دیدار سهامداران "وبملت" در مجمع/ رشد ۲۸ درصدی درآمد تسهیلات "وبملت"
به گزارش بورس نیوز، فرخنژاد، مدیرعامل بانک ملت در این مجمع که با رای قاطع سهامداران به عملکرد مالی این بانک همراه شد، با اشاره به عملکرد مثبت بانک ملت در ماههای ابتدایی سال جاری تاکید کرد: اهداف و برنامههای راهبردی بانک با جدیت هرچه بیشتر دنبال خواهد شد.
مدیرعامل بانک ملت از رشد ۲۸ درصدی حجم درآمد تسهیلات، سپرده گذاری و اوراق بدهی این بانک در پایان ۲ماه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد که حجم این درآمدها در دوماهه ابتدایی ۱۴۰۳ به رقم ۲۸۰ هزار میلیارد ریال رسیده است.
وی مجموع مانده سپردههای ریالی بانک ملت در پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ را ۸٫۵۵۰٫۰۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این سپردهها نسبت به اسفندماه سال گذشته رشد ۱۰ درصدی داشته که در نظام بانکی رشد بالایی محسوب میشود.
فرخ نژاد با بیان اینکه تمرکز بر درآمدهای کارمزدی یکی از رویکردهای اساسی بانک ملت در سال جاری است، افزود: خالص درآمدهای کارمزدی این بانک در پایان دوماهه سال جاری بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد ریال بوده که ۲۰ هزار میلیارد ریال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
وی از طراحی بستههای اعتباری ویژه افراد خاص با توجه به ویژگی ها، نیازها و تواناییهای فعالان اقتصادی خبر داد و اظهار داشت: درصدد هستیم تا بهتر از گذشته از ظرفیتهای بازار سرمایه برای تامین مالی طرحها و ارتقای کیفیت سودآوری بانک استفاده کنیم.
مدیرعامل بانک ملت، اولویت دیگر این بانک را تمرکز بر مشتریان تجاری و شخصی همزمان با ارائه خدمات به مشتریان بزرگ، اعلام کرد.
پیگیری جدی برنامه تحول دیجیتال و سرمایهگذاری در حوزه فناوری اطلاعات، انجام سرمایهگذاریهای پایدار و کاهش ریسک تمرکز از دیگر برنامههایی بود که فرخ نژاد از آنها به عنوان برنامههای سال جاری بانک ملت نام برد.
به گفته وی، در حوزه ارزی هم بانک ملت ظرفیت و دانش بالایی دارد و تلاش میشود تا با کمک حوزه اعتباری و کارکنان متخصص و با دانش، در مجمع سال آینده عملکرد بهتری به سهامداران ارائه شود.
براساس این گزارش، بانک ملت در سال گذشته تراز عملیاتی ۷۲۵٫۹۱۶ میلیارد ریالی را به ثبت رسانده که نشان دهنده رشد ۲۷ درصدی این شاخص نسبت به سال ۱۴۰۱ است.
این بانک همچنین در سال ۱۴۰۲ سود خالص ۹۷۱٫۶۴۷ میلیارد ریالی محقق ساخته که در مقایسه با مقطع زمانی مشابه سال ماقبل حاکی از جهش بی نظیر ۳۱۶ درصدی است.
خالص درآمدهای کارمزدی بانک ملت در مقطع پایان اسفند سال گذشته معادل ۸۷٫۲۱۴ میلیارد ریال بوده که نشان دهنده رشد ۴۵ درصدی این درآمدها نسبت به پایان سال ماقبل است.
مجموع کل درآمد بانک ملت در این مقطع، ۱٫۱۳۳٫۳۹۴ میلیارد ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ با رشد ۴۴ درصدی رو به رو شده و سهم ۲۹ درصدی و رتبه نخست را در بین بانکهای بورسی به این بانک اختصاص داده است.
این بانک با جذب بیش از ۷٫۷۵۲٫۶۰۱ میلیارد ریال منابع چهار سپرده ریالی در پایان اسفند ۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه سال ماقبل با سهم ۲۴ درصدی، در جایگاه نخست بانکهای بورسی ایستاده است.
سپردههای بلند مدت ریالی این بانک با رشد ۳۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ و دستیابی به رقم ۳٫۲۸۴٫۳۰۷ میلیارد ریال افزایش یافته است که با سهم ۲۰ درصدی از بانکهای بورسی، روی پله نخست ایستاده و در شاخص سپردههای کوتاه مدت ریالی به رقم ۱٫۸۶۲٫۳۶۲ میلیارد ریال رسیده و با سهم ۲۸ درصدی از کل سپرده کوتاه مدت ریالی بانکهای بورسی، در این شاخص نیز پیشتاز است.
این بانک در زمینه اعطای تسهیلات ریالی و ارزی نیز رتبه نخست را به خود اختصاص داده به نحوی که مجموع تسهیلات ریالی و ارزی بانک ملت در پایان اسفند ماه ۱۴۰۲ با ۱۶ درصد رشد نسبت به سال ماقبل، به رقم چشمگیر ۱۲٫۶۱۵٫۷۶۷ میلیارد ریال رسیده و حاکی از سهم ۳۴ درصدی از مجموع تسهیلات اعطایی بانکهای بورسی است.
بانک ملت توانست نسبت تسهیلات به کل منابع خود را در سال گذشته به میزان ۲۱ درصد افزایش دهد که این امر علاوه بر کسب رتبه برتر در بین بانکهای بورسی، باعث افزایش سودآوری بانک شده است.
مانده اعتبارات اسنادی بانک ملت در سال پایان سال ۱۴۰۲، ۶۲۷.۹۱۰ میلیارد ریال و سهم این بانک از مجموع اعتبارات اسنادی بانکهای تجاری ۲۶.۱۸ درصد گزارش شده است.
بانک ملت در زمینه مانده تعهدات ضمانتنامه ریالی هم با ۶۳ درصد رشد به عدد ۱.۵۸۷.۶۴۹ میلیارد ریال رسیده که نشان دهنده سهم ۲۱.۲ درصدی در میان بانکهای بزرگ تجاری است.
براساس این گزار، نسبت کفایت سرمایه بانک ملت در پایان سال ۱۴۰۲ به عدد بسیار مطلوب ١٠.٧٨ درصد رسیده است که در مقایسه با سایر بانکها و براساس استانداردها، بیانگر موفقیت این بانک در مدیریت و ترکیب داراییهای موزون شده به ریسک است.
وضعیت مثبتِ باز ارزی بانک ملت در این مقطع بالغ بر ۱٫۱۰۱٫۹۹۶ میلیارد ریال و معادل ۵٫۹۸۰ میلیون دلار بوده که دارایی و ذخیرهای ارزشمند برای بانک و سهامداران محسوب میشود.
نسبت P/E سهام بانک ملت نیز، به عدد نازل ۱٫۷۴ رسیده که بیانگر ارزش ذاتی و عملیاتی بالای این سهم است و بازدهی ۴۷ درصدی سهام بانک ملت با وجود شرایط حاکم بر بازار سرمایه در سال گذشته، حاکی از جایگاه نخست بازدهی و ارزش بالای آن است.
از منظر محاسبات معیار نقدشوندگی آمیهود نیز، سهام بانک ملت در مقایسه با بانکهای رقیب، بر اساس تعداد روزهای معاملاتی، موفق به کسب رتبه نخست در سال ۱۴۰۲ شده و مقایسه ارزش بازار سهام بازار بانک ملت و رشد خیره کننده بیش از ۴۱ درصدی آن در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با رشد اندک ۰٫۸۱ درصدی ارزش شاخص صنعت بانکداری، مبین اعتماد سهامداران حرفهای بازار سرمایه به این سهم بنیادی در مقابل سایر سهامهای بازار است.
در این مجمع، مسعود نصر اصفهانی رییس هیات مدیره بانک ملت نیز با ارائه گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور، تاکید کرد: با وجود اعمال سیاستهای انقباضی پولی و کاهش حجم نقدینگی در سطح جامعه، بانک ملت با حجم منابع ریالی بالغ بر ۸ میلیون میلیارد ریال، سهمی معادل ۱۰٫۶۲ درصد از حجم نقدینگی کشور را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: ارزش بازار سهام بانک ملت به عنوان بزرگترین بانک بورسی کشور با ۴۲ درصد رشد از ۱٫۱۹۰ میلیون میلیارد ریال به ۱٫۶۹۰ میلیون میلیارد ریال رسیده و سهم ۲۶ درصدی از کل ارزش بازار بانکهای بورسی را به خود اختصاص داده است.