بهینهسازی فرآیندها با هوش مصنوعی راهگشای چالشهاست
به گزارش بورس نیوز، هادی گلبابایی در نخستین سمینار کاربردیسازی هوش مصنوعی در تحول دیجیتال صنایع با محوریت «تحول دیجیتال، هوش مصنوعی، دوقلوی دیجیتال، نگهداری و تعمیرات پیشبینانه و پردازش تصویر» اظهار کرد: امروزه تحول دیجیتال به یک ضرورت تبدیل شده است.
وی تأکید کرد: دیگر نمیتوان با روشهای سنتی از سرمایهگذاریهای عظیمی که در صنایع انجام شده، پاسخ جامع دریافت کرد، از این رو اقدامهای ارزشمندی در زمینههای راهبردی کشور، کاربردیسازی هوش مصنوعی و تحول دیجیتال انجام شده است و امیدواریم با ادامه این مسیر، جایگاه شایستهای در این حوزه بهدست آید.
معاون تولید پالایشگاه ستاره خلیجفارس با بیان اینکه با بهرهگیری از دستاوردهای هوش مصنوعی، امکان کاهش هزینههای سنگین ناشی از روشهای سنتی نیز فراهم میشود، افزود: پالایشگاه ستاره خلیجفارس بهعنوان یک مجموعه بزرگ، دارای حجم عظیمی از اطلاعات است که مدیریت آن به روشهای سنتی امکانپذیر نیست، از این رو بهینهسازی فرآیندها از طریق هوش مصنوعی، نهتنها ضروری، بلکه راهگشای بسیاری از چالشهاست.
ضرورت برنامهریزی و ساختارهای تازه برای بهرهگیری مؤثر از هوش مصنوعی و تحول دیجیتال
سید سجاد موسوی، مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات و دبیر کارگروه هوش مصنوعی شرکت نفت ستاره خلیجفارس نیز با تأکید بر اهمیت هوش مصنوعی و نقش آن در تحول دیجیتال اظهار کرد: هوش مصنوعی و تحول دیجیتال به شکلی عمیق با یکدیگر پیوند خوردهاند و جاری شدن آنها در زندگی روزمره و فعالیتهای ما موضوعی اجتنابناپذیر است.
وی افزود: ضروری است بدانیم که در مسیر تحول دیجیتال و حاکمیت هوش مصنوعی چگونه باید با این فناوری برخورد کنیم، چراکه استفاده از این ابزارها باید با هدف و برنامهریزی دقیق انجام شود.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات و دبیر کارگروه هوش مصنوعی شرکت نفت ستاره خلیجفارس با اشاره به اهمیت برنامهریزی دقیق در استفاده از هوش مصنوعی تصریح کرد: ضرورت بهرهگیری مؤثر از تحول دیجیتال، پذیرش تغییرات سازمانی و ایجاد ساختارهای جدید است.
موسوی همچنین به نقشهراه تحول دیجیتال و اقدامهای انجامشده در این حوزه در شرکت نفت ستاره خلیجفارس اشاره کرد و گفت: پرداختن به مرکز عملیات امنیت و شبکه و جمعآوری دادههای سازمانی از جمله گامهای عملیاتی در مسیر تحقق این اهداف است.
هوش مصنوعی نیازمند توجه و همکاری
عباس باصفا، رئیس کمیته راهبری و سیاستگذاری هوش مصنوعی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز با بیان اینکه پیشرفت قابلتوجهی در حوزه هوش مصنوعی انجام نشده است، گفت: برای جبران این عقبماندگی، نیازمند همکاری و توجه بیشتر از سوی شرکتها، دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان هستیم تا بتوانند ما را به جایگاههای بالاتری در این حوزه برسانند.
وی با اشاره به اقدامهای انجامشده در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران همسو با هوش مصنوعی بیان کرد: برگزاری همایشهایی برای توانمندسازی همکاران و ارتقای سطح دانش کارکنان در حوزه هوش مصنوعی از جمله اقدامهای مفید انجامشده است.
رئیس کمیته راهبری و سیاستگذاری هوش مصنوعی در شرکت ملی پالایش و پخش با بیان اینکه با توجه به ماهیت عملیاتی کار در پالایشگاهها، کارکنان باید آگاه شوند که هوش مصنوعی چگونه میتواند به بهبود کار و فرآیندهای آنها کمک کند، افزود: برگزاری همایشها و نشستهای تخصصی با حضور استادان دانشگاه در این زمینه میتواند تأثیر بسزایی در رشد و بهبود عملکرد افراد داشته باشد.
باصفا با بیان اینکه ما یک سند راهبردی جامع در حوزه هوش مصنوعی تدوین کردهایم که تمام برنامهها و اقدامهای لازم در آن بهوضوح مشخص شده است، یادآور شد: اجرای سمینارهای هوش مصنوعی بدون پیادهسازی عملی، نتیجه قابلتوجهی نخواهد داشت، از این رو اجرای آنها برای نشان دادن تأثیرات واقعی هوش مصنوعی ضروری است.