بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۵

صادرات زعفران ایرانی به اوج جدیدی دست یافت

صادرات زعفران ایرانی به اوج جدیدی دست یافت
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران اظهار کرد: میزان تولید زعفران نسبت به سال گذشته، حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش داشته است. همچنین ما به ۶۷ کشور دنیا صادرات زعفران داریم.
کد خبر : ۲۸۹۹۵۳
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، زعفران، محصول کشاورزی منحصر به فردی است که تولید و کیفیت آن به‌طور عمده در اختیار ایران قرار دارد. این فرصت طلایی باید به‌عنوان یک مزیت در بازارهای جهانی در نظر گرفته شود و در این راستا، خلاقیت و نوآوری نقش کلیدی دارند. در سال جاری، ۱۲۷ هزار هکتار از زمین‌ها به کشت زعفران اختصاص یافته و در حال حاضر ۲۳ استان کشور به کشت پیاز زعفران مشغول هستند که بیش از ۹۳ درصد تولید این محصول در خراسان بزرگ صورت می‌گیرد.

 

بیش از ۷۰ درصد زعفران کشور در استان خراسان رضوی تولید می‌شود و در سال‌های اخیر، با انتقال دانش به مزارع، متوسط عملکرد تولید زعفران از ۳.۵ کیلوگرم در هر هکتار به ۹ کیلوگرم در هکتار افزایش یافته است. شایان ذکر است که کشاورزان پیشرو در ایران می‌توانند در هر هکتار حدود ۳۰ کیلوگرم زعفران تولید کنند.

 

غلامرضا میری، رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران، در خصوص میزان تولید زعفران در سال جاری نسبت به سال گذشته بیان کرد: آمار دقیق تولید تحت نظر وزارت جهاد کشاورزی است، اما طبق آمارهای غیررسمی، تولید زعفران نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین، ما به ۶۷ کشور دنیا زعفران صادر می‌کنیم، اما صادرات تا پایان آذرماه نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد کاهش داشته است.

 

وی در خصوص دلایل کاهش صادرات زعفران توضیح داد: یکی از مشکلات این است که صادرکنندگان باید ارز را به کشور برگردانند و به‌جای قیمت بازار آزاد، باید آن را زیر قیمت عرضه کنند. به‌عنوان مثال، قیمت دلار امروز ۸۴ هزار تومان است در حالی که صادرکننده مجبور است دلار را ۶۶ هزار تومان بفروشد. این وضعیت باعث زیان صادرکنندگان و کاهش انگیزه برای صادرات می‌شود. همچنین، این شرایط برای قاچاقچیان فرصت مناسبی ایجاد می‌کند تا جای صادرکنندگان را بگیرند و باعث کاهش آمار رسمی صادرات می‌شود.

 

میری همچنین به تولید زعفران در استان‌های خراسان رضوی، جنوبی و شمالی اشاره کرد و گفت: اگر به تاریخچه ۴۰ ساله صنعت زعفران نگاهی بیندازیم، متوجه می‌شویم که در گذشته تولید زعفران بسیار پایین‌تر بود و اکنون به مرز ۵۰۰ تن رسیده است. با این حال، در حوزه تولید زعفران تغییرات خاصی رخ نداده و روش برداشت هنوز به سبک ۴۰ سال پیش ادامه دارد. اما در زمینه فرآوری و بسته‌بندی پیشرفت‌های قابل توجهی صورت گرفته است.

 

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران در خصوص طرح شناسنامه‌دار کردن زعفران گفت: با توجه به اینکه ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران در جهان است، این طرح به‌منظور مشخص کردن مبدا زعفران ایرانی و جلوگیری از سوءاستفاده برخی کشورها که زعفران را از ایران خریداری کرده و به نام خود عرضه می‌کنند، مطرح شده است.

 

وی تصریح کرد: در فرآیند شناسنامه‌دار کردن زعفران، کیفیت محصول و مراحل تولید آن مشخص می‌شود و همچنین مزارع نیز شناسنامه‌دار خواهند شد تا مشخص شود زعفران مربوط به کدام منطقه و کشاورز است.

 

میری در پایان گفت: تا کنون اقدامات ویژه‌ای در این زمینه انجام نشده و در حالی که برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته، وزارت جهاد کشاورزی نیز به این موضوع ورود کرده، اما برای رسیدن به نتیجه کامل نیاز به زمان بیشتری داریم.

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر