بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۲
سهم‌های کوچک در مسیر جبران عقب‌ماندگی؛

فولاد و پتروشیمی قربانیان زمستان سرد/ سهم‌های کوچک آماده رشد

فولاد و پتروشیمی قربانیان زمستان سرد/ سهم‌های کوچک آماده رشد
بهناز اکبرپور، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با بورس نیوز ضمن بررسی روند بازار سرمایه اظهار داشت: طی روز معاملاتی ۲۶ آذر ۱۴۰۳، شاهد افزایش عرضه‌ها و بازدهی کمتر سهم‌های کوچک نسبت به سهم‌های بزرگ بودیم. وی در خصوص اثرات ارز توافقی بر صنایع پتروشیمی و فلزات تأکید کرد که این تغییرات می‌تواند سودآوری این شرکت‌ها را افزایش دهد. همچنین، با نزدیک شدن به فصل زمستان و احتمال قطعی گاز، صنایع انرژی‌بر مانند فولاد، پتروشیمی و سیمان با چالش‌های جدی مواجه خواهند شد. اکبرپور معتقد است که با چشم‌انداز یک‌ساله، وضعیت بازار سرمایه صنایع پتروشیمی و فلزی همچنان امیدوارکننده باقی خواهد ماند.
کد خبر : ۲۸۸۲۷۹
نویسنده :
امیرحسین کریمی

 

بهناز اکبرپور کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با رسانه بورس نیوز در خصوص ادامه روند بازار سرمایه در آینده این‌چنین گفت: طی روز معاملاتی ۲۶ آذر ۱۴۰۳، شاهد افزایش عرضه‌ها در بازار سرمایه کشور بودیم و با عرضه شدن صف‌های خرید نماد‌های بزرگ بازار، نماد‌های کوچک و متوسط نیز پر عرضه دنبال شدند و حتی تعدادی از آنها به صف فروش نیز رسیدند. در خصوص ادامه روند رشد بازار می‌بایست یک نگاه مختصری به بازدهی سهم‌های بزرگ در مقایسه با سهم‌های متوسط و کوچک داشت. در دوره رشد بزرگ قبلی بازار که از سال ۱۳۹۶ شروع و در مرداد ۱۳۹۹ پایان یافت، شاخص هم‌وزن بازدهی ۳۲۹۳ درصدی و شاخص کل بازدهی ۲۵۹۱ درصدی را ثبت کرد.

وی افزود: همچنین از مرداد ۱۳۹۹ تا سقف اردیبهشت سال ۱۴۰۲، شاخص کل بازدهی ۲۲ و هم وزن ۶۳ درصدی داشته است. در نتیجه مشاهده می‌گردد که در هر دوره رشد، بازدهی سهم‌های متوسط و کوچک از بازدهی سهم‌های بزرگ بیشتر بوده‌اند؛ اما از کف شاخص کل در سال جاری که در دوم آبان ماه رقم خورده بود تا انتهای معاملات روز ۲۶ آذر، میانگین ساده بازدهی ۵۰ شرکت بزرگ حدود ۴۰ درصد و میانگین ساده بازدهی سایر شرکت‌های متوسط و کوچک حدود ۲۵ درصد بوده است و لذا این امر نشان می‌دهد که سهم‌های کوچک‌تر از رشد بازار عقب‌مانده‌اند؛ لذا به نظر می‌رسد که طی هفته‌های آتی سهم‌های بزرگی که در حال حاضر رشد قیمتی مناسبی را تجربه کرده‌اند با استراحت و سهم‌های کوچک‌تر با رشد قیمتی همراه شوند و لذا منفی‌های امروز جای نگرانی ندارد و به‌زودی روند تغییر خواهد یافت.

این کارشناس بازار در خصوص تأثیر ارز توافقی بر پتروشیمی‌ها و فلزی‌ها عنوان کرد: در حدود ۳۴ شرکت صنعت فلزات اساسی و ۲۹ شرکت محصولات شیمیایی از تغییرات نرخ ارز نیمایی، سودآوری آنها تأثیر خواهد پذیرفت. بدین معنی که یا این شرکت‌ها دارای فروش صادراتی می‌باشند، یا نرخ فروش داخلی آنها متأثر از ارز نیما است و یا ترکیبی از دو گزینه بیان‌شده می‌باشند. ارزش بازار این ۶۳ شرکت در حال حاضر۲.۹۳۶ همت است که میانگین موزون P/E این شرکت‌ها ۸.۶ واحد است.

وی ادامه داد: جمع فروش این شرکت‌ها طی ۴ فصل اخیر مبلغ ۱.۴۹۹  همت و سود خالص آنها نیز مبلغ ۳۴۷ همت است که حاشیه سود خالص معادل ۲۳ درصد به‌صورت موزون به دست می‌آید این در حالی است که میانگین ارز نیما طی ۴ فصل گذشته مبلغ ۴۱ هزارتومان بوده است. حال برای بررسی اثرات ارز توافقی بر سود این شرکت‌ها می‌بایست به‌صورت تخمینی سود ۴ فصل آتی آنها یعنی از پاییز تا تابستان سال بعد را پیش‌بینی نمود. نرخ ارز نیما در پاییز امسال حدوداً ۵۰ هزارتومان است و اگر اختلاف ارز توافقی با آزاد را در محدوده ۱۸ درصد کنونی فرض نماییم، متوسط ارز توافقی زمستان تا تابستان سال آتی با دلار آزاد ۸۵ هزارتومانی، مبلغ ۶۳ هزارتومان تخمین زده می‌شود؛ لذا با این تفاسیر پیش‌بینی می‌گردد که فروش ۴ فصل آتی این ۶۳ شرکت به مبلغ ۲.۳۲۲  و سود خالص آنها نیز به مبلغ ۵۳۷ همت خواهد رسید؛ لذا سود شرکت‌های مذکور طی یک سال آینده به‌صورت موزون با فرض ثبات سایر شرایط همچون نرخ‌های جهانی و تنها تحت تأثیر ارز نیمایی می‌تواند رشد ۵۵ درصدی داشته باشد. حال با فرض P/E میانگین تاریخی ۸.۶ واحدی برای این شرکت‌ها، جمع ارزش بازار آنها از مبلغ ۲، ۹۳۶ همت به ۴.۶۸۱ همت خواهید رسید؛ لذا قیمت‌های کنونی تعداد زیادی از شرکت‌های دو صنعت پتروشیمی و فلزات اساسی حتی با رشد‌های اخیر، نه‌تن‌ها جای نگرانی ندارد، بلکه بازار در حال حاضر با چشم‌انداز یک سال آینده این شرکت‌ها را خریداری می‌نماید.

اکبرپور در رابطه با اثرات قطعی گاز بر صنایع نیز گفت: با نزدیک شدن به فصل زمستان و احتمال قطعی گسترده گاز که از روز‌های کنونی شدت بیشتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته پیداکرده است، صنایع انرژی بر مانند فولاد، پتروشیمی و سیمان که مصرف بالایی از گاز دارند، اولین قربانیان بحران قطعی گاز در ماه‌های سرد سال هستند. به‌طور مثال در ماه‌های سرد سال ۱۴۰۲، کاهش ماهانه حدود ۷۰ هزار تنی تولید اوره و متانول منجر به عدم النفع ۱.۱ میلیارد دلاری در این پتروشیمی‌ها شده است و به نظر می‌رسد که در سال جاری نیز این میزان افزایش بیشتری پیدا کند.

پایان مطلب

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
گزارش روز بازار سرمایه_سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
بررسی پارامترهای بنیادین بازار سرمایه؛
گزارش روز بازار سرمایه_سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
ثبات نرخ و مهار تورم، مهم‌ترین سیاست بانکی
نوسانات نرخ ارز در کوتاه‌مدت به تغییرات سطح عمومی قیمت‌ها منجر می‌شود؛
ثبات نرخ و مهار تورم، مهم‌ترین سیاست بانکی
عدم واکنش و بی اعتمادی فعالین بازار به انتشار گزارش‌ها
بازار واکنشی به گزارش‌های فصلی نشان نداد؛
عدم واکنش و بی اعتمادی فعالین بازار به انتشار گزارش‌ها
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۵
«پی بر ای»، نه پی برای
بی نام
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۸
باید فرهنگ مدیریت مصرف الگو شود در مساجد در تلویزیون و در هر کجا که لازم است باید فرهنگ سازی شود امروز اقتصاد اولویت جامعه است باید برای رشد کشورمان خود پیشگام شویم پوشیدن یک لباس گرم اگر باعث شود که چرخ کارخانه فعال شود باید من اینکار رو انجام دهم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۷
دولت وبانک مرکزی جناب همتی صیدی پزشکیان نمیخان بورس رشد کنه با محدودیت دامنه نوسان جلوی رشد قیمت سهام را گرفتن منظورشون فروختن طلا وسکه هست هزینه تولید شرکتهای سیمانی وشکر پول میخاد این پول توسط مردمی که سهام خرید کنن بدست میاد حالا انگیزه مردم جهت خرید سهام بالا رفتن قیمت روزانه سهام باید روزانه صد تا ۵۰۰تومنه نه صد ریال و۵۰ریال داداش