بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۲
مزیت‌های نسبی توسعه معادن کشور
وجود ذخایر غنی معدنی ایران این ظرفیت را برای ما فراهم کرده است تا با بهره گیری از فن آوری‌های روز دنیا و یافته‌های نوین علوم معدن و صنایع معدنی و نیز تجربیات پیشگامان آن، گام‌های موثری در تقویت این بخش اقتصادی کشور و دست یابی به افق‌های روشن برداریم تا جایی که بتوانیم سهم قابل توجهی از رشد اقتصادی و درآمد ملی را به خود اختصاص دهیم و کشور را از اقتصاد متکی به نفت خارج کنیم.
کد خبر : ۲۷۷۵۳۹

به گزارش بورس نیوز، عسکری زاده قائم مقام شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در گفتگویی با بیان این دیدگاه اظهار کرد: در شرایط رقابتی تنگاتنگ حاکم بر اقتصاد جهانی، سازمانی موفق است که با استفاده از ظرفیت‌های و فرصت‌های در اختیار و اعمال مدیریت دانش به مفهوم عام آن بتواند بیشترین بهره وری را داشته باشد.

قائم مقام چادرملو با اشاره به ظرفیت غنی معادن کشور به تشریح مزیت‌ها نسبی توسعه در این بخش از اقتصاد پرداخت و گفت: درآمد زایی از طریق صادرات محصولات متکی به معدن و صنایع معدنی - افزایش سهم بخش معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص داخلی - ارتقاء فرصت‌های شغلی در سطوح مختلف مهارتی و دانشی- توسعه مناطق کمتر توسعه یافته که عمدتاً معادن در اینگونه مناطق واقع شده اند - تقویت سرمایه‌های اجتماعی با اتکا به امکانات این بخش- رقابت‌پذیر کردن معادن و صنایع معدنی ایران در بازار‌های داخلی و جهانی از اهم دلایل توسعه در این بخش است.

وی در خصوص ضرورت بهره گیری از ظرفیت‌ها توسعه و پایداری این صنعت در کشور تصریح کرد: صنایع معدنی در سراسر جهان شاهد چندین روند ادغام بزرگ بوده‌اند که در پی دستیابی به اهداف مختلفی، چون کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری، و دسترسی به ذخایر معدنی جدید بوده‌است. با تقویت بازار‌های معدنی، شرکت‌های معدنی فعالیت‌های M&A را از سر گرفتند تا توسعه را تسریع کنند و سبد دارایی‌های خود را بهینه‌سازی نمایند. به نظر میرسد در ایران نیز به مرور راهبرد ارزش آفرینی در مقابل افزایش حجم، چابک سازی و تفکیک بخش ها، تمرکز بر روی زنجیره ارزش و کاهش هزینه‌ها با بروزرسانی پرتفوی سرمایه گذاری متعدد که امروزه در اکثر شرکت‌های بزرگ معدن و صنایع معدنی کشور شاهد آن هستیم، از راهبرد‌هایی باشد که در این بخش باید دنبال نمود. چادرملو هم این راهبرد را در ابتدا در سبد سرمایه گذاری‌های خود دنبال نموده و با خروج یا کاهش میزان سهامداری خود در برخی از شرکت‌ها و اکتساب سهام در برخی دیگر از شرکت‌ها به دنبال افزایش بازدهی و مدیریت بهینه در این گونه سرمایه گذاری‌ها بوده است. 

دکتر عسکری زاده در ادامه افزود: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو همواره تلاش کرده است با نگاه توسعه پایدار و متوازن به فعالیت‌های تولیدی خود بنگرد، از این رو توانسته است علاوه بر تکمیل زنجیره تولید محصولات فولادی در جهت تامین زیر ساخت‌های ضروری توسعه از جمله آب، برق، جاده و حمل و نقل نیز اقدامات موثری به عمل آورد.

وی تصریح کرد: در چند سال گذشته، تامین پایدار سنگ آهن به یکی از معضلات و گلوگاه‌های تحقق اهداف و برنامه‌های توسعه و تولید صنعت فولاد کشور مبدل شده است. از این رو شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با سرمایه گذاری در توسعه اکتشافات و بهره برداری از معادن منطقه در مسیر توسعه بخش معدن و سپس حلقه‌های زنجیره فولاد گام برداشت و به منظور نیل به این هدف در حال اکتشاف و اماده سازی انومالی‌های در اختیار و شناسایی پهنه‌های جدید سنگ آهن هستیم. در حال حاضر این شرکت نسبت به فعالسازی معدن (D۱۹) با مشارکت مجتمع سنگ آهن مرکزی ایران اقدام کرده است که در آینده‌ای نزدیک بهره برداری از این معدن آغاز می‌شود. 

همچنین، ذخیره سنگ آهن آنومالی شماره ۱۰ در ایران مرکزی در قالب قرارداد مشارکت بخش عمومی و خصوصی در اختیار چادرملو قرار گرفته است که ذخیره این آنومالی بر اساس مطالعات اولیه معادل ۴۰ میلیون تن سنگ آهن با عیار ۴۴ درصد برآورد گردیده و در فاصله ۳۰ کیلومتری مجتمع معدنی چادرملو قرار گرفته است.

از طرفی سرمایه گذاری‌های شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در توسعه متوازن حلقه‌های زنجیره، موجب شده است تا این شرکت با کمترین دغدغه و چالشی، روند تولید فولاد را دنبال کند و در زمره سودآورترین شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی کشور قرار بگیرد. با این حال، در چند سال اخیر، اغلب شرکت‌های فعال در زنجیره فولاد، با ریسک‌ها و عدم قطعیت‌هایی در ابعاد کلان مواجه شده اند که سودآوری آن‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر