تنش در سوریه و کره جنوبی، نرخ انس جهانی طلا را افزایش داد
به گزارش بورسنیوز به نقل از رویترز؛ قیمت طلا روز دوشنبه در معاملات آسیایی اندکی افزایش یافت. تشدید بحرانهای ژئوپلیتیکی در سوریه و کره جنوبی موجب تقویت تقاضا برای این فلز بهعنوان سرمایه امن شد، هرچند تقویت دلار بیشتر افزایش قیمتها را محدود کرد.
عملکرد طلا در هفتههای اخیر بهدلیل تلاقی تنشهای ژئوپلیتیکی با عدم قطعیتهای مربوط به نرخ بهره آمریکا نسبتاً کمنوسان بوده است. این شرایط موجب شد معاملهگران بهطور عمده به دلار و اوراق قرضه تمایل پیدا کنند.
قیمت لحظهای طلا با ۰.۲ درصد افزایش به ۲۶۳۸.۷۷ دلار در هر اونس رسید، در حالی که معاملات آتی طلا با سررسید فوریه در ۲۶۶۰.۴۱ دلار در هر اونس ثابت ماند.
تنشهای سوریه و کره جنوبی؛ عامل تقویت تقاضای طلا
افزایش تقاضا برای طلا عمدتاً ناشی از تقاضای سرمایه امن بود. این تقاضا پس از آن افزایش یافت که نیروهای شورشی کنترل دمشق، پایتخت سوریه، را بهدست گرفتند و رئیسجمهور بشار اسد به روسیه فرار کرد.
بازارها منتظر واکنشها به تغییر رژیم پس از جنگ داخلی طولانیمدت در سوریه بودند. نیروهای شورشی که بخشی از حمایت خود را از ترکیه دریافت میکنند و به فرقه سنی اسلامی وابستهاند، در تضاد با ایران قرار دارند.
گزارشهایی نیز از ورود نیروهای اسرائیلی به خاک سوریه منتشر شده است.
در کره جنوبی، بحران سیاسی در آخر هفته تشدید شد؛ دادستانها رئیسجمهور «یون سوک یول» را بهدلیل تلاش نافرجام برای اعلام حکومت نظامی در هفته گذشته، در یک پرونده کیفری متهم کردند.
یون موفق شد از رأی عدمکفایت مجلس عبور کند، اما رهبر حزب وی اعلام کرد که رئیسجمهور از قدرت کنار گذاشته خواهد شد و در نهایت مجبور به استعفا میشود.
این دو نقطه از تنشهای ژئوپلیتیکی باعث تقویت تقاضای سرمایه امن برای طلا شدند.
تقویت دلار و چشمانداز نرخ بهره، مانع رشد بیشتر قیمت طلا
با این حال، تقویت دلار که پیش از انتشار دادههای کلیدی تورم در هفته جاری رخ داد، مانع از افزایش بیشتر قیمت طلا شد.
بازارها همچنان بر این باورند که فدرال رزرو هفته آینده نرخ بهره را ۲۵ واحد کاهش خواهد داد. با این وجود، چشمانداز بلندمدت بانک مرکزی برای نرخ بهره بهدلیل تورم چسبنده و مقاومت اقتصادی، مبهم شده است. این عوامل احتمالاً سرعت کاهش نرخ بهره در سال ۲۰۲۵ را کند خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: تهدید تعرفهای ترامپ از دلار حمایت کرد
سایر فلزات گرانبها روز دوشنبه عمدتاً روندی کاهشی داشتند. معاملات آتی پلاتین بدون تغییر در ۹۳۵.۷۵ دلار در هر اونس باقی ماند، در حالی که معاملات آتی نقره با ۰.۵ درصد کاهش به ۳۱.۴۴۲ دلار در هر اونس رسید.
افت قیمت مس با کاهش تورم چین
در میان فلزات صنعتی، قیمت مس روز دوشنبه کاهش یافت؛ زیرا دادههای تورم پایینتر از انتظار چین، نشانههایی از فشارهای اقتصادی در بزرگترین واردکننده مس جهان را آشکار کرد.
معاملات آتی مس در بورس فلزات لندن با ۰.۲ درصد کاهش به ۹۰۸۲ دلار در هر تن رسید، در حالی که معاملات آتی مس فوریه با ۰.۳ درصد کاهش به ۴.۱۸۵۸ دلار در هر پوند معامله شد.
تورم مصرفکننده چین در ماه نوامبر بیش از حد انتظار کاهش یافت، در حالی که تورم تولیدکننده برای بیستوپنجمین ماه متوالی کاهش داشت. این شرایط نشاندهنده نشانههای محدودی از بهبود اقتصادی در این کشور بود، با وجود اقداماتی که پکن اخیراً برای تحریک اقتصادی انجام داده است.
پایان مطلب