ورود گسترده آیفونهای تازهنفس/ ثبت ۶۰ شکایت هفتگی از گوشیهای دستدوم
به گزارش بورس نیوز، سیدحسین سادات حسینی، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران، به سوالات مربوط به شکایتهای مطرح شده پس از واردات گسترده آیفونهای رفرش و ریپک شده ۱۳ پس از ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و مدلهای بالاتر که منجر به زیان مصرفکننده و حتی فروشندگان شده و سازمان توسعه تجارت نیز در این خصوص مکاتبهای انجام داده بود، پاسخ داد.
وی بیان کرد: ما در صنف خود این موضوع را با سازمان توسعه تجارت مطرح کردیم و این سازمان نیز پیگیریهای لازم را انجام داد. اعلام کردیم که تمامی اجناسی که در حال واردات به کشور است، رفرش و دست دوم هستند که در کشورهای همسایه به عنوان کالای نو به فروش میرسند، اما در ایران به عنوان کالاهای نو معرفی میشوند.
حسینی ادامه داد: زمانی که ممنوعیت واردات محصولات برند آیفون آغاز شد، تا مدت زمانی گوشیهای آیفون ۱۳ پرو و پرو مکس نو در بازار امارات و کشورهای دیگر قابل دسترسی بودند، اما به مرور زمان تمامی گوشیهایی که به کشور وارد شدند، گوشیهای دست دوم بودند که از کشورهای دیگر خریداری میشدند، نو میشدند و دوباره در ایران به فروش میرسیدند.
وی افزود: لیاقت مصرفکننده ایرانی این نیست که گوشیهای دست دوم کشورهای دیگر را خریداری کند و با قیمتهای بسیار بالا به آنها فروخته شود. آسیب این وضعیت تنها متوجه مصرفکننده و در حوزههایی مانند تعمیر و نگهداری و ارزبری است.
رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران همچنین تاکید کرد: در دورهای که باید واردات تلفنهای همراه بالای ۶۰۰ دلار از ارز حاصل از صادرات انجام میشد، شرکتهای صادراتی و هر شرکتی که امکان صادرات داشت، به بازار تلفن همراه ورود کردند. این شرکتها برای اینکه بتوانند کالا وارد کنند، هر جنسی را خریداری میکردند چرا که سود زیادی داشت. موبایل تنها کالایی بود که میتوانستند در مدت کوتاهی به پول تبدیل کنند. به این ترتیب، شرکتها ارز حاصل از صادرات خود را از طریق واردات گوشی موبایل به کشور باز میگرداندند و در عین حال حاشیه سود بالایی نیز کسب میکردند. این شرایط منجر به سوء استفادههای زیادی در کشورهای همسایه شد و واردکنندگان کم تجربه در صنف موبایل با مشکلاتی مواجه شدند.
حسینی همچنین با اشاره به ثبت ۶۰ شکایت فروش آیفون رفرش تنها در یک هفته در تهران، گفت: این آمار بسیار نگرانکننده است، چرا که در حدود ۲.۵ تا ۳ سال، واردات گوشیهایی که تولیدشان متوقف شده بود، ادامه داشت. وی افزود: هر نوع گوشی با مشکلات مختلف به کشور وارد شده بود، از جمله گوشیهایی که قاب آنها تعویض شده، ال سی دی آنها عوض شده یا رفرش شده بودند.
انتهای پیام/