استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی تخلفات مالیاتی
به گزارش بورسنیوز، دومین اجلاس مدیران دادرسی مالیاتی کشور به میزبانی سازمان امور مالیاتی برگزار شد.
در این نشست، محمد طاهرینژاد، رئیس مرکز دادرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور و شاهین مستوفی، رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی به بیان نظرات خود پرداختند.
رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی نیز در این نشست تأکید کرد: وزیر اقتصاد در هنگام اخذ رأی اعتماد خود دو اولویت را مطرح کردند: نخست، پیادهسازی و تسریع سامانه مودیان و سپس مبارزه قاطع با فرار مالیاتی. مستوفی به وظایف سازمان امور مالیاتی در شناسایی مودیان و مطالبه مالیات از آنها با استفاده از دادههای معتبر اشاره کرد و افزود: اگر دستگاهها به وظیفه خود در ارسال دادههای بدون نقص عمل نکنند، سازمان نمیتواند به وظیفه خود در وصول مالیاتها به درستی عمل کند.
مستوفی تصریح کرد که امسال توانستهایم در فاصله ۴۵ روز، ۴۱ ادارهکل امور مالیاتی را از نظر عملکرد و اقدامات در حوزه مبارزه با فرار مالیاتی مورد بازرسی قرار دهیم و چالشهای اساسی در فرآیند قطعیت پروندهها در حوزه فرار مالیاتی را شناسایی کردهایم. همچنین تأکید کرد که مسئولان واحدهای اجرایی باید فهرست پروندههای مربوط به ماده (۱۸۱) را به اطلاع مدیران دادرسی برسانند تا جلسات رسیدگی خارج از نوبت برگزار شوند.
مستوفی همچنین بر اهمیت پیشگیری از وقوع فرار مالیاتی تأکید کرد و گفت: هدف ما در وهله نخست پیشگیری از وقوع فرار مالیاتی است، زیرا هزینههای مربوط به استیفای حقوق دولت کمتر از هزینههای مبارزه با فرار مالیاتی است. وی درباره استفاده از فرایندهای سیستمی و ابزارهای هوشمند در مبارزه با فرار مالیاتی اظهار داشت که جلسات آموزشی برای تسریع در رسیدگی به پروندههای کارتهای بازرگانی و حسابهای استیجاری برگزار خواهد شد.
در ادامه، محمد طاهرینژاد، رئیس مرکز دادرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور از آغاز بهرهگیری از هوش مصنوعی خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا در دهه فجر یا نهایتاً در اسفندماه فاز اول آن را اجرایی کنیم. این سیستم به هیئتها کمک خواهد کرد و پیشنویس رأی را برای نمایندگان آماده میکند. طاهرینژاد همچنین به تلاشها برای الکترونیکی کردن فرآیندهای رسیدگی و حذف رسیدگیهای کاغذی اشاره کرد و تأکید کرد که این اقدامات میتواند به بهبود عملکرد و دقت در رسیدگی به پروندههای مهمتر کمک کند.
وی در پایان بیان کرد که یکی از چالشهای کنونی در سازمان، استفاده از قضات بازنشسته است و تأکید کرد که قوه قضائیه باید به سمت بهرهگیری از سایر حقوقدانها حرکت کند.
انتهای پیام/