بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۶
سود ۳۷۰۰ تومانی در جیب سهامداران
مجمع عمومی عادی پتروشیمی پردیس در روز جاری با حضور سهامداران برگزار شد.
کد خبر : ۲۸۷۶۵۵
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، مجمع عمومی عادی پتروشیمی پردیس با حضور ۸۵.۵ درصد سهامداران برگزار شد.

بر اساس این گزارش، لواسانی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس درخصوص عملکرد این شرکت اظهار کرد: پتروشیمی پردیس سه فاز آمونیاک دارد. هر فاز آمونیاک دارای ظرفیت اسمی ۶۸۰ هزار تن و در مجموع ۲ میلیون و ۴۰ هزار تن ظرفیت اسمی تولید آمونیاک دارد. هر فاز تولید اوره یک میلیون و ۷۵ هزار تن ظرفیت دارد. در مجموع ظرفیت تولید اوره ۳ میلیون و ۲۲۵ هزار تن است. ظرفیت ۱۰۰ در صد اسمی زمانی محقق می‌شود با ظرفیت ۳۳۵ روز کاری به آن برسیم. اگر به هر دلیلی ۹۰ روز کاری تولید را از دست بدهیم باید به ظرفیت ۱۰۰ در صد اسمی برسیم.

وی افزود: از منظر تولید در سه سال متوالی مالی ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ تولید را مقایسه‌ای بررسی کردیم. تولید ما در سال ۱۴۰۱، ۳ میلیون و ۸۷ هزار تن بود یعنی ۹۵ درصد ظرفیت اسمی در سال ۱۴۰۱ محقق شد. در زمستان ۷۲ روز در سال ۱۴۰۱ کمبود گاز و ۳۴ روز نیز قطعی پیش بینی نشده داشتیم که در بخش تعمیرات، تولید و نگهداری در حوزه بهره برداری بود و فاصله ما از تولید به ۱۰۶ روز می‌رسد. ۱۶ روز فاصله بیشتر باعث می‌شود که از ۳ میلیون و ۲۲۵ هزار تن به تولید ۳ میلیون و ۸۷ هزار تن برسیم و ۹۵ درصد ظرفیت اسمی محقق شود.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس گفت: در سال ۱۴۰۲، قطعی گاز و ناترازی همان ۷۲ روز می‌ماند، اما تعداد روز‌های کاری از دست رفته ما از ۳۴ روز ۴۷ روز شده و فاصله ما با ۹۰ روز به ۲۹ روز می‌رسد. میزان تولید از ۳ میلیون و ۸۷ هزار تن به ۲ میلیون و ۹۹۳ هزار و ۴ تن کاهش می‌یابد. یعنی ظرفیت اسمی ما در سال ۱۴۰۲ به ۹۲.۵ درصد کاهش یافته است.

لواسانی ادامه داد: این مسائل ما را بر آن داشت که ریشه یابی کنیم و ریشه‌های حوادث غیرمترقبه فارغ از ناترازی گاز را بررسی کنیم. طی جلسات متعدد با مدیران تولید، بهره برداری و نگهداری واحد‌ها توانستیم روز‌های کاری از دست رفته را از ۴۷ روز به ۱۸ روز در سال ۱۴۰۳ کاهش دهیم. ناترازی گاز در سال ۱۴۰۳ به جای ۷۲ روز به ۷۴ روز رسید و روز‌های کاری ما از دست رفته به جای ۴۷ روز به ۱۸ روز کاهش یافت. یعنی ما در سال ۱۴۰۳، ۹۲ روز از مدار خارج بودیم و همین دو روز باعث شد که ما ۱۹۷۰۰ تن تولید را از دست دهیم و ظرفیت اسمی به مرز ۳ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۱۰۸ تن برسد و ما ۹۹.۵ درصد ظرفیت اسمی را در سال ۱۴۰۳ محقق کردیم. ما در سال ۱۴۰۱، ۳۴ روز از دست دادیم که می‌توانست این تعداد ۹۰ روز شود. در سال ۱۴۰۲، ۴۷ روز را از دست دادیم و عملا ۷۲ روز ناترازی باعث عقب ماندگی ما نسبت به ظرفیت اسمی ۱۰۰ در صد شده است.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ ما کمترین میزان روز‌های از دست رفته را داشتیم. ناترازی ۷۴ روزه باعث شد که ما با ۱۹ هزار تن تولید کمتر به ظرفیت صد در صد اسمی نرسیم. ما با وجود قطع خوراک ۷۴ روزه، توانستیم ۹۹.۵ ظرفیت اسمی را برای اولین بار در تاریخ پردیس از زمان راه اندازی سه فاز که از سال ۱۳۹۶ در مدار قرار می‌گیرد، دست یابیم و به تولید ۳ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۱۰۸ تن رسیدیم که معادل ۹۹.۵ درصد ظرفیت اسمی کشور بوده است. البته همین روند در تولید آمونیاک نیز تاثیرگذار بود. تولید آمونیاک در سال ۱۴۰۱، برابر با ۲ میلیون و ۱۲ هزار تن بوده، در سال ۱۴۰۲، به دلیل قطعی و تعداد روز‌های از دست رفته بیشتر، به یک میلیون و ۹۸۳ هزار و ۳۳۲ تن رسیده و در سال ۱۴۰۳، باتوجه به قطعی ۱۸ روزه تولید آمونیاک به ۲ میلیون و ۲۱ هزار و ۳۲۲ تن می‌رسد که ۹۹.۴۶ درصد ظرفیت اسمی را محقق کردیم.

 

سود ۳۷۰۰ تومانی در جیب سهامداران

 

پتروشیمی پردیس به عنوان برترین شرکت تولیدکننده صنعت پتروشیمی

 

مدیرعامل "شپدیس" با اشاره به تولید این پتروشیمی توضیح داد: درمجموع، شرکت پتروشیمی پردیس سال ۱۴۰۳ با ۲ میلیون و ۲۱ هزار تن از ۲ میلیون و ۴۰ هزار تن تولید آمونیاک و ۳ میلیون و ۲۰۵ هزار تن اوره از ۳ میلیون و ۲۲۵ هزار تن با تولید تجمعی ۵ میلیون و ۲۲۶ هزار و ۴۰۰ تن، ۷.۸ درصد تولید صنعت پتروشیمی کشور را به خود اختصاص می‌دهد. پتروشیمی پردیس به عنوان برترین شرکت تولیدکننده در صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ قرار می‌گیرد.

وی گفت: این نکته را فراموش نکنیم که این پتروشیمی یک پتروشیمی گاز محور است و دچار ناترازی گاز می‌شود و در مقابل رقیب خود پتروشیمی نوری که ۶.۹۸ درصد را تا پایان سال محقق می‌کند، مشروط به ظرفیت اسمی ۱۰۶ درصد ماهانه، بی شک رتبه برتر تولیدکننده نیز به پتروشیمی پردیس خواهد رسید.  پتروشیمی پردیس در سال ۱۴۰۳، در زمینه تولید با ۵ درصد افزایش تولید تجمعی، ۷ درصد تولید اوره، ۲ درصد تولید آمونیاک رکورد تولید را در صنعت پتروشیمی کشور ثبت خواهد کرد.

لواسانی عنوان کرد: اما ثبت رکورد تولید بی شک رکورد صادرات را به دنبال داشته است. در سال ۱۴۰۱، ما ۲ میلیون و ۱۱۸ هزار تن، سال ۱۴۰۲، صادرات به ۲ میلیون و ۲۹۱ هزار و ۹۵۱ تن، سال ۱۴۰۳، ۱۵ درصد صادرات شرکت افزایش یافت و به ۲ میلیون و ۶۲۵ هزار و ۸۲۵ تن می‌رسد. این میزان، افزایش ۱۵ درصد تناژی بوده است. افزایش ریالی از ۲۶ همت درآمد صادراتی شرکت به ۳۲.۳ همت می‌رسد. ما ۱۵ درصد افزایش تناژی، اما ۲۰ درصد افزایش ریالی را محقق کردیم. 

وی درخصوص تاثیر نرخ تسعیر ارز بیان کرد: این نکته حائز اهمیت است که نرخ تسعیر ارز از ۳۳ هزار تومان به ۴۱ هزار و ۳۰۰ تومان در سال مالی ۱۴۰۳ افزایش یافته است. به عبارت دیگر ما افزایش نرخ ارز ۲۳ درصدی را ثبت کردیم. افزایش درآمد صادراتی در بخش اوره ۲۳ درصد بوده است. اما همانطور که می‌دانیم قیمت اوره از ۳۵۸ دلار به ۲۹۸ دلار کاهش پیدا کرده است؛ بنابراین ۱۸ درصد کاهش قیمت اوره صادراتی را داشتیم. اگر مانند سال گذشته عمل می‌کردیم باید ۵ درصد به ۲۶ همت اضافه می‌شد و ما به ۲۷.۳ می‌رسیدیم. با افزایش صادرات بیشتر ما در بخش صادرات اوره به ۳۲.۳ همت رسیدیم. این افزایش تناژ معادل ۳۳۴ هزار تن بوده است. از ۳۳۴ هزار تن افزایش تناژ صادراتی، ۲۳۴ هزار تن از بخش افزایش تولید و باقی از بخش کاهش حمایت کشاورزی بوده است. 

مدیرعامل پتروشیمی پردیس در این باره ادامه داد: تولید ما ۳ میلیون و ۲۰۵ هزار تن بود که تخصیص ما به بخش داخلی ۷۱۰ هزار تن بوده است. به عبارتی ۲۵۰ هزار تن محصول به بخش داخلی کمتر تحویل دادیم. در بخش آمونیاک با وجود اینکه تولید از یک میلیون و ۹۸۱ هزار تن به ۲ میلیون و ۲۱ هزار تن رسیده، اما صادرات آمونیاک را کاهش دادیم. از آنجایی که خام فروشی آمونیاک به نفع شرکت نبوده سعی کردیم که آمونیاک را به اوره تبدیل کنیم. اما جایی که CO۲ کافی به دلیل قطعی گاز نداشتیم، آمونیاک را به صورت خام صادر کردیم. به صلاح نیست که آمونیاک را به صورت خام بفروشیم. از مهر ماه سال آینده ما آمونیاک خام نمی‌فروشیم. تمام آمونیاک را به اوره تبدیل می‌کنیم. 

 

افزایش درآمد صادراتی "شپدیس"

 

وی درباره درآمد این پتروشیمی گفت: درآمد ناشی از صادرات اوره ۳۲.۳ همت، درآمد ناشی از صادرات آمونیاک ۲.۲ همت در سال ۱۴۰۳، درآمد تجمعی شرکت ۳۴.۵ همت در سال ۱۴۰۳ ثبت شد که در مقایسه با سال ۱۴۰۲، ۵.۲ همت افزایش درآمد صادراتی را در سال جاری محقق کردیم. 

لواسانی در این باره افزود: فروش کلی ما در سال ۱۴۰۳ به ۴۲.۴ همت رسیده که در مقایسه با ۳۴.۷۸ همت سال گذشته رشد ۲۱ درصدی فروش را ثبت کردیم. باتوجه به اینکه فروش ۴۲.۴ همت بود، ما ۲۱ همت هزینه داشتیم. سود ناخالص شرکت به ۲۱.۴ همت در سال ۱۴۰۳ می‌رسد. در سال ۱۴۰۲، ۲۱ همت سود ناخالص داشتیم. نیم درصد سود ناخالص در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ عملکرد بهتری داشتیم. باتوجه به اینکه افزایش تولید و افزایش میزان فروش را داشتیم، اما افزایش هزینه‌های ۴۶ درصدی گاز خوراک و یوتیلیتی باعث شد که سود خالص به ۱۹.۳ همت برسد. 

مدیرعامل "شپدیس" گفت: همان طور که در مجمع سال گذشته گفتیم، یکی از مشکلات پتروشیمی پردیس انبارش است. در مجمع سال گذشته قرار شد، یک انبار ۳۰ هزار تنی در ضلع شمالی شرکت پتروشیمی پردیس تاسیس کنیم. در این باره مناقصه برگزار کردیم و تا انتخاب مجری نیز پیش رفتیم، اما متوجه شدیم که در منطقه ویژه پارس جنوبی انبار‌هایی برای گوگرد وجود دارد. اکنون در مراحل انعقاد قرارداد هستیم که انبار‌های گوگرد منطقه ویژه را با هزینه ۲ میلیون یورویی به جای ۱۵ میلیون یورو و انبار ۳۰ هزار تنی به ۶۰ هزار تن انبار اجاره کنیم.

براساس این گزارش، در پایان این مجمع ۳۷۰۰ تومان سود به ازای هر سهم بین سهامداران "شپدیس" تقسیم شد.

 

پایان مطلب

اشتراک گذاری :
ارسال نظر