تشریح برنامههای "وسپهر"
به گزارش بورس نیوز، فرایند پذیرش شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی که از سال گذشته آغاز گردیده (که اطلاع رسانی لازم در خصوص پذیرش مشروط شرکت فوق در فرابورس ایران در سامانه کدال انجام گردید) کماکان در درست اقدام میباشد. آخرین اقدامات در این خصوص برگزاری مجمع فوق العاده شرکت در جهت تغییر ساختار شرکت از سهامی خاص به سهامی عام و تصویب اساسنامه مورد تأیید سازمان به عنوان نهاد مالی (هلدینگ تخصصی) است که طی چند روز گذشته انجام شده و سایر مواردی که در هیات پذیرش شرکت فرابورس بعنوان بندهای مشروط جهت پذیرش شرکت اعلام شده بود تا حد زیادی رفع شده و کلیه مستندات لازم نیز به فرابورس ارائه شده است و پیش بینی میشود با همگرایی و همراهی خوبی که در حال حاضر بین سهامداران این شرکت وجود دارد، پذیرش و درج نماد شرکت تا یک ماه آینده انجام پذیرد. همچنین عرضه سهام این شرکت در بازار فرابورس به عوامل متعددی مانند شرایط بازار سرمایه، شرایط سهامداران، ارزش گذاری شرکت و ... بستگی دارد و امیدواریم در صورت مهیا بودن شرایط، عرضه اولیه توسعه نیشکر حداکثر تا پایان سال جاری نهایی گردد و گروه مالی سپهر صادرات به عنوان یکی از سهامداران شرکت، تکالیف و تعهدات خود را در این مسیر به نحو احسن انجام دهد.
در خصوص موانع در عرضه سهام این شرکت نیز اعلام میشود که موانع خاصی پیش رو عرضه سهام توسعه نیشکر وجود ندارد و فقط طی مراحل اداری و الزامات قانونی پذیرش و عرضه نظیر تبدیل شرکت به نهاد مالی، تأیید صلاحیت حرفهای مدیران، تغییر ماهیت به سهامی عام، اصلاح اساسنامه و ارائه تأییدیههای مربوطه توسط سهامداران زمان بر بوده که در حال حاضر عمدتاً انجام شده و ارزش گذاری شرکت نیز در مراحل پایانی میباشد.
در خصوص برآورد ارزش کارشناسی شرکت نیشکر، اعلام میشود که گزارشات کارشناس رسمی دادگستری و در نهایت تامین سرمایه میبایست توسط سهامداران فعلی مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد و این ارزیابی مورد تایید دستگاههای ذی ربط باشد. یک ارزشگذاری به روش خالص ارزش داراییها (NAV) در سال گذشته توسط سازمان خصوص سازی برای این شرکت انجام شد که داراییهای این شرکت حدود ۱۲۴ هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شد و پیش بینی میشود با لحاظ نرخ تورم خالص ارزش داراییها در حال حاضر بیشتر ارزیابی شود، لیکن از آنجایی که مدل ارزش گذاری سازمان خصوصی سازی صرفاً روش NAV با مدلهای ارزش گذاری در بازار سرمایه برای عرضه اولیه متفاوت است، به محض محاسبه ارزش شرکت طبق مدلهای ارزش گذاری مرسوم و مورد تأیید فرابورس، این شرکت حسب وظیفه اطلاع رسانیهای لازم را بعمل خواهد آورد.
وی همچنین با توجه به اینکه در طی هفتههای اخیر، بحث به روز کردن ارزش داراییهای شرکتهای بورسی مطرح شده بود، در پاسخ به سوال سهامداری که پرسیده بود، آیا شرکت سرمایه گذاری سپهر صادرات قصد افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها را دارد؟ و این تجدید ارزیابی از چه محلی (طبقه دارایی) خواهد بود؟ بیان کرد:
ضمن تشکر از کلیه سهامداران حقیقی و حقوقی که در افزایش سرمایه اخیر این شرکت از مبلغ ۳۰.۰۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۷۵.۰۰۰ میلیارد ریال از محل مطالبات و آورده نقدی مشارکت داشته اند، با توجه به اینکه میزان نسبتهای مالی و کفایت سرمایه این شرکت پس از افزایش سرمایه به حد قابل قبولی رسیده است و همچنین ترکیب داراییهای این شرکت که عمدتاً سرمایه گذاریهای بلندمدت هستند، در کوتاه مدت این شرکت برنامهای برای افزایش سرمایه از این محل را ندارد، لیکن استفاده از ظرفیت مذکور در برخی شرکتهای تابعه و وابسته که دارای ارزش داراییهای قابل توجه و میزان سرمایه پایینی هستند در حال بررسی میباشد.
سوال بعدی سهامداران درباره حوزه پتروشیمی بود که سهامداری در این رابطه پرسید آیا گروه مالی سپهر صادرات در سال مالی جاری از پتروشیمی سبلان سود شناسایی خواهد کرد؟ آیا پتروشیمی سیراف انرژی امسال به بهرهبرداری برسد؟
دکتر جواد وکیلی پاسخ داد: در حال حاضر گروه مالی سپهر صادرات سهامدار ۴۷ درصدی هلدینگ انرژی سپهر میباشد که این هلدینگ سهامدار پتروشیمیهای دنا، سیراف و سبلان میباشد. پتروشیمی سبلان سال گذشته به بهره برداری رسیده و پتروشیمیهای سیراف و دنا در قالب پروژه در حال تکمیل میباشند. همانطور که مستحضر هستید صنعت متانول در سال گذشته وضعیت مناسبی نداشته و باعث گردید که در صورت مالی تلفیقی ۳۱/۰۶/۱۴۰۲ این هلدینگ زیان شناسایی شود. از طرفی با توجه به بهبود وضعیت صنعت طی چند ماه اخیر، شرکت سبلان با ظرفیت و سودآوری مناسب در حال فعالیت میباشد.
در رابطه با زمان بهره برداری پروژه سیراف، به اطلاع میرساند پروژه مذکور حدوداً ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اقدامات لازم در جهت تکمیل پروژه در حال انجام و بهره برداری از آن در سال آتی هدف گذاری گردیده که با توجه به مزیتهای این پروژه نظیر وجود یوتیلیتی، زمین مناسب و قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی مناسب شرایط مطلوبی پس از بهره برداری برای آن متصور میباشد. لازم به ذکر است که در راستای سیاستهای هیات مدیره شرکت گروه مالی سپهر، کاهش سهم متانولیها در پرتفوی غیربورسی (از طریق فروش یا تهاتر) و ورود به حوزههایی با مزیت بیشتر در صنعت پتروشیمی در دستور کار قرار گرفته است که از مقدمات این امر ساماندهی وضعیت سهامداری در شرکت انرژی سپهر و بررسی امکان تملک یا سهامداری مستقیم در برخی شرکتهای تابعه آن میباشد.
مدیرعامل وسپهر در پاسخ به پرسشی درباره رویکرد گروه مالی سپهر صادرات برای ورود به چه صنایعی در ماههای پیش رو میباشد؟ بیان کرد: در قالب سرمایه گذاریهای کوتاه مدت و بورسی، بر اساس شرایط بازار سرمایه و اولویتهای موجود جهت ورود به صنایع مختلف، از طریق شرکت آرمان توسعه مبین سپهر اقدام خواهد شد و اطلاعات در این خصوص در قالب گزارشات وضعیت پرتفوی سه ماهه از طرق سایت کدال افشا خواهد کرد. همچنین استراتژی گروه مالی سپهر صادرات در حوزههای غیربورسی ورود به حوزه معدن هست و در حال پیگیری هستیم که زمینههای ورود این شرکت به این حوزه فراهم شود. با توجه به اینکه سرمایه گذاری در این حوزه به نوعی جزء سرمایهگذاریهای جسورانه محسوب میشود، نیازمند دقت و زمان خواهد بود و امیدواریم در سال آینده بتوانیم گزارشهای بیشتری در حوزه معدن به سهامداران ارائه کنیم. همچنین سرمایه گذاری در حوزه خطر پذیر (VC) و سرمایه گذاری خصوصی (PE) از طریق شرکت فناوریهای نوین سروش سپهر در برنامه این شرکت میباشد.
وکیلی در پایان با تبریک فرارسیدن روز دانشجو و روز حسابدار و قدرانی از تلاش همکاران واحدهای مالی وسپهر، گفت: شرکت سرمایهگذاری گروه مالی سپهر صادرات در حوزه انتشار صورتهای مالی، عملکرد مطلوبی داشته است. سال گذشته نیز جزو اولین شرکتها بودیم که در صنعت سرمایهگذاری صورتهای مالی حسابرسی شده را منتشر کردیم و در دوره ۶ ماهه نیز گزارش حسابرسی شرکت بدون هیچگونه بند و مورد خاصی بود که بیانگر شفافیت وضعیت شرکت میباشد.