بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۴
ضرورت حساب دیجیتال مانند حساب‌های ارزی و ریالی/ مراودات جهانی بر بستر بلاک چین
در حاشیه نمایشگاه ایران ساخت پنل و کارگاه آموزشی نشست خبری یوبیتکس با عنوان «برند سازی محصولات برای بازاریابی بین المللی» به همت شرکت مادرتخصصی سرمایه گذاری خارجی ایران در راستای ارتقاء دانش و مهارت های تخصصی نوین و بررسی چالش های موجود با سخنرانی اساتید برجسته در حوزه ارزهای دیجیتال برگزار شد.
کد خبر : ۲۸۸۲۲۴
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، عیسی کشاورز، رئیس هیات مدیره یوبیتکس در نشست خبری در جمع خبرنگاران در خصوص مزیت‌های رقابتی رمزارز‌ها نسبت به مبادلات سنتی اظهار کرد: فین‌تک‌ها و فناوری‌هایی که در حوزه نظام پرداخت و مالی رخ داده، توانسته علیرغم همه نگرانی‌های این فضا اعتماد عمومی فعالان بسیار زیادی را جلب کند. همچنین، نشان داد که امنیت و شفافیت این شبکه چه بسا مزیت‌های رقابتی نیز نسبت به مبادلات سنتی را فراهم کند.


وی با اشاره به چالش‌های این حوزه افزود: از نگرانی‌های این حوزه می‌توان گفت که هر نوآوری و امر نویی با مقاومت نظام سنتی مواجه می‌شود. دور شدن از این عادت‌ها برای نظام‌های اداری و سازمانی کار سختی است. هک شدن، سرقت و پروتکل‌های موجود نگرانی‌هایی است که برای همه کسانی که با این فضا آشنا نیستند، وجود دارد.


کشاورز در این باره ادامه داد: تا امروز که داریم صحبت می‌کنیم شاید کسی توانسته باشد فریزکد ولت من را در بیاورد و در آن عدد جابجا کند. مانند فردی که ممکن است کارت بانکی شما را از جیب شما بردارد و با رمز آن از ATM پول بردارد. اما با گذشت ۱۵ سال از عمر شبکه بیت کوین، علیرغم همه حملاتی که به آن شده تاکنون هک اتفاق افتاده و به مدد این فناوری در شبکه‌های غیرمتمرکز این ریسک کمتر خواهد بود.


رئیس هیات مدیره یوبیتکس بیان کرد: فرض کنید نظام سرور ما در یک نقطه مستقر است. اگر موضوعی مانند زلزله و جنگ اتفاق افتد و سرور‌های ما منهدم شود، مروادات ما ATM و بانک‌ها چه خواهد شد؟ اگر این سامانه متمرکز به هردلیلی نابود شود، نظام پولی و مالی ما کاملا مختل خواهد شد. اما در بستر بلاک چین تمام اطلاعات تراکنش‌ها در تمام دستگاه‌های ماینر غیرمتمرکز وجود دارد. اگر هر موضوعی پیش آید، هیچ اتفاقی برای نظام مراودات پرداختی رخ نمی‌دهد. زیرا داده‌ها در هرجای دیگری موجود است. اما برای پول‌های منطقه‌ای همیشه این تهدید‌ها وجود دارد. 


وی خاطرنشان کرد: همه ما باید مدیریت ریسک داشته باشیم. به نوعی موفقیت در کار و زندگی ما در این است که چگونه بتوانیم ریسک‌ها را مدیریت کنیم. ریسکی که ما در نظام سنتی گذشته داریم، نسبت به حوزه رمزارز‌ها بیشتر است. اما از آنجایی که این موضوع ادبیات نوظهوری است، مقاومت‌هایی در آن وجود دارد. 


به گفته کشاورز، بسیاری از بانک‌ها و دولت‌ها با استیبل کوین‌های خود در بستر بلاک چین مراودات مالی انجام می‌دهند. در این بستر به پهنه دنیا می‌توان سرمایه گذاری را جذب کرد و سودرسانی انجام داد. این فناوری به طور معجزه آسایی یک فرصت جهانی برای همه کسب و کار‌های بزرگ و کوچک فراهم کرده است.

 

استفاده از بستر بلاک چین آن طور که می خواهید



رئیس هیات مدیره یوبیتکس گفت: حال اینکه شرایط ما خاص است، تبصره‌ای بر حرف‌های من است. ما داریم از فناوری‌های نوین پرداخت صحبت می‌کنیم. فناوری‌های امروز به همه کسب و کار‌های کوچک و بزرگ در دنیا اجازه می‌دهد که بتوانند بر بستر فناوری، مراوده‌ای به روز انجام دهند و سعی کنند در این فضا منابع مالی خود را گسترش دهند.


کشاورز گفت: ظرفیت بلاک چین این است که بتوانید از این فناوری هرگونه که دوست دارید استفاده کنید. اینکه این امکان نیز وجود دارد که یک روز بیت کوین ۱۰۰ هزار دلاری، ۱۰۰۰ دلار شود. 


وی بیان کرد: دامنه نوسان در بورس ایران ۵ درصدی است و دامنه باز ندارد. اما در کریپتوکارنسی یا بلاک چین اصلا دامنه نوسان نداریم. اگر امروز بیت کوین در ۱۰۰ هزار دلار معامله می‌شود، ممکن است در ۴ ساعت آینده یک میلیون دلار، صد دلار و حتی صفر شود. این دامنه باز در عرصه جهانی که فرصت می‌کند تا پول بتواند قیمت گذاری شود، به مشروعیت کسانی است که به آن اعتقاد دارند. در واقع شبکه و اجماع وجود دارد. 


رئیس هیات مدیره یوبیتکس توضیح داد: پول سه کارکرد دارد. یکی مشروعیت، ذخیره ارزش و دیگری تقسیم پذیر است. تقسیم پذیری پول به ما اجازه می‌دهد که شاخصی برای جابجایی دارایی‌ها وجود داشته باشد. فناوری بلاک چین همه این مزیت‌ها داراست.

 

شفافیت و امنیت در صنعت بلاک چین


وی افزود: در صنعت بلاک چین وقتی از یک ولت به ولت دیگر پولی انتقال می‌دهید، می‌توانید تمام تراکنش‌های آن، زمان و تاریخ آن را بخوانید. شفافیت، امنیت، سرعت و هزینه‌های سبک این بازار باعث شد که دولت‌ها به آن روی بیاورند. 

کشاورز عنوان کرد: در کشور ما نیز علیرغم همه مخالفت‌ها به این تصمیم رسیدند که با قانونگذاری از این فضا استفاده کنند. توجه دولت به ظرفیت این بستر کار درستی است، اما یک مشکل وجود دارد. اگر قرار باشد بانک مرکزی مدیریت این حوزه را با توجه به شرایط تحریم بگیرد، همین کارکرد حداقلی از فعالان این این حوزه گرفته می‌شود. همه کشور‌های دنیا از این ظرفیت‌ها استفاده می‌کنند. 

رئیس هیات مدیره یوبیتکس بیان کرد: ما می‌توانیم به افیک پیشنهاد دهیم که روی یکی از استیبل کوین‌هایی که در دنیا وجود دارد، بستر مبادلات مالی خود را اجرا کند. کاری که در حال حاضر بریکس انجام می‌دهد. بریکس روی مباحث رمزارزی تلاش می‌کند. استفاده از رمزارز‌ها برای بسیاری از مبادلات مالی و پولی کشور برای تمام شرکت‌های ما از جمله شرکت‌های سرمایه گذاری خارجی پیشنهاد خوبی است. 

وی ادامه داد: داشتن ولت دیجیتال برای همه شرکت‌ها و کارگزاری‌های ما در حال بررسی است. این موضوع همراه مجلس را می‌طلبد. این به این معنی است که تمام بانک ها، صندوق‌های با درآمد ثابت، صندوق‌های دولتی و تمام کارگزاری‌ها می‌توانند همان طور که حساب ارزی و ریالی دارند، حساب دیجیتال نیز داشته باشند و می‌توانند بخشی از دارایی‌های خود را در این حوزه نگه دارند.

کشاورز گفت: تمام صندوق‌های بازنشستگی ما با وضعیت عجیبی رو به رو هستند. اگر امروز حق بیمه پرداخت می‌کنیم، برای این است که با آن سرمایه گذاری انجام شود و در زمان بازنشستگی آن را به ما پرداخت کنند. وزیر رفاه اخیرا گفته که حق بیمه‌های دریافتی را پول بازنشستگی را جمع می‌کنیم، ضرر و زیان شرکت‌های تابعه را می‌دهیم، چون شرکت‌های دولتی زیانده هستند و زیان می‌دهند. یعنی این پول نه برای آینده، نه برای سرمایه گذاری جدید و نه به عنوان حق الزحمه به بازنشستگان استفاده می‌شود. بلکه این پول هزینه بی عرضگی مدیریت را می‌دهد و زیان را جبران می‌کند. یعنی من عرضه ندارم که یک شرکت دولتی را اداره کنم و شرکت دولتی زیانده است. دولت هر ماه از پول بازنشستگی کارمندان که باید برای آینده سرمایه گذاری شود، به این شرکت‌ها می‌دهد تا زیان خود را جبران کند. ما می‌توانیم بسیاری از ذخیره‌های بازنشستگی را به بیت کوین و دارایی دیجیتال دیگری تبدیل کنیم.

رئیس هیات مدیره یوبیتکس گفت: شاید اگر استیبل کوین ریال، مورد توافق واقع شود، بتواند در مراوادات مالی افیک به کار گرفته شود و قادر خواهیم بود در بستر فناوری‌های نوین یک گام رو به جلو برداریم. اگر یک کوین تولید کنیم و از طریق آن دارایی‌ها را جمع کنیم و در پروژه‌هایی مانند آلودگی هوا، محیط زیست و ... هزینه شود، شاید بتوان دور از سخت گیری‌هایی که در حوزه مراوادات مالی وجود دارد، کمک حال خود و جامعه ایرانی باشیم. تقویت همکاری‌های بین المللی از طریق فناوری‌های نوین به مدد ظرفیت‌های خوب موجود در کشور می‌تواند پیشنهاد خوبی برای پذیرش فناوری‌های نوین پرداخت باشد.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر