پیشرفت ۶۸ درصدی پروژه ساخت کارخانه آهن اسفنجی آرتاویل
به گزارش بورسنیوز، محمدعلی عزیزمحمدی در خصوص وضعیت کنونی پروژه آهن اسفنجی آرتاویل اظهار داشت: این پروژه که در فاصله ۱۰ کیلومتری اردبیل و در منطقه آبی بیگلو واقع شده، از سال ۱۴۰۰ آغاز شده است. این واحد تولیدی با ظرفیت تولید یک میلیون و یکصد هزار تن آهن اسفنجی و با سرمایهگذاری تقریبی ۱۶۰ میلیون یورو در حال ساخت است. در حال حاضر، پیشرفت فیزیکی این پروژه به ۶۸ درصد رسیده و به عنوان یکی از ۴۸ طرح پیشران اقتصادی دولت شناخته میشود. پروژه شامل دو بخش اصلی است: یکی خط تولید کارخانه و دیگری تأمین زیرساختها. خوشبختانه، برای بخش خط تولید که شامل تجهیزات خارجی است، ۸۰ درصد خریداری و وارد شده که بخش عمدهای از آن ترخیص و به محل پروژه منتقل گردیده است.
عزیزمحمدی در ادامه به وضعیت زیرساختهای پروژه اشاره کرد و گفت: خط تولید پروژه تا کنون بیش از ۶۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و مابقی مربوط به تأمین زیرساختها نظیر آب، برق و گاز است. خوشبختانه، برای این پروژه ۳۸ هزار متر مکعب در ساعت گاز تخصیص یافته و خط انتقال گاز از ۶ کیلومتری سایت در حال اجراست. همچنین، ۲۵ مگاوات برق برای پروژه اختصاص یافته و تأمین برق این واحد صنعتی از ۱۲ کیلومتری سایت انجام خواهد شد. پست اختصاصی برق نیز در خود سایت احداث میشود و پیمانکار آن نیز مشخص شده و در حال تجهیز کارگاه است. در بخش آب نیز با شرکت آبفا قراردادی برای تأمین سالانه دو میلیون متر مکعب آب از پساب تصفیهخانه اردبیل منعقد کردهایم و ۱۲ کیلومتر خط انتقال آب نیز در حال اجراست. در محل سایت، تصفیهخانه اختصاصی احداث میشود که پساب را به آب دمین تبدیل میکند و برای استفاده در کارخانه مناسب خواهد بود. این اقدام به لحاظ زیستمحیطی بسیار ارزشمند است و به بازیافت پساب تصفیهخانه و استفاده در صنعت کمک میکند.
وی تأکید کرد: با راهاندازی این طرح، برای ۴۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد خواهد شد و پیشبینی میشود که برای حدود ۴۰۰۰ نفر نیز اشتغال غیرمستقیم فراهم آید. سالانه یک میلیون و یکصد هزار تن محصول تولید خواهد شد و ۱.۸ میلیون تن خوراک کنسانتره که با توافق صورت گرفته از منطقه بیجار و چادرملو تأمین میشود، در نظر گرفته شده است. به همین منظور، خط اختصاصی راهآهن به طول حدود ۶ کیلومتر از ایستگاه راهآهن اردبیل به سایت پروژه احداث شده است. این پروژه با توجه به فعال بودن چندین واحد ذوب در اردبیل، نیاز این شرکتها را تأمین میکند و همچنین بازارهای صادراتی نیز متقاضی این محصول هستند.
عزیزمحمدی در پایان گفت: برای این طرح ۵ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده و پیشبینی میشود که در ادامه، حدود ۴ تا ۴۵۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز مورد نیاز باشد. در حال حاضر در تلاش هستیم تا از طریق تسهیلات بانکی منابع مالی لازم را تأمین کنیم و پروژه را به مرحله راهاندازی برسانیم. اگر تأمین منابع مالی به موقع انجام شود، تلاش ما بر این است که تا پایان سال آینده وارد فاز راهاندازی شویم.
مدیرعامل شرکت آرتاویل یادآور شد: عمده مشکل ما در تأمین مالی پروژه است که حدود ۴۰ درصد از سرمایهگذاری از طریق تسهیلات بانکی تأمین میشود. امیدواریم این مسئله حل شود، زیرا تأمین از بازار سرمایه زمانبر است و اگر امروز اقدام کنیم، حداقل ۸ تا ۹ ماه زمان میبرد. با توجه به اهمیت زمان، از دولت انتظار داریم که در این زمینه مساعدت کند. تمام منابع مالی پروژه تا کنون توسط سهامداران تأمین شده و امیدواریم که تسهیلات بانکی نیز به آن اضافه شود. به طور طبیعی، تأمین مالی پروژه موجب تسریع در پیشرفت آن خواهد شد.
شایان ذکر است که شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با ۴۰ درصد، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با ۳۰ درصد و شرکت بینالمللی مهندسی ایران (ایریتک) نیز با ۳۰ درصد، سهامداران این پروژه محسوب میشوند. در حال حاضر، بزرگترین واحد احیای مستقیم در منطقه شمال غرب کشور، واحد احیای مستقیم ۸۵۰ هزار تنی میانه است و با راهاندازی واحد احیای مستقیم ۱.۱ میلیون تنی فولاد آرتاویل، این کارخانه به بزرگترین واحد احیای مستقیم در شمال غرب کشور تبدیل خواهد شد.
انتهای پیام/