بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
رئیس کل بانک مرکزی:

فروش اوراق ۳۰ درصدی عامل ریزش شاخص بورس نیست

فروش اوراق ۳۰ درصدی عامل ریزش شاخص بورس نیست
رئیس کل بانک مرکزی گفت: ما اسفند اوراق ۳۰ درصدی داشتیم، ولی بازار سرمایه ماه هاست منفی است و باید علت بررسی شود. نباید از اجرای سیاست‌های ما بازار سرمایه آسیب ببیند و ما اصلا چنین قصدی هم نداریم.
کد خبر : ۲۸۱۲۳۵
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، محمدرضا فرزین، رییس‌کل بانک مرکزی با نگاهی به قانون جدید بانک مرکزی اظهار کرد: من هم وظیفه می‌دانم مجدداً عرایضم را با گرامیداشت یاد و خاطره شهید جمهور شروع کنم؛ کمتر به ابعاد مدیریتی ایشان پرداخته شده است.

وی افزود: در قانون جدید بانک مرکزی ما به‌جای شورای پول و اعتبار، هیئت عالی داریم که به‌پیشنهاد رییس‌کل و با حکم رییس جمهور انتخاب می‌شوند؛ نهایتاً چهار نفر در ذهنم جمع‌بندی شد، بعد از جلسه با رییس جمهور عرض کردم؛ "افرادی را انتخاب کردم و خواستم قبل از رسمی شدن، نظر ایشان را بدانم. "، گفتند؛ "باید دو شرط داشته باشند؛ یک کار بانکی بلد باشند و دوم افرادی باشند که با شخص خودت هماهنگ باشند. "، گفتند؛ "هرکسی این شرایط را داشت من حتماً قبول می‌کنم".

فرزین گفت: ایشان در تمام موارد حرفه‌ای همیشه سمت قانون و مقررات می‌ایستادند و کمتر ورود غیرکارشناسی انجام می‌دادند.

وی بیان کرد: علاوه بر ابعاد شخصیتی که آقای رییسی به‌عنوان یک سیاستمدار شرافتمند عمل می‌کردند در تصمیمات حرفه‌ای نیز دست افراد را باز می‌گذاشتند که تصمیمات حرفه‌ای گرفته شود؛ مردد بودیم همایش را برگزار کنیم یا به تعویق بیندازیم، نهایتاً باتوجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که هیچ کاری به تعویق نیفتد، تصمیم به برگزاری همایش در تاریخ معین گرفتیم.

رییس‌کل بانک مرکزی با تأکید بر اینکه نظام بانکی همچنان نیازمند اصلاحات اساسی است، تصریح کرد: خیلی از ناترازی‌هایی که در حال حاضر در نظام بانکی می‌بینیم، ناشی از سیاست‌هایی است که دولت تحمیل می‌کند به بانک ها.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به رشد پول گفت: رشد پول به ۱۲.۸ درصد در اردیبهشت ماه رسیده است و نشان می‌دهد انتظارات تورمی در ایران درحال کاهش است.

فرزین با اشاره به تفاوت تورم مرکز آمار و بانک مرکزی، گفت: اگرچه اعداد ما با مرکز آمار متفاوت است، ولی تغییرات آن مشابه هم هست.

وی با تذکر "اگر می‌خواهیم جهش تولید محقق شود نیازمند جهش منابع خواهیم بود. " ادامه داد: دولت باید بتواند خودش را تأمین مالی کند؛ باید با پول بیرونی که وارد اقتصاد می‌شود، رشد را در سطح بالایی نگه داریم.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به تحولات بازار ارز گفت: قیمت دلار در بازارغیررسمی هرچند با جهش مواجه می‌شود، ولی به سرعت کاهش می‌یابد، در حمله نظامی ایران به اسراییل قیمت ارز شبانه افزایش یافت، ولی از فردای همان روز از جهش قیمتی کاسته شد. ضریب تغییرات نرخ ارز در بازار غیررسمی که دست ما نیست و خیلی نرخ‌های ان در خارج کشور و کانال‌ها شکل میگرد با کاهش همراه بوده است. ۳۰ تا ۴۰ کانال داریم که نرخ‌های مختلفی میزنند و انتظارات بازار را شکل میدهند، این‌ها میخواهند انتظارات منفی را در جامعه ایجاد کنند البته نمیتوان نقش انتظارات را در بازار غیررسمی نادیده گرفت. 

وی با بیان اینکه نرخ حواله‌ نیما یکی از نرخ‌های مهم و اثرگذار در کشور است، افزود: همین‌باعث کاهش نرخ تورم در کشور شده است. نرخ تورم مسکن اردیبهشت ماه ۱۲.۳ درصد بوده درحالی که پارسال بالای ۱۰۰ درصد بوده است؛ جلوی افزایش شدیدرا گرفته ایم.

رییس کل بانک مرکزی درباره تراز تجاری گفت: حساب سرمایه منفی به معنای افزایش دارایی‌های خارجی است؛ فرار سرمایه زمانی است که مردم و تجار نسبت به آینده نگران هستند و دارایی را به ارز تبدیل می‌کنند؛ عده‌ای می‌گویند منفی بودن تراز تجاری بخاطر این است که ما نرخ ارز را نگه داشته ایم. درحالی که اینطور نیست با کاهش نرخ ارز صادرات افزایش یابد، ریشه صادرات در تولید است. در بلندمدت با کاهش ارزش پول ملی صادرات افزایشی نمی‌شود و مطالعات ما این را نشان نمیدهد.

وی با اشاره به اینکه چرا بازار سرمایه منفی است؟ گفت: ما اسفند اوراق ۳۰ درصدی داشتیم، ولی بازار سرمایه ماه هاست منفی است و باید علت بررسی شود. نباید از اجرای سیاست‌های ما بازار سرمایه آسیب ببیند و ما اصلا چنین قصدی هم نداریم.

فرزین گفت: اگر بخواهیم تورم کاهش یابد حتما باید بازنگری در نرخ‌های سود داشته باشیم تا نرخ‌ها کمتر شود.

وی بیان کرد: همچنین در ادامه به عملکرد مرکز مبادله اشاره و تصریح کرد: ما به طلا عنوان تنظیم گری ورود میکنیم؛ هر تغییری در طلا روی ارز هم اثر می‌گذارد. به همین دلیل در مرکز مبادله حوزه طلا را فعال کرده ایم.

رئیس کل بانک‌مرکزی بیان کرد:تورم تولیدکننده هم که پیش‌نگر تورم مصرف کننده است، پیش از دولت سیزدهم به ارقام سه‌رقمی رسیده بود، اکنون به ۲۳ درصد کاهش یافته است. امیدواریم با اجرای سیاست‌های کنونی نرخ تورم نقطه به نقطه مصرف کننده نیز تا پایان سال به کانال ۲۰ درصد کاهش یابد.

فرزین با بیان اینکه قصد انحلال بانک‌ها را نداریم و انحلال آخرین راه است، گفت: در نظام بانکی تعدادی بانک ناتراز داریم که تعدادی هم ناترازی درحال افزایش است؛ البته تعدادی ناشی از مطالبات از دولت است و برخی هم ناشی از مشکلات نظارتی بوده است. به بانک‌های مختلف برنامه اصلاحی دادیم و دایما رصد میکنیم.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱
بورس سال ۹۹ریزش کرد ریزشی سنگین ،آنموقع همتی به سفارش بورس، نرخ بهره را کاهش داده بود،اما بورس ریخت چرا؟چون کاهش نرخ بهره باعث افزایش تقاضای وام به قصد دلالی میشود و این نرخ ارز و طلا را بالا میبرد وقتی بازار ارز و طلا جذاب میشود کسی سراغ بورس نمیرود و همه سراغ ارز و طلا میروند و این بازار بورس را ریزشی میکند،تولید کننده هرماه گردش مالی دارد و اگر وامی هم برای سرمایه در گردش بگیرد نهایتا دو سه ماهه است،حالا اگر سود وام سالانه دوازده درصد باشد هر ماه یک درصد به تولیدکننده هزینه میدهد اگر سود وام ۴۸درصد باشد ۴درصد ماهانه هزینه دارد ،برای تولید یک درصد و چهار درصد چه فرقی دارد؟مشکل ریزش بورس جذابیت بازار طلا و ارز است نه نرخ بهره،از سال ۹۶تا الان بازار طلا سالانه هفتاد درصد رشد کرده سی درصد کجا هفتاد درصد کجا