناسی کنیم. از نظر تکنیکال و فنی بهترین خبره‌های حوزه‌های مهندسی و بازرسی را به کار گرفتیم تا تمام مشکلات مشخص شود. اما آنچه که الزامات راه اندازی مجتمع عظیمی مثل پتروشیمی گچساران است، باید رعایت شود و این اتفاق رقم خورد. 

وی گفت: پتروشیمی گچساران یکی از یازدهمین یا دوازدهمین الفین‌های ایران است. یکی از مگاپروژه‌هایی است که نه تنها بزرگترین پروژه‌های این استان است بلکه در جنوب بعید می‌دانم امسال پروژه‌ای بزرگتر از این در حوزه پتروشیمی داشته باشیم. هرچند آپادانا را در عسلویه داریم، اما از نظر حجم سرمایه گذاری، خود به تنهایی بزرگتر از پروژه‌هایی است که در سال جاری خواهیم داشت. در گچساران بیش از ۳ هزار نیرو فعالیت می‌کردند. با راه اندازی در زمان بهره برداری حدود ۱۰۰۰ نفر اشتغالزایی مستقیم و دو الی سه برابر اشتغالزایی غیرمستقیم نیز ایجاد می‌شود. 

مدیر هلدینگ خلیج فارس خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه بحث فرایندی و تولید برای ما مهم بود، یکی از اولویت‌های اساسی ما در هر منطقه‌ای سازگاری صنعت پتروشیمی با شرایط آن منطقه است. به همین دلیل یکی از پیشرفته‌ترین واحد پساب صنعتی در این منطقه احداث شده است. واحد روغنی نیز تا پایان هفته جاری راه اندازی می‌شود. بخش تصفیه آب نیز به همین صورت. بنا داریم در راستای جلوگیری از آلایندگی و حفظ محیط زیست، اقتصاد تولید و مدیریت بهینه انرژی حتما مدیریت آب نیز در این مجتمع اعمال شود تا آب تصفیه شده به آب موردنیاز واحد‌های فرایندی تبدیل شود. قرار گرفتن این مجتمع در کنار سلسله کوه‌های زاگرس این رسالت را برای ما ایجاد می‌کند که این دو باید برای حیات این پتروشیمی وجود داشته باشد. 

نشان زاده درباره محیط زیست گفت: آینده این مجتمع علاوه بر اینکه جلوی خام فروشی و فلرسوزی را می‌گیرد، باعث رشد این دیار خواهد شد. این یک افتخار برای ماست که این مجتمع باعث می‌شود در حوزه خدمات، صنعتی، گردشگری، دامداری و... می‌تواند این شهرستان را متحول کند. پروژه گچساران به طور خلاصه یک مگاپروژه با ظرفیت تولید یک میلیون و ۸۳ هزار تن C۳+ طراحی شده است. یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن خوراک خود را از بیدبلند خلیج فارس به طول ۹۰ کیلومتر می‌گیرد. آب مجتمع پتروشیمی از طریق سد کوثر، یکی از بزرگترین سد‌های تامین آب در مجاورت این پتروشیمی، تامین می‌شود. قرار است، اتیلن تولیدی این مجتمع در واحد‌های پلیمر گچساران، پتروشیمی دهدشت، پتروشیمی کازرون و ممسنی به پلی اتیلن تبدیل شود. یک زنجیره تا رسیدن به زنجیره تکمیلی را ادامه خواهیم داد. این مجتمع تمام فعالیت‌های مرتبط با راه اندازی را مطابق دستورالعمل لایسنس توسط همکاران در حال راه اندازی دارد. 

مدیر ارشد هلدینگ خلیج فارس گفت: در مجموعه هلدینگ خلیج فارس و پروژه‌ها ادعایمان این است که ما ادامه دهنده کار کسانی هستیم که قبل از ما برای این صنعت زحمت کشیدند، اما ما کمی متفاوت هستیم. ما راه را کمی متفاوت ادامه دادیم. اگر متفاوت نبودیم به این مرحله نمی‌رسیدیم. ضمن تشکر از همه عزیزان که برای این مجتمع زحمت کشیدند، اما متفاوت از آن‌ها حرکت کردیم و تغییر را احساس می‌کنیم. اگر شرایط سابق خوب بود، طبیعتا پروژه زودتر باید به سرانجام می‌رسد. ما ادعا نمی‌کنیم که بیش از دیگران می‌دانیم، اما متفاوت از دیگران؛ فکر می‌کنیم، تصمیم می‌گیریم، راه می‌رویم و اقدام می‌کنیم. همین تفاوت باعث شد که مجتمع پتروشیمی گچساران به سرانجام برسد. امیدواریم بتوانیم حداکثر ارزش افزوده و جلوگیری از خام فروشی و فلرسوزی را در کشور داشته باشیم و از این نعمت خدادادی که در اختیار ماست به نحو احسن به نسل‌های آینده تحویل دهیم. صنعت پتروشیمی صنعت بزرگی است و ما بخشی از آن صنعت هستیم. در هلدینگ خلیج فارس در حوزه پروژه‌ها و تولید و خصوصا پتروشیمی گچساران پاسخگوی سوالات خواهیم بود.

در ادامه این نشست، مهرداد عظیمی، مدیر برند، مسئولیت اجتماعی و روابط عمومی هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس در حاشیه نشست خبری پتروشیمی گچساران گفت: با راه اندازی این مگا پروژه، قطعا بخشی عظیمی از مشکلات استان در بحث مسئولیت‌های اجتماعی حل خواهد شد.

وی افزود: در صنعت پتروشیمی بخصوص صنایع پتروشیمی خلیج فارس و پترول اتفاقات بزرگی رخ داده که لازم است، خبرنگاران و اصحاب رسانه با قلم خود واقعیت‌ها را به سمع و نظر مردم عزیز کشورمان برسانند.

وی تصریح کرد: یکی از دستورات مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تکمیل طرح‌های نیمه تمام است.

 

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۴ تير ۱۴۰۲ - ۰۳:۳۱
بااین همه خبرهای خوب خداوکیلی مارو دربورس خواروذلیل کردید وشرمنده بچه هامون نابودمون کردید
خالا تورم هم به کنار ازاصل پولمون بعدازچندسال هنوزتوضرریم چرا چرا