نرخ بالای بهره تقاضای نفت را پایین آورد
اظهارات مقامات بانک مرکزی آمریکا در مورد ادامه نرخ بالای بهره قیمت نفت را حدود یک دلار در هر بشکه پایین آورده است. این سیاست پولی تقاضا از سوی بزرگترین مصرف کنندگان نفت خام را کاهش میدهد.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با یک دلار و ۹ سنت معادل ۱.۳۰ درصد کاهش به ۸۲ دلار و ۷۹ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با یک دلار معادل ۱.۲۶ درصد کاهش ۷۸ دلار و ۲۶ سنت معامله میشود.
نفت برنت ۰.۲ درصد از ارزش خود را طی یک هفته گذشته از دست داده و نفت آمریکا ۰.۲ درصد افزایش قیمت داشته است.
لری لوگان رئیس فدرال رزرو دالاس در روز جمعه گفت مشخص نیست آیا سیاست پولی به اندازه کافی برای پایین آوردن نرخ تورم تا هدف دو درصد بانک مرکزی سختگیرانه بوده است یا نه.
نرخ بالای بهره معمولاً فعالیت اقتصادی را آهسته کرده و تقاضا برای نفت را پایین میآورد.
رافائل باستیک رئیس فدرال رزرو آتلانتا هم گفت تورم تحت این سیاست پولی سختگیرانه رو به کاهش خواهد بود و بانک مرکزی میتواند کاهش نرخ بهره را در ماههای پایینی سال جاری میلادی آغاز کند.
اظهار نظرهای مقامات فدرال رزرو آمریکا ارزش دلار را بالا برده و خرید نفت را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گرانتر کرده است.
بالا رفتن ذخایر سوخت آمریکا در آستانه فصل پرمصرف تابستان هم مانع بالا رفتن قیمت نفت شده است.
اطلاعات تورم آمریکا در این هفته منتشر شده و میتواند تصمیم مقامات فدرال رزرو در مورد نرخ بهره را تحت تاثیر قرار دهد.
با وجود اینکه تعداد چاههای نفت فعال آمریکا ۳ حلقه پایین آمده و تا ۴۹۶ یعنی پایینترین تعداد از ماه نوامبر کاهش یافته، اما تاثیر چندانی بر قیمت نفت نگذاشته است.
اطلاعات اقتصادی چین مبنی بر افزایش واردات نفت این کشور در ماه آوریل باعث شده قیمت نفت بیش از حد پایین نیاید.
از طرف دیگر بانک مرکزی اروپا احتمالاً نرخ بهره را از ماه ژوئن پایین میآورد.
درگیریها در خاورمیانه با حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب غزه ادامه دارد. آخرین دور مذاکرات برای آتش بس در غزه بدون نتیجه پایان یافت.