نقش سامانه های هوشمند بخش تعاون و تأثیر آنها در شفافیت و اعتماد عمومی در راستای ارتقای نقش آنها در بازار سرمایه
به گزارش بورس نیوز، در هفته تعاون سال ۱۴۰۲ با حضور وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سامانههای متعددی در حوزه تعاون با هدف هوشمندسازی و توسعه دولت الکترونیک رونمایی شد از جمله سامانه خرید از بورس کالا، سامانه یکپارچه پورتال اطلاعرسانی تعاونیها، سامانه کارتابل مکاتبات و درخواستها، سامانه اشتغالزایی و مدیریت هوشمند معاملات تعاونیها، سامانه رتبهبندی تعاونیها، سامانه انتقال الکترونیک عضویت، زیرسامانه نقل و انتقال الکترونیکی سهام اعضای تعاونیها (ساعت)، سامانه آموزش و ترویج تعاون (تشکیل تعاونیهای دانشآموزی و دانشجویی)، درگاه مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون، زیرسامانه نظارت بر تعاونیهای عمرانی، سامانه ویکی تعاون و چک الکترونیک بانک توسعه تعاون (چکاد).
از آنجاییکه تعاونیها به عنوان یکی از مردم-نهادترین بخشهای اقتصادی کشور شناخته میشوند و با توجه به اینکه جلب مشارکت عمومی و ایجاد و بهبود فضای مردمی از مهمترین اهداف و مزایای ورود تعاونیها به بازار سرمایه است، دراین مطلب نگاهی داریم به نقش سامانههای هوشمند تعاون و تأثیر آنها در شفافیت و اعتماد عمومی در راستای ارتقای نقش تعاونیها در بازار سرمایه و اقتصاد کشور.
افزایش شفافیت اطلاعات
یکی از مهمترین دستاوردهای سامانه های هوشمند بخش تعاون را میتوان در ایجاد شفافیت اطلاع رسانی دانست. به گفته مهدی مسکنی معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی "سامانه یکپارچه اطلاع رسانی تعاونی های کشور به منظور یکپارچه سازی پایگاههای تعاونیهای کشور در راستای مدیریت و نظارت اخبار، اطلاعیهها و کلیه اطلاعرسانیهای مربوطه ایجاد شده است ". لذا با راه اندازی این سامانه میتوان انتظار داشت که اطلاع رسانی آشفته موجود در پایگاههای تعاونی ها به یک اطلاع رسانی شفاف، یکپارچه، به موقع و بدون جهت دهی خاص در خصوص اخبار تعاونی، جلسات، اعضا، بازرسین و ... تبدیل گردد.
افزایش شفافیت مالی
بررسی بورس نیوز در خصوص ماژول مدیریت هوشمند معاملات نشان میدهد با راه اندازی ماژول مدیریت معاملات تعاونیها بستری برای ایجاد شفافیت مالی ایجاد میگردد که میتواند اثرات بسیار مثبتی در اقتصاد بخش تعاون و در نهایت اقتصاد کشور داشته باشد و از بسیاری از سواستفادهها و رانتهای مختلف جلوگیری گردد. به گفته مهدی مسکنی معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی " ماژول اطلاعات معاملات ثبت شده در سامانه ستاد در راستای اشتغالزایی و مدیریت هوشمند تعاونیها با هدف استقرار رگولاتوری گردش جریان پول، کالا و خدمات با استفاده از ظرفیت اقتصاد هوشمند با مدل مشارکت عمومی/خصوصی طراحی و راه اندازی شده است".
افزایش اعتماد عمومی
یکی از مهمترین مولفه های بهبود فضای کسب و کار تعاونی ها، اعتماد مردمی در راستای افزایش مشارکت عمومی می باشد. افزایش شفافیت اطلاع رسانی (با راه اندازی سامانه یکپارچه پورتال اطلاع رسانی تعاونی ها) و افزایش شفافیت مالی (با راه اندازی ماژول مدیریت هوشمند معاملات تعاونی ها) می تواند تأثیر شگرفی در افزایش اعتماد عمومی داشته باشد با این حال بررسی بورس نیوز نشان می دهد که قرارگیری سامانه های فوق الذکر در کنار سامانه رتبه بندی تعاونی ها، این مرجع الکترونیکی هوشمند را به یکی از بهترین مراجع جهت مشاهده و بررسی اعتبار یک تعاونی بصورت عمومی تبدیل می کند که علاوه بر امکان اعتبارسنجی درست تعاونی، موجب بهبود شاخص اعتماد به بخش تعاون کشور در سطح کلان می گردد.
نتیجه گیری
در این مطلب به بررسی نقش سامانه های هوشمند بخش تعاون در افزایش شفافیت اطلاعات و ارتقای سطح اعتماد عمومی پرداختیم. با توجه به بررسی های صورت گرفته اگر سامانه های بررسی شده به خوبی راه اندازی و اطلاعات درستی را ارائه دهند، تحول بزرگی در بخش تعاون کشور و علی الخصوص در ارتقای شاخص های اقتصادی، اجتماعی و اعتماد عمومی رخ می دهد.
/ پایان مطلب