سامانه املاک و اسکان؛ راهی نوین برای ساماندهی بازار مسکن
به گزارش بورسنیوز، سامانه ملی املاک و اسکان یکی از ابزارهای اساسی دولت در مدیریت بازار مسکن و شفافسازی وضعیت مالکیت و اجاره به شمار میآید. این سامانه به منظور ایجاد شفافیت در اطلاعات مربوط به املاک و تسهیل در سیاستگذاریهای کلان در حوزه مسکن راهاندازی شده و تاکنون تأثیر قابل توجهی در کنترل بازار داشته است.
از جمله مزایای کلیدی این سامانه، شناسایی خانههای خالی و بهرهوری بیشتر از ظرفیتهای موجود در بازار مسکن است. این موضوع از طریق ارائه اطلاعات دقیق و جامع درباره وضعیت املاک، مالکیت و بهرهبرداری از آنها امکانپذیر میشود. بدین ترتیب، دولت میتواند سیاستهایی همچون وضع مالیات بر خانههای خالی را با دقت و اثربخشی بیشتری به اجرا درآورد.
شایان ذکر است که این سامانه به کاهش تخلفات در حوزه مالکیت و معاملات ملکی نیز یاری میرساند.
در این راستا، از نیمه دولت سیزدهم تا به امروز تصمیم بر این شده است که تمامی دستگاههای دولتی به این سامانه متصل شوند.
سامانه ملی املاک و اسکان با هدف مدیریت بازار مسکن، حذف کاغذ و بوروکراسی اداری و ایجاد امکان سیاستگذاری و تصمیمگیریهای دقیق برای کشور در وزارت راه و شهرسازی طراحی شده است.
بر اساس بند ۳ ماده ۳ قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، کلیه دستگاههای کشور ملزم به استعلام محل اقامت اشخاص حقیقی از سامانه ملی املاک و اسکان به منظور ارائه خدمات به مردم هستند.
در خصوص خدمات بانکی، سامانه املاک و اسکان پس از پیگیریهای متعدد و کش و قوسهای فراوان به بانک مرکزی متصل شده و از امروز صدور چک برای متقاضیان منوط به اتصال به سامانه املاک و اسکان خواهد بود.
با توجه به این که سامانه املاک و اسکان از ابتدای سال ۹۹ راهاندازی شده بود، انتظار میرفت که در طی این چهار سال تمامی دستگاهها به این سامانه متصل شوند که یکی از آنها بانک مرکزی است.
بنابراین، امکان صدور دسته چک از یکم بهمن ماه سال جاری به تطابق کدپستی و کد ملی مشتریان شبکه بانکی با اطلاعات موجود در سامانه ملی املاک و اسکان وابسته خواهد بود.
انتهای پیام/